TEFAL PRO EXPRESS ULTIMATE [+] GV9610

PRO EXPRESS ULTIMATE [+] GV9610 Najmočnejši [+] pametni By Tefal

Pro Express Ultimate [+] vam profesionalno delovanje prinaša v vaš dom zahvaljujoč kombinaciji najmočnejšega izhoda pare in nove tehnologije Smart Steam s pametnim senzorjem, ki prepozna premikanje likalnika in samodejno dovaja paro za ultimativno likanje.
Z edinstveno močjo pare in pametnimi dodatki je novi TEFAL PRO EXPRESS ULTIMATE [+] vaš zaveznik z visoko tehnologijo, ki zagotavlja najboljše likanje za popolne rezultate brez napora.

Oznaka: GV9610E0

NAJMOČNEJŠI PARNI LIKALNIK* S PAMETNIM SENZORJEM ZA ULTIMATIVNO NEGO OBLAČIL

Pro Express Ultimate [+] vam profesionalno delovanje prinaša v vaš dom zahvaljujoč kombinaciji najmočnejšega izhoda pare in nove tehnologije Smart Steam s pametnim senzorjem, ki prepozna premikanje likalnika in samodejno dovaja paro za ultimativno likanje. 

Likalnik s paro pod visokim pritiskom je preprosto uporabljati in likanje je z njim krajše ter učinkovitejše, saj združuje novo tehnologijo visokotlačnega grelnika in stalni izhod pare do 180 g/minuto, medtem ko izredna moč pare 650 g/minuto odpravi tudi najhujše gube.

Intuitivna nadzorna plošča Direct Control se nahaja na ročaju, kar vam priročno prihrani čas pri izbiranju nastavitev ob menjavi različnih materialov.

Ekskluzivni sistem za dvojno zaščito vam omogoča popolnoma brezskrbno likanje z edinstvenim zbiralnikom vodnega kamna, kar zagotavlja dolgotrajno delovanje pare, in s sistemom za zaščito pred kapljanjem, da na oblačilih ni madežev.

Z edinstveno močjo pare in pametnimi dodatki je novi TEFAL PRO EXPRESS ULTIMATE [+] vaš zaveznik z visoko tehnologijo, ki zagotavlja najboljše likanje za popolne rezultate brez napora.

 

 

 

 

*steam rate (norm IEC 60311) vs the 10 best selling steam generators – Dec 2019

Osnovne funkcije
 • Tehnologija Smart Steam

  Tehnologije Smart Steam vključuje pametni senzor, ki prepozna premikanje likalnika in samodejno dovaja paro za ultimativno likanje.

 • PROFESIONALNA UČINKOVITOST

  Najmočnejši parni likanik* s tehnologijo visokotlačnega grelnika z močjo do 8 barov

  *Tefalov

 • Popolni rezultati

  Izjemna tehnologija za paro optimizira dovajanje vode, da ustvarja izjemen stalni izhod pare 180 g/min za popolne rezultate vsakič znova in za preprosto odpravljanje gub na oblačilih.

 • Močna para

  Močna para odpravi tudi najbolj trdovratne gube, idealna za likanje debelih tkanin.

 • Lepo poskrbite za svoja oblačila

  Z ekskluzivno dvojno zaščito ste lahko popolnoma brez skrbi: zaščitni sistem kapljice in vodo spreminja v paro ter preprečuje nastajanje madežev, medtem ko zbiralnik vodnega kamna olajša odstranjevanje vodnega kamna.

 • Izjemno tih

  2x manj hrupa kot trenutni obseg modelov GV958 za večje udobje pri uporabi, a brez vpliva na učinkovitost

 • Intuitivna nadzorna plošča na dosegu roke

  Izjemno intuitivna nadzorna plošča se zdaj nahaja na priročni lokaciji na ročki s 5 prednastavitvami, kar zagotavlja popolno kombinacijo pare/temperature za vsako tkanino

 • Izjemno tanka osnovna plošča Durilium AirGlide s samodejnim čiščenjem

  Nova tehnologija Durilium AirGlide zagotavlja najboljše drsenje pri Tefalu za hitro likanje brez truda z dolgotrajnim delovanjem, saj je drsenje izboljšano za 33 % .

 • Priročna snemljiva posoda za vodo

  Snemljivo posodo za vodo lahko napolnite kadar koli med likanjem.

 • Preprosto in varno prenašanje

  Varovanje sistema zaklepanja omogoča varno prenašanje in hrambo brez skrbi.

