TEFAL MEGA 2 KG FR480015

MEGA 2 KG FR480015 Mega XXL friteza ima največjo kapaciteto med Tefal fritezami (do 2kg krompirčka)

Tefal Mega XXL, cvritepreprosto za vso družino!

 

Mega XXL friteza ima največjo kapaciteto med Tefalovimi. Omogoča cvrtje 2 kg krompirčka naenkrat.

 

Oblika je moderna: srebrno-bela friteza s sijočo kovinsko tipko za odpiranje pokrova. S snemljivo neoprimajočo se posodo, je fritezo preprosto očistiti. Vse dele razen ohišja lahko peremo v pomivalnem stroju.

 

S Tefal Mega XXL pripravite okusen in hrustljav krompirček v samo nekaj minutah!

 

Družina bo uživala ob uporabi te friteze!

Oznaka: FR480015

Tefal Mega XXL, preprosta za vso družino!

Mega XXL friteza ima največjo kapaciteto med Tefalovimi. Omogoča cvrtje 2 kg krompirčka naenkrat. Idealno za večje družine (do 8 oseb).

Oblika je moderna: srebrno-bela friteza s sijočo kovinsko tipko za odpiranje pokrova. S snemljivo neoprimajočo se posodo, je fritezo preprosto očistiti. Vse dele razen ohišja lahko peremo v pomivalnem stroju.

Zahvaljujoč zelo učinkovitemu filtru proti neprijetnim vonjavam, bo cvrtje v kuhinji pravo zadovoljstvo. Pokrov lahko uporabite med cvrtjem, da preprečite cvrčanje olja, prav tako pa ima odprtino skozi katero lahko nadzirate hrano v fritezi.

Enostavna za uporabo, košaro lahko kontrolirate med cvrtjem ima pa tudi samodejni sistem odpiranja pokrova Temperaturo lahko s termostatom nastavite med 150°C in 190°C, tako da boste vedno dosegli najboljše rezultate.

Družina bo uživala ob uporabi te friteze!

Osnovne funkcije
 • 2kg krompirčka v enem cvrtju

  Mega XXL friteza ima največjo kapaciteto med Tefalovimi izdelki. Omoogča cvrtje 2 kg krompirčka. idelna za večje družine (do 8 oseb)

 • Enostavna za čiščenje

  Vse snemljive dele lahko peremo v pomivalnem stroju: neoprijemajoča posoda, pokrov, košara in filter

 • Zelo učinkovita kontrola neprijetnih vonjav

  Zahvaljujoč zelo učukovitemu filtru proti neugodnih vonjavam bo cvreti v vaši kuhinji pravo zadovoljstvo

 • Zunanja kontrola košare

  Ko dvignete ročko se dvigne tudi košara

 • Nastavljiv termostat in gumb za vklop/izklop

  Temperatura med 150°C in 190°C. Gumb za vklop/izklop s svetlobnim indikatorjem temperature

