TEFAL 8 v 1

8 v 1 Večnamenski kuhalnik 8 v 1 MultiCooker preprosto pripravi vsakodnevne obroke!
  • Kuhalnik riža 8 v 1 bo izpolnil vaše vsakodnevne potrebe po pripravi žit in riža.
  • Samodejno ohranja vaš obrok topel, dokler ga ne postrežete.

Oznaka: RK302E31

8 v 1, 8 načinov priprave za vse kuharske podvige!

Spoznajte kuhalnik riža 8 v 1, računalniško voden kuhalnik, s katerim lahko pripravite kar želite. Po pripravi kuhalnik samodejno ohrani obrok na najprimernejši temperaturi, dokler ga ne postrežete. Vgrajenih je 8 programov za pripravo hrane, kuhanje riža in žit, kuhanje v pari ali počasno kuhanje vaših sestavin za popolne rezultate.

Zdaj že poznate 8 prednosti tega izdelka!

  • Hrano lahko pripravite kjer koli, z ročajem za preprosto prenašanje lahko kuhalnik odnesete kamor želite.

  • Priložena je različna dodatna oprema, parna košara, merilna posoda in žlica.

  • Sodobno srebrno kovinsko ohišje.

  • Odstranljivo posodo s premazom proti prijemanju preprosto očistite z gobico.

Osnovne funkcije
Funkcije
Notranja prevleka posode prevleka proti prijemanju  
Zakasnjen vklop    
Pogrevanje    
Programi za kuhanje riž, para, počasno kuhanje, juha, pogrevanje, ohranjanje toplote ...  
Prostornina posode (l) 5 l (10 skodelic) - 3 l (6 skodelic)  L
Kontrolna plošča    
Parna košara    
Ohranjanje toplote Samodejno  
Odstranljiv kabel    
Moč 400-600  
Barve Nerjaveče jeklo  
Odstranljiva posoda    
Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Primer: za kuhanje 1 lončka riža (zadostuje za 2 majhni ali 1 veliko porcijo) uporabite 1 merilni lonček belega riža ter dodajte 1,5 merilnega lončka vode. Pri nekaterih vrstah riža je normalno, da se med kuhanjem 1 lončka riža majhna količina riža prime na dno.
Količina vode ni zadostna ali je prekomerna v primerjavi s količino riža za kuhanje. Preberite priročnik za kuhanje. Poskrbite, da je riž ustrezno razporejen po celotni površini posode, da omogočite enakomerno kuhanje.
Preberite priporočila v receptih, priloženih navodilom. Za različne vrste riža obstajajo različni časi kuhanja in potrebne količine vode.
Zelenjave, školjk in rakov ni treba skuhati pred dodajanjem rižu, saj se bodo vse sestavine skuhale v pari.
Lahko, vendar pazite, da posode za kuhanje v pari ne napolnite preveč, saj je plitka (tj. ni enako globoka kot posoda za kuhanje v pari brez posode za riž) in mora v njej ostati dovolj prostora za kroženje pare. Poleg tega morda ne želite, da se riž pri kuhanju prepoji s sokovi surovega mesa ali rib, kar bi spremenilo okus riža – meso in ribe lahko v tem primeru kuhate na papirju za peko, ki ne prepušča maščobe. Pri kuhanju zelenjave ne boste imeli takšnih težav.
Da. Za boljši okus lahko v vodo dodate sol in začimbe.
Vaš aparat ima v okviru funkcije počasnega kuhanja samo eno nastavitev temperature, zato v primeru, da je v receptih za počasni kuhalnik navedena nastavitev visoke ali nizke temperature, v kuhalniku 8in1 uporabljajte nizko nastavitev časa kuhanja. V nekaterih receptih je navedeno tudi, da pred kuhanjem ogrejete prazen počasni kuhalnik. Tega s kuhalnikom 8-in-1 NIKOLI ne počnite.
Riž, kaše iz žitnih in ovsenih kosmičev ter kuhanje v pari: med kuhanjem je temperatura 100 °C
Priprava peciva: okrog 135 °C
Počasno kuhanje: okrog 90 °C
Ohranjanje toplote: okrog 70–80 °C
Lahko, ta posoda je primerna za pranje v pomivalnem stroju. Vendar bodite previdni, da se pri nalaganju posode na stojalo v pomivalnem stroju notranji premaz ne poškoduje. Ko posodo večkrat operete v pomivalnem stroju, je priporočljivo, da notranjost premažete z malo olja.
Preden začnete postopek čiščenja se vedno prepričajte, da ste kuhalnik za riž izključili iz vtičnice električnega omrežja. Zunanjost kuhalnika za riž, notranjo stran pokrova in napajalni kabel očistite z mehko vlažno krpo in jih nato s suho krpo obrišite, da so vsi deli popolnoma suhi. Za čiščenje notranjosti kuhalnika za riž ne uporabljajte vode, saj se tako lahko poškoduje toplotni senzor. Odstranljivo posodo s premazom proti prijemanju, posodo za kuhanje v pari, zbiralnik kondenzirane vode in merilni lonček lahko operete v pomivalnem stroju.
Ko odstranite notranji pokrov, mikro tlačni ventil s spodnje strani pokrova s prstom potisnite navzgor skozi luknjo v pokrovu, zavrtite mikro tlačni ventil v smeri odklepanja, da se zgornja trikotna oznaka poravna z oznako za odprt zaklop in ločite zgornji del od spodnjega dela mikro tlačnega ventila. Z gobico operite v topli milnici – ne uporabljajte abrazivnih praškov ali žičnatih gobic.
Vsebina ne sme presegati oznake za 10 lončkov na notranji strani posode, saj lahko v nasprotnem primeru vsebina prekipi.
Pokrov ni pravilno zaprt, mikro tlačni ventil ni pravilno nameščen ali je tesnilo poškodovano. Prekinite postopek kuhanja, izključite kuhalnik riža in preverite, ali so vsi nastavki ustrezno nameščeni.
Po vsaki uporabi izpraznite zbiralnik kondenzirane vode in preverite, ali je ustrezno nameščen.
Posoda ni pravilno nameščena v napravo.
V posodi ni dovolj vode ali riža. Riž temeljito sperite in pustite, da se v vodi namaka približno 20 minut.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
Najprej morate pritisniti tipko »Menu« tolikokrat, da se prikaže program priprave, ki ga želite uporabiti. Nato pritisnite tipko »Start«. Prepričajte se tudi, da je dno posode čisto, da ni nobenega elementa med dnom posode in napravo ter da je posoda trdno nameščena na svoje mesto.
Zgornji glavni senzor je zaznal, da električni tokokrog ni sklenjen ali pa je prišlo do kratkega stika. Napravo morate odnesti na popravilo v pooblaščen servisni center.
Posodo namestite v kuhalnik za riž, nato vključite vtič naprave. Če koda napake »E1« ne izgine tudi po ponovnem nameščanju posode, boste morali napravo odnesti na popravilo v pooblaščen servisni center.
Barva površine posode se lahko po prvi uporabi ali dolgotrajni uporabi spremeni. To se zgodi zaradi delovanja pare in vode ter ne vpliva na uporabo kuhalnika riža. Sprememba barve ni nevarna za zdravje. Kuhalnik lahko varno uporabljate še naprej.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.