Funkcije
ZMOGLJIVOST PARE IN ELEKTRIČNE ENERGIJE
Moč 2600  W
Količina pare 180  g/min
Izpust pare 650  g/min
Tlak pare 8  bar
Vertikalna para    
Nastavitev pare in temperature 6 settings  
Čas ogrevanja 2  min
Visokotlačni kotel    
ZMOGLJIVOST LIKALNE PLOŠČE
Tehnologija likalne plošče Durilium Airglide Autoclean  
Drsenje likalne plošče *****  
Vzdržljivost likalne plošče/odpornost proti praskam *****  
Neprekinjena razpršenost pare Konica, stran in sredina  
Konica za natančnost    
Koncentriran izpust pare na konici likalne plošče    
UDOBJE PRI UPORABI
Udoben ročaj    
Tiho delovanje    
Preprečevanje kapljanja    
Samodejni izklop    
Okolju prijazen način    
Dolžina napajalnega kabla 1.7  m
Sistem zaklepanja    
Kapaciteta rezervoarja za vodo (L) 1.9  L
Stabilna opora    
Rezervoar za vodo Odstranljivo  
Detektor praznega rezervoarja    
Neprekinjeno polnjenje    
Prostor za shranjevanje kabla Napajalni kabel in kabel za paro  
VZDRŽLJIVOST
Zbiralnik vodnega kamna    
Funkcija proti vodnemu kamnu Removable anti-scale collector  
Opozarjanje na vodni kamen    
OSTALE LASTNOSTI
Barve Črni in srebrni  
Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Izberite likalno desko z nastavljivo višino in jo prilagodite svoji telesni višini. Likalna deska mora biti stabilna in trdna, da lahko nanjo odložite likalnik.
Deska mora imeti luknje, da lahko para prosto prehaja skozi vlakna tkanine, jih zmehča in omogoča preprostejše likanje. Prevleka likalne deske mora biti primerna in omogočati prost pretok pare.
Ta funkcija vam omogoča, da tkanine likate na mestu, kjer visijo, ali na obešalniku.
Za to vrsto likanja nastavite gumb za nastavitev temperature v položaj za najvišjo temperaturo.
• Oblačilo pustite obešeno na obešalniku in z eno roko raztegnite tkanino, da ni nagubana.
• Večkrat zapored pritisnite gumb za izpust pare in
premikajte likalnik od zgoraj navzdol.
Ker je proizvedena para zelo vroča, zmehča vlakna in odstrani gube.
Opomba: funkcije navpičnega likanja s paro nikoli ne uporabljajte na oblačilih, v katera je oseba že oblečena.
Da, to je mogoče zato, ker se para ustvarja v posebnem območju, ne na plošči likalnika. To vam omogoča, da likate s paro tudi pri nastavitvi likanja z najnižjo temperaturo, tj. pri likanju svile. Vendar je treba pri nastavitvi temperature na najnižjo nastavitev tudi vrtljivi gumb za sproščanje pare (odvisno od modela) nastaviti na nizko nastavitev, saj se v nasprotnem primeru lahko med paro sproščajo tudi kapljice vode.
Če ne želite poškodovati likalne plošče likalnika, upoštevajte spodnje nasvete:
– Likalnik vedno položite na podnožje ali pripadajoči nosilec (odvisno od modela).
– Ne likajte abrazivnih delov oblačil (gumbi, zadrge itd.).
– Likalne plošče ne čistite z abrazivnimi ali kovinskimi gobicami.
Svetleči madeži se lahko pojavijo na nekaterih vrstah tkanin, še zlasti na tkaninah, ki so temnejših barv. Temna oblačila likajte po notranji strani in pri ustrezni temperaturi.
Če likate oblačila iz mešanih vlaken, nastavite regulator temperature na funkcijo za likanje najbolj občutljivih vlaken.
Voda iz pipe:
Vaša naprava je zasnovana tako, da deluje z vodo iz pipe. Če je vaša voda zelo trda (trdota, višja od 30°f ali 17°dH ali 21°e), zmešajte 50 % vode iz pipe s 50 % destilirane vode (na voljo v trgovinah).
V nekaterih obmorskih regijah je v vodi morda visoka koncentracija soli. V tem primeru uporabljajte le destilirano vodo.