 • Nadzirajte kuhanje

  Odprtina za nadziranje

Funkcije
Količina živil 2kg  
Obloga posode Prevleka proti prijemanju  
Pokrov Kuhanje  
Samodejno odpiranje pokrova    
Okno    
Za pripravo s filtrom Ogljik  
Filtracija olja N/A  
Košara, ki se premika gor in dol    
Kontrolna plošča N/A  
Indikatorska lučka    
Barva Silver premium  
Odstranljiva posoda    
Pranje v pomivalnem stroju – podrobnosti vsi snemljivi deli (posoda, pokrov, košara)  
Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Nobene vrste žvrkljanega testa ne cvrite neposredno v košari za cvrtje. Testo se bo oprijelo košare za cvrtje in se nanjo prilepilo.
Najprej v olje spustite košaro. Pri spuščanju žvrkljanega testa neposredno v olje nosite rokavice.
V cvrtniku je mogoče pripraviti vse vrste hrane: zelenjavo, meso, ribe, morsko hrano in sadje. S cvrtnikom lahko pripravljate sladice, kot so ocvrtki, krofi in sadje.
Olje lahko shranjujete v cvrtniku z zaprtim pokrovom, da ostane sveže in čisto. Če cvrtnika dolgo ne boste uporabljali, olje shranite v posebni posodi in cvrtnik očistite.
Nikoli ne mešajte različnih vrst olja, saj se olja različno hitro segrejejo na ustrezno temperaturo za cvrtje, zaradi česar pride do emulzij in razlitja.
Čas segrevanja je odvisen od nastavitve termostata, modela in velikosti. Razlike so tudi med modeli z neodstranljivo in odstranljivo posodo. Povprečen čas segrevanja za vse cvrtnike je 10–18 minut. Lučka kazalnika temperature (odvisno od modela) sveti, ko se cvrtnik segreva. Lučka ugasne, ko je dosežena ustrezna temperatura olja v cvrtniku.
Kovinske filtre z ogljem je treba zamenjati po 35 do 50 uporabah, odvisno od modela (kazalnik nasičenosti pokaže, kdaj je filter treba zamenjati). Filtre s peno je treba zamenjati po 20 postopkih cvrtja. Če cvrete ribe, vam priporočamo uporabo posebnega filtra in zamenjavo olja po dokončanem cvrtju. Filtre Waterclean iz karbonskih vlaken je treba oprati po 80 uporabah (po vsakem pranju se obnovi). Sistem Pure Air je stalen sistem, ki ga ni treba zamenjevati.
Olje v cvrtniku morate zamenjati vsaj po 10 uporabah. Sončnično olje, arašidovo olje in sojino olje je treba zamenjati po 5 uporabah ali če slišite pokanje (to pomeni, da je v cvrtniku voda). Redno čiščenje olja bo napravo zaščitilo in preprečilo prehitro staranje. Olje boste morda morali menjati pogosteje, če boste cvrli ribe, morsko hrano ali žvrkljano testo.
Po vsaki uporabi, ko se olje ohladi, ga je treba precediti in/ali filtrirati (prek papirnatih filtrov ali posode za filtriranje ali s penovko). To bo preprečilo hitro onesnaženje olja. Olje, ki ga uporabljate za cvrtje rib, shranjujte posebej.
a) Olje ni dovolj vroče. Če je naprava opremljena s prilagodljivim regulatorjem temperature, se prepričajte, da je nastavljen na ustrezno nastavitev za hrano, ki jo pripravljate. Če naprava ni opremljena s prilagodljivim regulatorjem temperature, se prepričajte, da se je lučka na cvrtniku izklopila, saj to pomeni, da je olje pripravljeno za cvrtje. b) V košari je preveč hrane. Za boljše rezultate hrano cvrite v manjših količinah (predvsem zamrznjeno hrano). c) Hrana se ni pripravljala dovolj dolgo. Za nekaj minut podaljšajte čas priprave, dvignite košaro in preverite, ali je hrana hrustljavo zapečena.
a) Cvrtnik je bil napolnjen prek oznake za največjo dovoljeno količino (z oljem ali živili v košari). Preverite raven olja. Na posodi sta oznaki za najmanjšo in največjo dovoljeno količino.
b) Morda so v olje padla vlažna živila. Pred cvrtjem popolnoma osušite živila ali odstranite ostanke ledu z zamrznjenih živil.
Uporabite ustrezno vsebnost maščob, ki je priporočena za cvrtje.
Za najboljše rezultate priporočamo uporabo nenasičenega rastlinskega olja.
Če uporabljate trdno rastlinsko maščobo:
• razrežite jo na koščke in jo stopite v posodi (pri 150 °C),
• trdne maščobe nikoli ne topite v košari cvrtnika.
V košaro nikoli neposredno ne vstavljajte mastnega kruha.
Neprijeten vonj se lahko pojavi zaradi starega olja in/ali zamašenega filtra, ki ga je treba zamenjati. Zamenjajte olje, filter ali oboje.
Okence obrišite z malo limoninega soka ali prerežite krompir na pol in pred začetkom uporabe naprave okence natrite s krompirjem.
Odvisno od modela:
a) zunanji nadzor košare (vam omogoča, da spustite hrano v vroče olje, ko je pokrov že zaprt, in tako preprečite pljuskanje).
b) hladna zunanjost za varno dotikanje.
c) pokrov na zaklop s tesnilom s samodejnim odpiranjem z enim dotikom.
d) cvrtnik je opremljen s toplotnim omejilnikom, ki se vklopi pri pregretju (suho gretje) ali so z njim opremljeni predvsem polprofesionalni modeli. Ne pozabite preveriti, da se ta ne sproži, kadar naprava ne deluje.
