Penne All'arrabbiatta (peresniki v pekoči paradižnikovi omaki s česnom)

Penne All'arrabbiatta (peresniki v pekoči paradižnikovi omaki s česnom)

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 450 g svežih pelatov, olupljenih in narezanih na četrtine ALI 1 400-gramsko pločevinko italijanskih pelatov
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 2 stroka drobno sesekljanega česna
  • 1 majhna čebula, drobno nasekljana
  • 1/2 čajne žličke zdrobljenih posušenih feferonov (ali manj, če želite manj pekočo omako)
  • 1 jedilno žlico svežega nasekljanega origana ALI
  • 1/2 čajne žličke posušenega origana
  • Sol in sveže zmlet črn poper
  • 400 g peresnikov
  • 2 jedilni žlici sveže bazilike, drobno sesekljane
  • 2 jedilni žlici svežega peteršilja, drobno sesekljanega
  • Sveže nariban parmezan

Priprava

V Tefalovi 20-centimetrski kozici segrejte olivno olje in počasi pražite nasekljan česen in čebulo približno tri minute, dokler se ne zmehčata. Dodajte pelate, zdrobljene suhe feferone in origano.

S hrbtno stranjo kuhalnice stisnite pelate, da se razpustijo. Omako pokrijte in z občasnim mešanjem na nizkem ognju kuhajte 20 minut, dokler nekoliko ne povre in se zgosti. Medtem v Tefalovem 20-centrimetrskem loncu za testenine zavrite veliko osoljene vode. Skuhajte testenine po navodilih na embalaži oziroma dokler niso kuhane al dente, nato jih odcedite.

Preložite jih v ogrete sklede in naložite omako. Potresite s sesekljano baziliko in peteršiljem ter parmezanom.