Mehčalnik vode:
Na voljo je več vrst mehčalnikov in voda, zmehčana z večino mehčalnikov, se lahko uporabi v generatorju pare. Vendar pa nekateri mehčalniki, zlasti tisti, ki za delovanje uporabljajo kemična sredstva, kot je sol, lahko povzročijo bele ali rjave madeže. Ta pojav je še posebej pogost pri vodi iz vrčev za filtriranje.
Če naletite na tovrstne težave, vam priporočamo uporabo neobdelane vode iz pipe ali ustekleničene vode.

Ne pozabite:
Nikoli ne uporabljajte deževnice, čiste demineralizirane vode ali čiste destilirane vode iz trgovin oziroma vode, ki vsebuje dodatke (na primer voda s škrobom, odišavljena voda ali voda za domače naprave). Takšni dodatki lahko vplivajo na lastnosti pare, pri čemer lahko pri visokih temperaturah v komori generatorja pare nastanejo usedline, zaradi katerih se bo perilo verjetno umazalo in ki lahko povzročijo prezgodnje staranje naprave.
Pred kakršnim koli vzdrževanjem se prepričajte, da je naprava izključena in da so se plošča likalnika, grelnik vode in podstavek za odlaganje likalnika popolnoma ohladili (vsaj 2 uri po likanju).
Za čiščenje plošče ali podstavka za odlaganje likalnika ne uporabljajte izdelkov za vzdrževanje ali odstranjevanje vodnega kamna. Likalnika ali podstavka za odlaganje likalnika nikoli ne postavljajte pod tekočo vodo.
Čiščenje podstavka za odlaganje likalnika:
• občasno obrišite plastične dele z vlažno mehko krpo.
Vzdrževanje grelnika vode (enkrat na mesec):
• ne pozabite: da bi podaljšali učinkovito delovanje grelnika vode in se izognili nalaganju vodnega kamna, je treba grelnik vode po vsakih 10 uporabah očistiti (približno enkrat mesečno).
• Prepričajte se, da se je generator pare ohladil in je izključen že več kot 2 uri.
• Počasi odvijte pokrov grelnika vode. Če je grelnik vode generatorja pare opremljen s kartušo za vodni kamen, jo odstranite in sperite z vodo iz pipe, potem pa jo namestite nazaj v grelnik vode.
• Uporabite vrč in v grelnik vode nalijte vodo iz pipe, tako da napolnite 3/4 posode.
• Nekaj sekund nežno stresajte podstavek za odlaganje likalnika, nato pa ga izpraznite nad pomivalnim koritom.
• Za najboljše rezultate ta postopek ponovite.
Če prebivate na območju s trdo vodo, ta postopek izvajajte pogosteje. Predvsem pa za čiščenje grelnika vode ne uporabljajte izdelkov za odstranjevanje vodnega kamna, saj ga lahko tako poškodujete.
Ne. Pri zagonu ali uporabi generatorja pare bo slišati zvok črpanja ali vibriranja, ob tem pa tudi klikajoč zvok. To je popolnoma običajen pojav, črpalka črpa vodo v grelnik vode ali pa se odpira ventil za paro.
Po čiščenju grelnika vode pritisnite in za približno 3 sekunde zadržite gumb za ponovno vključitev, da lučka neha utripati.
Vtič ventila proti nastanku vodnega kamna morda ni pravilno privit ali pa je tesnilo na notranji strani pokrova obrabljeno.
Da. Če pa opazite, da je parna cev poškodovana, napravo odnesite na popravilo v pooblaščen servisni center.
Gumb za uravnavanje temperature nastavite na vrsto tkanine, ki jo boste likali, in nastavite tudi izpust pare (če ste regulator temperature nastavili za likanje sintetičnih oblačil, morate izpust pare nastaviti na oznako MIN).
To je običajno. Likalnik izpusti veliko pare, ki se utekočini na likalni deski. Nekaj kapljic se lahko pojavi na spodnji strani likalne deske, od koder padejo na tla.
Če grelnik vode ne deluje ali če na nadzorni plošči sveti rdeča lučka, čeprav je v rezervoarju za vodo še nekaj vode, preverite, ali ni morda zmanjkalo vode. Preverite lahko tudi, ali je odstranljiva posoda za vodo (odvisno od modela) dobro nameščena, in nato pritisnite gumb za ponovni zagon na nadzorni plošči. Morda je regulator pare nastavljen na najmanjšo vrednost (odvisno od modela), če želite večji izpust pare, ga nastavite na višjo vrednost.
