TEFAL PRO EXPRESS ULTIMATE CARE GV9570E0

PRO EXPRESS ULTIMATE CARE GV9570E0 Najmočnejša parna postaja Tefal, za vsak dan

Nudite svoji družini najboljšo moč pare za maksimalne rezultate s Pro Express Ultimate parno postajo na visok pritisk.

 • Nova tehnologija kotlička na visok pritisk nudi profesionalno učinkovitost, a intuitivna kontrolna plošča nudi nastavitve na doseg roke.
 • Ekskluzivni sistem dvojne zaščite ohranja obleke tako, da izgedajo kot nove.

PROFESIONALNA UČINKOVITOST ZA ULTIMATIVNO NEGO OBLEK

Pro Express Ultimate omogoča profesionalno učinkovitost na dosegu roke z izrednimi rezultati, tudi za najzahtevnejše tkanine.

Ta parna postaja je enostavna za uporabo, omogoča krajši čas likanja in vrhunsko učinkovitost kombinacije nove tehnologije kotlička na visok pritisk z udarom pare do 160 g/min ter intezivno močjo dodatnega udara do 550 g/min.

Na ročaju se nahaja inuitivna nova kontrolna plošča, ki vam prihrani las glede prilagajanja nastavitev, saj jih enostavno spreminjate glede na tkanino.

Ekskluzivni sistem dvojne zaščite omogoča varnost, zaščita sistema proti kapljanju onemogoča vlažne madeže na tkanini, a sistem proti vodnemu kamnu zagotavlja dolgotrajno učinkovitost.

Ob širokem izboru izboljšanih karakteristik, zagotavlja Pro Express Ultimate z močjo pare na visok pritisk skrajno učinkovitost.

Osnovne funkcije
 • Profesionalna učinkovitost

  Najboljši izpust pare za popolne rezultate. Nova tehnologija visoktlačnega kotlička zagotavlja popolne rezultate profesionanlnih standardov.

 • Praktični odstranljiv rezervoar vode.

  Odstranljiv rezervoar vode se lahko dotaka kadarkoli med likanjem

 • Prihranek časa

  Para na visok pritisk prodre globoko v tkanino, za profesionalno učinkovitost, ki zagotavlja krajši čas likanja.

 • Močan udar pare

  Intenzivni dodatni udar pare za trdovratne gube, idealno za likanje debelejših tkanin.

 • Popolni rezultati

  Para na visok pritisk za popolne rezultate in za izredno lahko glajenje gub, vsak dan

 • Popolna skrb za vaša oblačila

  Popolna varnost likanja z dvojnim varnostnim sistemom: Protect System, ki kapljice spremeni v paro in tako preprečuje vodne madeže na obleki in zbirnik vodnega kamna, ki olajša čiščenje kamna iz parne postaje.

 • Intuitivna kontrolna plošča na doseg prsta

  Prilagoditev nastavitve s pritiskom tipke s pomočjo nove Direct Control kontrolne plošče, ki se nahaja na ročaju, z namenom prihranka časa pri spremembah tkanin. 4 elektronske nastavitve zagotavljajo popolno kombinacijo pare  in temperature za vse vrste tkanin.

 • Dezinficira

  Uničuje do 99,98% bakterij: zahvaljujoč kombinaciji temperature in pritiska pare, vaša parna postaja na visok pritisk uniči tudi do 99,98% baktarij vseh vrst tkanin, ki se lahko likajo.

 • Lahko in varno prenašanje

  Varno zaklepanje likalnika na bazo za enostavno prenašanje

 • Durilium AirGlide Autoclean izredno tanka plošča

  Nova Durilium AirGlide tehnologija zagotavlja najboljšo drsnost med ploščami Tefal za hitro likanje brez napora s 33 % izboljšano drsnostjo in dolgotrajno učinkovitostjo.