Rezervoar cvrtnika je treba napolniti pred uporabo, pri tem pa mora biti naprava izključena in ohlajena.
Po nekaj uporabah morate preveriti, ali je raven olja še vedno ustrezna, pri tem pa mora biti naprava vedno izključena in ohlajena.
Cvrtnika nikoli ne uporabljajte brez olja ali brez maščobe za kuhanje.
Na rezervoarju cvrtnika sta običajno dve oznaki: najmanjša in največja raven, glejte navodila za uporabo.
V nobenem primeru raven olja ne sme preseči oznake za največjo dovoljeno raven, prav tako raven olja v cvrtniku ne sme biti nikoli manjša od najmanjše dovoljene ravni.
• Takoj, ko se olje segreje na ustrezno temperaturo za cvrtje (lučka kazalnika se izklopi).
• Nekateri modeli so opremljeni s prilagodljivim regulatorjem temperature, ki vam omogoča izbiranje med različnimi temperaturami za pripravo. Če je prilagodljivi regulator temperature v nižjem položaju, se olje segreje do približno 170 °C, pri višjem položaju regulatorja pa do 190 °C. Nižja nastavitev se uporablja pri pripravi krhke hrane, za katero priprava pri previsokih temperaturah ni primerna (gobe, nekatere vrste rib). Višja nastavitev zagotavlja odlične rezultate pri cvrtju krompirčka, mesa, vnaprej pripravljene zamrznjene hrane, zelenjave itd.
Položite živila v košaro v skladu z oznako za največjo dovoljeno količino, določeno v navodilih.
Da bi bila hrana še bolj okusna, priporočamo, da košaro napolnite do polovice in ne do same oznake za največjo dovoljeno količino.
Priporočamo omejitev temperature kuhanja za krompir na 170 °C (338 ºF).
• Počakajte, da se cvrtnik popolnoma ohladi.
• Olje prelijte v posebno posodo. V tem primeru imate odlično priložnost, da olje filtrirate ali zamenjate s svežim oljem.
• S cvrtnika odstranite filtre in pokrov (glejte navodila za uporabo). Pokrov je treba očistiti z vročo milnico in temeljito posušiti. Nekatere pokrove je mogoče oprati v pomivalnem stroju (glejte navodila za vsak model posebej).
• Zamenjajte filter (glejte pogostost menjave v navodilih za uporabo za vsak model posebej).
• Odstranljivo posodo (pri nekaterih modelih) je treba očistiti z vročo milnico in temeljito posušiti. Ne uporabljajte abrazivnih sredstev. Odstranljive posode se lahko pere v pomivalnem stroju. Ne pozabite odzračiti ventila, če je opremljen s filtrirnim sistemom.
• Posode, ki jih ni mogoče odstraniti, je treba obrisati s papirnato brisačo in odstraniti čim več ostankov olja. Posodo do polovice napolnite z mlačno vodo in sredstvom za pomivanje posode (cvrtnika, napajalnega kabla ali vtiča nikoli ne potopite v vodo), nato očistite z mehko gobico. Cvrtnik lahko položite v suho pomivalno korito in napravo do polovice napolnite z vodo, ki ji dodate malo pomivalnega sredstva. Z gobico ali kuhinjsko krtačko lahko očistite notranjost naprave. Prepričajte se, da voda ne teče iz cvrtnika ali prek grelnega elementa.
• Odstranite vodo in splaknite notranjost, nato pa napravo temeljito posušite.
• Zunanjost vseh cvrtnikov lahko obrišete z vlažno gobico. To je priporočeno po vsaki uporabi.
Redno menjajte olje (vsakih 8–10 uporab).
Po vsaki uporabi odstranite zažgane delčke na dnu cvrtnika (ostanki kuhanja), da olje dlje časa ohranite v dobrem stanju.
Redno menjajte (*odvisno od modela) ali čistite filter: če tega ne boste naredili, se bo filter zamašil in voda med uporabo ne bo mogla odtekati.
Redno čistite cvrtnik skladno z varnostnimi ukrepi v navodilih za uporabo.
Olje, ki ste ga uporabili, zaprite v nepredušno posodo in ga odvrzite (Obrnite se na lokalni reciklažni center, saj se način zbiranja odpadkov na posameznih območjih razlikuje. Možnosti obdelave reciklažnih odpadkov se v posameznih reciklažnih centrih razlikujejo).
Olja ne zlijte v korito.
Voda in olje se ne mešata: če prideta v stik in se pregrejeta, lahko zaradi nenadne izhlapitve vode olje začne škropiti.
Če cvrtnik ustvarja zvoke, pomeni, da je v njem voda. Zvoke povzroča izhlapevanje vode.
Takoj ko zaslišite pokajoče zvoke, zamenjajte olje. Če olja ne zamenjate, lahko začne škropiti.
‒ V polprofesionalnih modelih se, če začnete cvrtnik segrevati brez olja, vklopi varnostna naprava.
• Počakajte, da se naprava ohladi.
• Uporabite funkcijo RESET za ponastavitev na podstavku
‒ Običajni cvrtniki s hladnimi stenami nimajo funkcije RESET. Napravo odnesite k pooblaščenemu serviserju.
• Pokrov ni pravilno zaprt. Prepričajte se, da je pravilno zaklenjen.
   V primeru odstranljivega pokrova se prepričajte, da so tečaji ustrezno zatesnjeni.

