Cajunski piščanec z gosto salso

Cajunski piščanec z gosto salso

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 4 piščančja prsa
  • 1 čajna žlička zdrobljenega črnega popra
  • 2 jedilni žlici drobno nasekljanega svežega origana
  • 2 čajni žlički paprike v prahu (ne pekoče paprike)
  • 1 čajna žlička posušenih koščkov čilija
  • 2 stisnjena stroka česna
  • 2 čajni žlički olivnega olja
  • 2 srednje velika grobo narezana paradižnika
  • 1 majhna grobo narezana rdeča čebula
  • 1 srednje velika grobo narezana zelena paprika
  • 2 jedilni žlici grobo narezanega svežega koriandra
  • 2 čajni žlički olivnega olja
  • 2 jedilni žlici svežega limetinega soka

Priprava

S piščančjih prsi odstranite kožo. V veliki posodi zmešajte vse sestavine za marinado.

Piščanca prekrijte z mešanico. Pokrijte in postavite v hladilnik za 15 minut.

Medtem pripravite gosto salso. V skledi zmešajte zelenjavo in nasekljana zelišča. Preliv, ki ga naredite iz olivnega olja in limetinega soka, prelijte čez salso.

Piščanca pecite v rahlo namaščeni neoprijemljivi ponvi Tefal približno 15 do 20 minut, dokler ni popolnoma pečen in zelo vroč.

Piščanca postrezite s salso.