Če na napravi utripa rdeča lučka, v rezervoarju za vodo ni vode ali pa rezervoar ni pravilno in trdno nameščen.
To se lahko zgodi: – 1) ker ste uporabili paro, še preden se je likalnik zadosti segrel. Če likate pri nizkih temperaturah, morate z regulatorjem pare zmanjšati izpust pare (odvisno od modela generatorja pare). Preden začnete likati, počakajte, da kontrolna lučka za temperaturo likalnika ugasne. 2) V ceveh se je morda kondenzirala voda, ker paro uporabljate prvič ali pa je niste uporabljali že nekaj časa. V tem primeru obrnite likalnik stran od likalne deske in na gumb za izpust pare pritisnite tolikokrat, da iz likalnika začne izhajati para. 3) Pretirana uporaba funkcije za povečan izpust pare lahko ohladi likalno ploskev likalnika. V tem primeru prenehajte uporabljati funkcijo za povečan izpust pare in počakajte, da se kontrolna lučka za temperaturo prižge in ugasne, ter šele nato ponovno uporabite funkcijo za povečan izpust pare. 4) Grelnik za vodo je morda preveč poln. Grelnika za vodo ne napolnite do vrha.
Vklopil se je varnostni mehanizem generatorja pare. Generator pare naj pregleda pooblaščeni serviser.
• V vodi uporabljate kemične izdelke za odstranjevanje vodnega kamna ali aditive. Teh izdelkov nikoli ne dodajajte v rezervoar za vodo. V nasprotnem primeru se obrnite na pooblaščenega serviserja.
• Perilo ni bilo dobro izplaknjeno ali likate novo neoprano oblačilo. Dobro izplaknite oblačila, da odstranite ostanke mila ali kemikalij, ki bi se lahko prilepili na likalnik.
• Likalnik je prevroč, seznanite se z našimi priporočili glede nastavitev temperature v priročniku izdelka.
• Uporabljate škrob. Škrob popršite le po narobni strani tkanine, ki jo želite zlikati.
Nekatere vrste škroba za perilo ali sintetičnih vlaken se lahko lepijo na površino likalnika. Očistite površino likalnika.
Notranji deli lahko ustvarjajo kovinske zvoke zaradi sprememb v temperaturi. Nič ni narobe.
Da, to je običajen pojav. Zvok slišite zaradi hladne vode, ki priteče v grelnik z vročo vodo.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer bodo zamenjali kabel.
Ne, tlak ostaja na relativno nizki ravni. Naprava je opremljena z dvema varnostnima sistemoma.
– Ventil preprečuje kopičenje odvečnega tlaka in v primeru okvare naprave omogoča izhajanje odvečne pare.
– Temperaturna varovalka preprečuje pregrevanje naprave.
Generator pare je najzmogljivejša naprava za likanje, ki proizvaja velike količine močne pare v posebni enoti grelnika vode ter jo nenehno in dosledno črpa prek plošče likalnika neposredno na oblačila. Prednost te naprave je, da razpolovi čas likanja in zagotavlja odlične končne rezultate. Parna postaja pa je podobna običajnemu likalniku, vendar ima večji rezervoar za vodo. Voda se iz rezervoarja prečrpa v likalnik, kjer se proizvaja para. Para se ne proizvaja v enoti grelnika vode. Sproščanje pare je neprekinjeno, vendar ne tako zmogljivo kot pri generatorju pare.
  Nalaganje vodnega kamna se preprečuje, ker voda ne pride v neposreden stik z grelnim elementom, ki je nameščen izven rezervoarja za vodo. Vseeno pa je rezervoar treba očistiti po vsakih 10 uporabah, da se prepreči nabiranje vodnega kamna.
Ne. Oba kabla sta ločeno izolirana: kabla sta zaščitena in podrobno pregledana. Če pa opazite, da je kabel poškodovan, napravo odnesite na popravilo v pooblaščen servisni center.
S funkcijo ECO lahko zmanjšate porabo energije. To pomeni, da se porablja manj električne energije in posledično likalnik proizvede manj pare.
Te funkcije omogočajo samodejno uravnavanje temperature in pretoka pare glede na vrsto tkanine in tako zagotovijo doseganje najboljših rezultatov.
Ta sistem preprečuje sprijemanje na likalni plošči. Njena aktivna prevleka odstranjuje vlakna in nečistoče, ki se pogosto lepijo na likalno ploščo in s tem ovirajo drsenje.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.