Govedina iz voka

Govedina iz voka

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 150 g suhih jajčnih rezancev
  • sončnično olje
  • 400 g govejih zrezkov, narezanih na trakove
  • morska sol in sveže zmlet črni poper
  • majhna pest svežega koriandra; nasekljano steblo, listi za okras
  • 2 koščka v velikosti palca drobno narezanega svežega ingverja
  • 1 do 2 sveža očiščena in nasekljana čilija
  • 1 rdeča paprika, narezana na trakove
  • 1/2 bučke brez sredice, narezana na trakove
  • 1 jedilna žlica medu
  • 4 jedilne žlice sojine omake
  • 1 jedilna žlica sezamovega olja
  • 2 limeti

Priprava

V vreli slani vodi kuhajte rezance, dokler se ne zmehčajo. Dobro odcedite in postavite na stran.

Vok postavite na ogenj in počakajte, da se dodobra ogreje. Dodajte kapljico sončničnega olja in trakove govedine. Začinite s soljo in poprom, meso pa eno minuto pražite, da svetlo porjavi na vseh straneh.

Stresite na krožnik in hranite na toplem.

Ponovno dodajte kapljico sončničnega olja in na ponev stresite sesekljano vejico koriandra, ingver, česen, čili, poper in bučko. Pražite eno minuto dokler vsebina rahlo ne porjavi, nato dodajte odcejene rezance in med.

Pražite, dokler rezanci ne postanejo vroči, nato dodajte govedino in tekočino, ki je ostala na krožniku. Začinite s sojino omako, sezamovim oljem in limetinim sokom, da uravnotežite okuse.

Preden postrežete, posujte z listi koriandra.