Zelenjava in piščančja obara

Zelenjava in piščančja obara

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Drago

    Strošek

  • Srednje

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 3 paradižniki
  • 500 g krompirja
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • 1 limona
  • 3 jedilne žlice olja
  • 2 jedilni žlici nasekljanega koriandra
  • 1 jedilna žlica paprike v prahu
  • 1 čajna žlička kurkume
  • 5 g ingverja
  • 0,5 l vode
  • sol in poper

Priprava

Zelenjavo in piščanca operite. Piščanca narežite. Olupite česen in čebulo. Ingver olupite in nasekljajte. Izberite program Fry in termostat nastavite na 160 °C. Piščancu dodajte čebulo, česen, olje, ingver, sol in poper ter cvrite 7 minut, dokler ne porjavi.

Dodajte še papriko, kurkumo in na četrtine narezan paradižnik, nato pa še vodo. Izberite program Simmer in termostat nastavite na 100 °C. Pokrijte s pokrovom in kuhajte približno 10 minut.

Dodajte cele olupljene kose krompirja. Pokrijte s pokrovom in kuhajte približno 12 minut. Dodajte limonin sok in koriander. Postrezite vroče.