TEFAL DOUBLE FORCE METAL DO824H38

DOUBLE FORCE METAL DO824H38 Moj zmagovalni duo v kuhinji

Zakaj bi morali izbirati med močjo ali hitrostjo multipraktika, ko pa lahko imate vse v enem?
DoubleForce je moj dvojno učinkovit partner v kuhinji, z dvema izhodnima motorjema, katera zagotavljata optimalno delovno hitrost in moč sekljanja v priloženi skledi. Z različnimi variacijami programov in orodij je ta vzdržljiv, kakovosten in eleganten multipraktik nepogrešljiv v vsaki kuhinji.

Multipraktik DoubleForce: moj učinkovit duo v kuhinji! 

Z multipraktikom DoubleForce, ni več treba izbirati med hitrostjo in močjo! Zahvaljujoč dvema izhodnima motorjema, vam nudi najboljše iz obeh svetov.

Opremljen z močjo 1000 W, glavno skledo s kapaciteto 3L in posodo za mešanje 2L, plus 6 različnimi nastavitvami hitrosti, je DoubleForce dovolj močan, da obvlada pripravo vseh vrst preparatov - od majhnih, do velikih.

Ker ima dodan obširen komplet dodatkov, je primeren za ribanje, rezanje, sekljanje, gnetenje, stepanje in še več. S svojim EasyLock sistemom pa je zaklepanje lažje kot še nikoli.

Eleganten in vzdržen, je DoubleForce nepogrešljiv v vsaki kuhinji.

Osnovne funkcije
 • 2 različna izhodna motorja

  Oba priključka zagotavljata optimalno število vrtljajev motorja in delovne hitrosti posode. Vijolična: ima manjšo hitrost, ampak večjo moč obratov rezila v sekljalni posodi. Oranžna mešalna posoda: deluje z visoko hitrostjo, in ima manjšo moč obratov.

 • Visoki standardi kakovosti

  DoubleForce je bil skrbno zasnovan tako, da ni samo eleganten na izgled zaradi svojega kromiranega vložka, ampak je tudi vzdržljiv: ob delovanju s polno močjo ostane izredno stabilen na delovni površini. Dobite ga skupaj s priročno škatlo za shranjevanje, kamor lahko shranite vsa orodja za rezanje in gnetenje.

 • 6 nastavitev hitrosti

  Za vsak izhod motorja sta razpoložljivi 2 različni hitrosti motorja in nastavitve pulzacij, ki se nastavljajo preko ročnega stikala. Skupno je na voljo 6 različnih opcij za različne vrste pripravkov.

 • Zmogljiv in prostoren multipraktik 

  DoubleForce je s svojim 1000 W motorjem, glavno posodo s kapaciteto 3 L in mešalnikom, katerega prostornina je kar 2 L, sposoben predelati vse vrste pripravkov, od majhnih do velikih.

 • Obširen komplet nastavkov

  Multipraktik DoubleForce je opremljen z velikim obsegom učinkovitih orodij : rezilo iz nerjavečega jekla, katero bo nasekljalo sestavine vseh vrst; dva reverzibilna koluta iz nerjavečega jekla namenjena strganju in rezanju zelenjave in sirov; posoda za mešanje v kateri lahko pripravite okusne juhe, sokove, smutije ipd. ; gnetilnik za pripravo različnih vrst testa; sekljalnik za fino rezanje čebule, česna, zelišč ipd.; kolut za stepanje smetane za deserte in mešanje različnih vrst omak; stiskalnik za agrume, s katerim boste pripravili sveže sokove. 

 • Ekskluziven sistem EasyLock

  Zaklepanje pokrova še nikoli ni bilo lažje: ko pokrijete skledo, pokrov enostavno za nekaj stopinj obrnete v smeri urinega kazalca, da zaskoči. Skleda za sekljanje na multipraktiku se lahko zaklepa v obeh smereh - zato je primerna tako za levičarje, kot za desničarje.

Funkcije
Moč 1000  W
Nastavitve hitrosti 2  
Pulzna funkcija    
Število pripomočkov 10  
Število funkcij 31  
Skupna kapaciteta posode 3.0  L
Delovna kapaciteta posode 1.5  L
Mešalnik DA  
Skupna kapaciteta mešalnika 2.0  L
Delovna kapaciteta mešalnika 1.5  L
Material posode mešalnika Plastika  
Nastavek za sekljanje Rezilo iz nerjavečega jekla  
Drobljenje na grobo Oboje stranski disk za rezanje/strganje  
Drobljenje na tanko Oboje stranski disk za rezanje/strganje  
Ostali nastavki za drobljenje Oboje stranski disk za strganje parmezana / krompirja  
Nastavek za gnetenje    
Nastavek za mešanje Metlica  
Sokovnik za agrume    
Mini sekljalnik    
Lopatica    
Prostor za shranjevanje pripomočkov In-bowl storage  
Prostor za shranjevanje kabla    
Primerno za pranje v pomivalnem stroju    
Pranje v pomivalnem stroju – podrobnosti Vsi deli razen motorja  
Barve Srebrna in temno siva  

