Madagaskarski goveji file

Madagaskarski goveji file

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Drago

    Strošek

  • Srednje

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

  • yes

    Hranljivo in okusno

Nutritious & Delicious
Hranilne vrednosti294.0 Kcal
Proteini 24,6 g
Ogljikovi hidrati 18 g
Maščobe 14,1 g
Natrij 0,4 g

Zahtevate zdravo, okusno in praktično: v kuhinji želite vse! Končno so tukaj Nutritious & Delicious recepti, s katerimi je mogoče enostavno pripraviti skupek kulinaričnih užitkov ter zdravih uravnoteženih obrokov. Tefal predstavlja inovativne aparate za kuhanje in enostavne recepte s sestavinami, ki vsebujejo hranljive vrednosti.

Sestavine

  • 500 g na kocke narezan goveji file
  • 1 merilna žlička ActiFry koruzne moke (razpolovljena)
  • 1/2 čajne žličke soli in popra posebej (približno)
  • 1 merilna žlička ActiFry repičnega olja (razpolovljena)
  • 500 g mladega krompirja, razrezanega na četrtine oziroma na manjše kose, če je velik
  • 500 ml očiščenih in nasekljanih paradižnikov
  • 1 tanko narezana čebula
  • 300 ml goveje juhe
  • 1 merilna žlička ActiFry paradižnikovega koncentrata
  • 2 stroka stisnjenega česna
  • 1 merilna žlička ActiFry stisnjenega svežega ingverja
  • 750 ml mlade rukole ali špinačnih listov

Priprava

Po govejih kockah potresite polovico koruzne moke, sol in poper. Govedino položite v cvrtnik ActiFry.

Enakomerno poškropite s polovico olja. Kuhajte 8 minut, oziroma dokler meso ne porjavi. Govedino prestavite v drugo posodo in pustite.

V cvrtnik ActiFry dodajte še preostanek olja, krompir, paradižnik, čebulo, juho, paradižnikovo mezgo in česen. Kuhajte 40 minut. Zmešajte preostanek koruzne moke z zadostno količino vode, da dobite gladko kremo, jo nato vmešajte v obaro in kuhajte 5 minut.

Dodajte govedino, vso tekočino, ki se je morda nabrala, in ingver. Kuhajte 5 minut, oziroma dokler se govedina dobro ne pregreje in krompir še ostane čvrst.

Vmešajte rukolo. Po potrebi dodatno začinite s poprom in soljo.