   

Funkcije
Moč 2600  W
Količina pare 160  g/min
Izpust pare 550  g/min
Tlak pare 7.8  bar
Tehnologija likalne plošče Durilium Airglide Autoclean  
Drsenje likalne plošče *****  
Vzdržljivost likalne plošče/odpornost proti praskam *****  
Neprekinjena razpršenost pare Konica, stran in sredina  
Udoben ročaj    
Preprečevanje kapljanja    
Samodejni izklop    
Okolju prijazen način    
Dolžina napajalnega kabla 1.7  m
Sistem zaklepanja    
Zbiralnik vodnega kamna    
Barve Temno modra  

Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Izberite likalno desko z nastavljivo višino in jo prilagodite svoji telesni višini. Likalna deska mora biti stabilna in trdna, da lahko nanjo odložite likalnik.
Deska mora imeti luknje, da lahko para prosto prehaja skozi vlakna tkanine, jih zmehča in omogoča preprostejše likanje. Prevleka likalne deske mora biti primerna in omogočati prost pretok pare.
• Voda iz pipe:
Vaš aparat je bil zasnovan tako, da deluje z vodo iz pipe. Če vaša voda vsebuje preveč apnenca, jo zmešajte s 50 % vode iz pipe in 50 % demineralizirane vode, ki jo dobite v trgovini.
V določenih obmorskih območjih je lahko vsebnost soli v vodi višja. V tem primeru uporabljajte izključno demineralizirano vodo.
• Priprava za mehčanje vode:
Obstaja več vrst priprav za mehčanje vode in večina se jih lahko uporablja v vašem aparatu. Vendar lahko določene priprave za mehčanje vode in zlasti tiste, ki uporabljajo kemične proizvode, kot je sol, povzročijo bele ali rjave sledi, zlasti v filtrirnih stekleničkah. Če imate tovrstne težave, vam priporočamo, da poskusite uporabljati neobdelano vodo iz pipe ali ustekleničeno vodo.
Pomnite:
Nikoli ne uporabljajte deževnice niti vode, ki vsebuje aditive (kot je škrob, dišava), ali vode iz gospodinjskih aparatov (sušilec, hladilniki, klimatske naprave). Taki aditivi lahko vplivajo na lastnosti pare in pri visoki temperaturi v parni komori tvorijo usedline, ki lahko povzročijo madeže na vaših oblačilih in prezgodnjo obrabo aparata.
Ta funkcija vam omogoča, da tkanine likate na mestu, kjer visijo, ali na obešalniku.
Za to vrsto likanja nastavite gumb za nastavitev temperature v položaj za najvišjo temperaturo.
• Oblačilo pustite obešeno na obešalniku in z eno roko raztegnite tkanino, da ni nagubana.
• Večkrat zapored pritisnite gumb za izpust pare in
premikajte likalnik od zgoraj navzdol.
Ker je proizvedena para zelo vroča, zmehča vlakna in odstrani gube.
Opomba: funkcije navpičnega likanja s paro nikoli ne uporabljajte na oblačilih, v katera je oseba že oblečena.
Da, to je mogoče zato, ker se para ustvarja v posebnem območju, ne na plošči likalnika. To vam omogoča, da likate s paro tudi pri nastavitvi likanja z najnižjo temperaturo, tj. pri likanju svile. Vendar je treba pri nastavitvi temperature na najnižjo nastavitev tudi vrtljivi gumb za sproščanje pare (odvisno od modela) nastaviti na nizko nastavitev, saj se v nasprotnem primeru lahko med paro sproščajo tudi kapljice vode.
Če ne želite poškodovati likalne plošče likalnika, upoštevajte spodnje nasvete:
– Likalnik vedno položite na podnožje ali pripadajoči nosilec (odvisno od modela).
– Ne likajte abrazivnih delov oblačil (gumbi, zadrge itd.).
– Likalne plošče ne čistite z abrazivnimi ali kovinskimi gobicami.
Svetleči madeži se lahko pojavijo na nekaterih vrstah tkanin, še zlasti na tkaninah, ki so temnejših barv. Temna oblačila likajte po notranji strani in pri ustrezni temperaturi.
Če likate oblačila iz mešanih vlaken, nastavite regulator temperature na funkcijo za likanje najbolj občutljivih vlaken.
Pred kakršnim koli vzdrževanjem se prepričajte, da je naprava izključena in da so se plošča likalnika, grelnik vode in podstavek za odlaganje likalnika popolnoma ohladili (vsaj 2 uri po likanju).
Za čiščenje plošče ali podstavka za odlaganje likalnika ne uporabljajte izdelkov za vzdrževanje ali odstranjevanje vodnega kamna. Likalnika ali podstavka za odlaganje likalnika nikoli ne postavljajte pod tekočo vodo.