Pogosta vprašanja
Pred prvo uporabo naprave operite vse dele dodatne opreme v topli milnici (glejte razdelek o čiščenju v priročniku z navodili). Sperite in osušite.
Postavite enoto z motorjem na ravno, čisto in suho površino.
Vključite vtič aparata v vtičnico.
Pred obdelavo se morajo tekočine ohladiti na sobno temperaturo. Vročih sestavin ne dodajajte v posodo, saj se lahko zaradi toplote, ki jo oddaja hrana, okvari tesnilo.
Hitrejše delovanje se uporablja z nastavki, kot so nastavek za pripravo smoothijev, rezanje in strganje; nastavki, kot so ožemalnik agrumov ali nastavek za gnetenje testa, pa se uporabljajo pri manjši hitrosti.
Gumb za pulzno delovanje se uporablja, ko želite, da naprava deluje pri optimalni hitrosti v kratkih intervalih. Ta funkcija se najpogosteje uporablja z mešalnikom, vedno pa jo nadzoruje uporabnik, torej uporabnik nadzoruje, kako dolgo naprava deluje v tem načinu. S to funkcijo se lahko izognete predolgi obdelavi sestavin in zagotovite želeno teksturo. Lahko jo na primer uporabite za dodajanje sadja ob koncu priprave mase za pecivo ali vmešavanje mehkega sadja v jogurt za pripravo smoothija.
Rezilo iz nerjavnega jekla se uporablja za: mešanje, vmešavanje, pripravo pireja, krušnih drobtin ter žvrkljanega testa, testa za pecivo in biskvita. Nastavek za mešanje se uporablja le za pripravo tekoče hrane, kot so juhe, mlečni napitki ipd. ter pripravo pireja iz mehkega sadja ali kuhane zelenjave in sadja. Tega nastavka se ne sme uporabljati za mletje mesa, gnetenje gostega testa ali testa za pecivo.
Zamazane predele najprej zdrgnite s krpo ali papirnato brisačko, namočeno v jedilno olje, da omilite obarvanost, nato pa površino očistite kot običajno.
Za zmanjšanje obarvanosti je zelo pomembno, da napravo očistite takoj po uporabi.
Napravo izključite.
Vso dodatno opremo takoj po končani uporabi splaknite, da bo čiščenje preprostejše.
Dodatno opremo operite in posušite: operete jo lahko v pomivalnem stroju, namakate v vodi ali sperete pod tekočo vodo iz pipe, razen enote z motorjem, mesoreznice (nastavek in glava mesoreznice)*, pogonske enote mešalnika* in ohišja sokovnika* (* odvisno od modela). Te elemente obrišite samo z vlažno gobico.
Ko se deli posušijo, premažite rezila in strgalnike mesoreznice z jedilnim oljem, da ostanejo naoljeni.
V posodo mešalnika nalijte vročo vodo z dodanimi nekaj kapljicami pomivalnega sredstva, zaprite pokrov z nastavkom za dodajanje hrane, nekajkrat pritisnite gumb za pulzno delovanje mešalnika, izključite napravo in operite posodo.
Rezila dodatne opreme so zelo ostra, z njimi ravnajte previdno.
Veliko kuhinjskih robotov vsebuje sestavne dele, ki se lahko perejo v pomivalnem stroju, kot na primer posoda ali rezila, vendar je to odvisno od izdelka, zato več informacij poiščite v navodilih za uporabo in vzdrževanje naprave. Enote z motorjem se ne sme nikoli prati v pomivalnem stroju.
Preverite, ali je sistem zaklopa pravilno nameščen. Pri vseh kuhinjskih robotih morata biti posoda in pokrov pravilno nameščena preden se začne obdelava hrane. Ta funkcija zagotavlja varnost uporabnika, saj se rezila ne vrtijo, če posoda ni zaprta. Ko se posoda in pokrov pravilno zaskočita na svoje mesto, bodo oznake poravnane.
Nalivanje vročih tekočin v posodo lahko poškoduje tesnila, morda ste uporabili preveč tekočine ali pa tesnilo po čiščenju ni bilo pravilno nameščeno.
Nastavek za emulzijo deluje na drugačen način kot običajni nastavek z dvema metlicama za stepanje. Ko uporabljate nastavek za emulzijo se mešanica premika po posodi, ko pa uporabljate dve metlici se v zmes hitreje dodaja zrak, zato je testo ali masa bolj rahla in puhasta.
Kuhinjski robot je naprava, s katero bo priprava hrane na različne načine hitrejša in bolj preprosta, kakor če bi hrano pripravljali ročno. Glavne funkcije kuhinjskega robota so sekljanje, ribanje in mešanje. Skoraj vsi kuhinjski roboti pa zagotavljajo tudi različne funkcije rezanja.
Kuhinjski robot deluje na drugačen način kot multipraktik, saj se nastavki za mešanje spuščajo v hrano z mešalne noge zgoraj, pri kuhinjskem robotu pa se nastavki za mešanje dvigujejo v hrano izpod sestavin. Kuhinjski robot je v osnovi zasnovan za gnetenje testa in pripravo mase za torte. Multipraktik lahko prav tako opravi ta opravila, vendar ni tako učinkovit kot kuhinjski robot. Če želite napravo uporabljati za pripravo tort in peciva, premislite, v kolikšni meri boste napravo uporabljali še za druga opravila. Če naprave ne želite uporabljati za druga opravila, je kuhnjski robot prava izbira za vas. Če na vašo izbiro vpliva tudi velikost naprave, ne pozabite, da je multipraktik manjši od kuhinjskega robota.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.