Čokoladni trufli

Čokoladni trufli

Peka

  • 5

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

Sestavine

  • 75 g masla
  • 1 jedilna žlica zlatega sladkornega sirupa
  • 3 jedilne žlice medu
  • 225 g sladkorja za posip
  • 40 g kakava v prahu
  • paket čokoladnih mrvic
  • paket barvnih mrvic

Priprava

V kozici Tefal (s premerom 18 cm) na majhnem ognju stopite maščobo, sirup in mleko in pazite, da ne zavre. (Prosite odraslo osebo naj vam pomaga pri pripravi.)

Odstavite z ognja in pustite, da se hladi 3 minute.

S pomočjo sita pretresite sladkor v prahu in kakav v eno skledo. Z žlico potresite 2 jedilni žlici mešanice sladkorja v prahu in kakava v kozico in močno stepajte s z leseno kuhalnico. Postopoma dodajajte po 2 jedilni žlici mešanice sladkorja v prahu in kakava, dokler ne porabite vsega. Zapomnite si, da je pomembno dodajati sladkorno mešanico v majhnih količinah in vsakič dobro premešati.

Če dodate preveč na enkrat, se sladica ne bo posrečila.

Sladkorno mešanico dodajajte, dokler masa ne postane trda. (Ko boste dodali že skoraj vso mešanico, vam bodo pri mešanju morda morali pomagati starši, ker bo masa postala tako trda). Pustite, da se rahlo ohladi, nato maso oblikujte v kroglice.

V dve ločeni skledi stresite nekaj čokoladnih mrvic in nekaj barvnih mrvic. Vsako kroglico povaljajte ali v čokoladnih ali v barvnih mrvicah. Položite jih v papirnate skodelice in postavite v hladilnik za 2 do 3 ure. Trufle hranite v neprepustni posodi na hladnem največ 4 dni.