Čiščenje podstavka za odlaganje likalnika:
• občasno obrišite plastične dele z vlažno mehko krpo.
Vzdrževanje grelnika vode (enkrat na mesec):
• ne pozabite: da bi podaljšali učinkovito delovanje grelnika vode in se izognili nalaganju vodnega kamna, je treba grelnik vode po vsakih 10 uporabah očistiti (približno enkrat mesečno).
• Prepričajte se, da se je generator pare ohladil in je izključen že več kot 2 uri.
• Počasi odvijte pokrov grelnika vode. Če je grelnik vode generatorja pare opremljen s kartušo za vodni kamen, jo odstranite in sperite z vodo iz pipe, potem pa jo namestite nazaj v grelnik vode.
• Uporabite vrč in v grelnik vode nalijte vodo iz pipe, tako da napolnite 3/4 posode.
• Nekaj sekund nežno stresajte podstavek za odlaganje likalnika, nato pa ga izpraznite nad pomivalnim koritom.
• Za najboljše rezultate ta postopek ponovite.
Če prebivate na območju s trdo vodo, ta postopek izvajajte pogosteje. Predvsem pa za čiščenje grelnika vode ne uporabljajte izdelkov za odstranjevanje vodnega kamna, saj ga lahko tako poškodujete.
Iz generatorja pare ni treba odstranjevati vodnega kamna, kljub temu pa lahko na vsakih 10 likanj sperete grelnik vode (glejte navodila za uporabo).
Grelnika vode ne smete spirati s sredstvi za odstranjevanje vodnega kamna ali s kisom, saj ga tako lahko poškodujete.
– Modeli s sistemom z zbiralnikom vodnega kamna: Zbiralnik vodnega kamna sperite pod vodo. Ko boste naslednjič želeli uporabiti generator pare, najprej pritisnite gumb za ponovni zagon, da oranžna lučka sistema z zbiralnikom vodnega kamna ugasne (odvisno od modela).
– Modeli brez zbiralnika vodnega kamna: Sperite grelnik vode. Ko boste naslednjič želeli uporabiti generator pare, najprej pritisnite gumb za ponovni zagon, da oranžna lučka sistema z zbiralnikom vodnega kamna ugasne (odvisno od modela).
Likalna plošča Durillium:
likalno ploščo redno čistite z vlažno gobico za pranje posode brez žičnatih delov. Za preprostejše, nekorozivno čiščenje likalne plošče vašega likalnika uporabite vlažno gobico in ploščo očistite, ko je še topla.
Če imate težave s čiščenjem umazanije, uporabite izdelek v stiku, ki je zasnovan posebej za čiščenje likalnih plošč Durillium.
– Nerjavna likalna plošča:
likalno ploščo očistite, ko je ohlajena, uporabite vlažno krpo ali neabrazivno gobico.
– Samočistilna likalna plošča:
priporočeno je, da z mehko vlažno krpo obrišete toplo likalno ploščo, da ne bi poškodovali površine.
Opozorilo: če uporabite čistilno sredstvo za likalnike, se bo prevleka za samodejno čiščenje poškodovala.
Ne. Pri zagonu ali uporabi generatorja pare bo slišati zvok črpanja ali vibriranja, ob tem pa tudi klikajoč zvok. To je popolnoma običajen pojav, črpalka črpa vodo v grelnik vode ali pa se odpira ventil za paro.
Po čiščenju grelnika vode pritisnite in za približno 3 sekunde zadržite gumb za ponovno vključitev, da lučka neha utripati.
Vtič ventila proti nastanku vodnega kamna morda ni pravilno privit ali pa je tesnilo na notranji strani pokrova obrabljeno.
Da. Če pa opazite, da je parna cev poškodovana, napravo odnesite na popravilo v pooblaščen servisni center.
Gumb za uravnavanje temperature nastavite na vrsto tkanine, ki jo boste likali, in nastavite tudi izpust pare (če ste regulator temperature nastavili za likanje sintetičnih oblačil, morate izpust pare nastaviti na oznako MIN).
To je običajno. Likalnik izpusti veliko pare, ki se utekočini na likalni deski. Nekaj kapljic se lahko pojavi na spodnji strani likalne deske, od koder padejo na tla.
Če grelnik vode ne deluje ali če na nadzorni plošči sveti rdeča lučka, čeprav je v rezervoarju za vodo še nekaj vode, preverite, ali ni morda zmanjkalo vode. Preverite lahko tudi, ali je odstranljiva posoda za vodo (odvisno od modela) dobro nameščena, in nato pritisnite gumb za ponovni zagon na nadzorni plošči. Morda je regulator pare nastavljen na najmanjšo vrednost (odvisno od modela), če želite večji izpust pare, ga nastavite na višjo vrednost.
Če na napravi utripa rdeča lučka, v rezervoarju za vodo ni vode ali pa rezervoar ni pravilno in trdno nameščen.
To se lahko zgodi: – 1) ker ste uporabili paro, še preden se je likalnik zadosti segrel. Če likate pri nizkih temperaturah, morate z regulatorjem pare zmanjšati izpust pare (odvisno od modela generatorja pare). Preden začnete likati, počakajte, da kontrolna lučka za temperaturo likalnika ugasne. 2) V ceveh se je morda kondenzirala voda, ker paro uporabljate prvič ali pa je niste uporabljali že nekaj časa. V tem primeru obrnite likalnik stran od likalne deske in na gumb za izpust pare pritisnite tolikokrat, da iz likalnika začne izhajati para. 3) Pretirana uporaba funkcije za povečan izpust pare lahko ohladi likalno ploskev likalnika. V tem primeru prenehajte uporabljati funkcijo za povečan izpust pare in počakajte, da se kontrolna lučka za temperaturo prižge in ugasne, ter šele nato ponovno uporabite funkcijo za povečan izpust pare. 4) Grelnik za vodo je morda preveč poln. Grelnika za vodo ne napolnite do vrha.
Vklopil se je varnostni mehanizem generatorja pare. Generator pare naj pregleda pooblaščeni serviser.
• V vodi uporabljate kemične izdelke za odstranjevanje vodnega kamna ali aditive. Teh izdelkov nikoli ne dodajajte v rezervoar za vodo. V nasprotnem primeru se obrnite na pooblaščenega serviserja.
• Perilo ni bilo dobro izplaknjeno ali likate novo neoprano oblačilo. Dobro izplaknite oblačila, da odstranite ostanke mila ali kemikalij, ki bi se lahko prilepili na likalnik.
• Likalnik je prevroč, seznanite se z našimi priporočili glede nastavitev temperature v priročniku izdelka.
• Uporabljate škrob. Škrob popršite le po narobni strani tkanine, ki jo želite zlikati.
Nekatere vrste škroba za perilo ali sintetičnih vlaken se lahko lepijo na površino likalnika. Očistite površino likalnika.
Notranji deli lahko ustvarjajo kovinske zvoke zaradi sprememb v temperaturi. Nič ni narobe.
Da, to je običajen pojav. Zvok slišite zaradi hladne vode, ki priteče v grelnik z vročo vodo.
Te funkcije omogočajo samodejno uravnavanje temperature in pretoka pare glede na vrsto tkanine in tako zagotovijo doseganje najboljših rezultatov.
Ne, tlak ostaja na relativno nizki ravni. Naprava je opremljena z dvema varnostnima sistemoma.
– Ventil preprečuje kopičenje odvečnega tlaka in v primeru okvare naprave omogoča izhajanje odvečne pare.
– Temperaturna varovalka preprečuje pregrevanje naprave.
Generator pare je najzmogljivejša naprava za likanje, ki proizvaja velike količine močne pare v posebni enoti grelnika vode ter jo nenehno in dosledno črpa prek plošče likalnika neposredno na oblačila. Prednost te naprave je, da razpolovi čas likanja in zagotavlja odlične končne rezultate. Parna postaja pa je podobna običajnemu likalniku, vendar ima večji rezervoar za vodo. Voda se iz rezervoarja prečrpa v likalnik, kjer se proizvaja para. Para se ne proizvaja v enoti grelnika vode. Sproščanje pare je neprekinjeno, vendar ne tako zmogljivo kot pri generatorju pare.
  Nalaganje vodnega kamna se preprečuje, ker voda ne pride v neposreden stik z grelnim elementom, ki je nameščen izven rezervoarja za vodo. Vseeno pa je rezervoar treba očistiti po vsakih 10 uporabah, da se prepreči nabiranje vodnega kamna.
Ne. Oba kabla sta ločeno izolirana: kabla sta zaščitena in podrobno pregledana. Če pa opazite, da je kabel poškodovan, napravo odnesite na popravilo v pooblaščen servisni center.
S funkcijo ECO lahko zmanjšate porabo energije. To pomeni, da se porablja manj električne energije in posledično likalnik proizvede manj pare.
Ta sistem preprečuje sprijemanje na likalni plošči. Njena aktivna prevleka odstranjuje vlakna in nečistoče, ki se pogosto lepijo na likalno ploščo in s tem ovirajo drsenje.