• Morda je tesnilo poškodovano. Obrnite se na pooblaščen servisni center.
Baterija je prazna. Zamenjajte jo.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
• Krompirček iz svežega krompirja:
– svež olupljen in narezan krompir dajte v vrelo vodo, da odstranite škrob in preprečite, da bi se koščki krompirja zlepili skupaj;
– krompir nato posušite v kuhinjski krpi, ga vstavite v košaro in pri nižji temperaturi cvrite 8 minut, vzemite košaro iz cvrtnika in počakajte, da se temperatura olja v cvrtniku dvigne, nato pa košaro s pripravljenim krompirčkom vstavite nazaj v cvrtnik za dve ali tri minute, da krompirček porjavi.
• Pri pripravi zamrznjenega krompirčka tega nikoli ne stresite neposredno v košaro, med stresanjem ga ne držite nad posodo z oljem, vedno najprej odstranite čim več ledu in krompirček posušite v kuhinjski krpi, nato pa ga vstavite v vrelo olje.
• Za enakomerno pripravo ostalih vrst hrane hrano narežite na primerno majhne in enakomerne koščke.
• Sol in začimbe dodajte ocvrti hrani, ko je pripravljena in na varni razdalji od cvrtnika, da ne padejo v olje.
Delovanje električnega cvrtnika nadzoruje termostat, ki je zasnovan za ohranjanje ustrezne temperature olja, da bi preprečil pregretje in vžig olja, torej je uporaba cvrtnika varnejša od cvrtja v ponvi. Večina cvrtnikov ima tudi vgrajen temperaturni sistem za varnostno prekinitev delovanja, če se preveč segreje. Ostale varnostne funkcije vključujejo okence, skozi katero si je mogoče vedno ogledati hrano, ki se pripravlja, hladne stene, ki preprečujejo, da bi se zunanje ohišje preveč segrelo, in pokrov na zaklop, ki preprečuje, da bi olje med pripravo pljuskalo naokrog ter tako zmanjšuje tveganje razlitja olja, če se cvrtnik prevrne.
V olju se je morda nabralo preveč vode.
Zelo pomembno je, da hrano popolnoma posušite in odstranite vse delce ledu z zamrznjene hrane še pred pripravo.
Če je v olju preveč vode, bo voda zavrela in se prebila na površino, pri tem pa se bo razlilo tudi olje.
Arašidovo olje ima nižjo točko dimljenja kot večina rastlinskih olj, zato lahko pri temperaturi za cvrtje iz naprave uhaja dim. Hrani doda tudi določen okus, kar vam bo morda všeč, morda pa ne.
Žvrkljanega testa ne smete nanesti neposredno v košaro. Žvrkljano testo se bo prijelo žic košare in se prilepilo.
Voda in olje se ne mešata: če prideta v stik in se pregrejeta, lahko zaradi nenadne izhlapitve vode olje začne škropiti.
Pred cvrtjem vedno odstranite odvečno vodo z živil, da je v olju le kar najmanjša količina vode.
Nikoli ne stresajte živil (posebno zamrznjenih) neposredno v košarico ali nad cvrtnikom, saj se bo zaradi ledu v olju znašla voda.Po uporabi košarice za cvrtje
ne pokrivajte s pokrovom, saj to lahko v cvrtniku povzroči utekočinjanje vodne pare.
Preprečite, da bi vodne kapljice s pokrova kapljale v cvrtnik.
Nikoli ne hranite ali uporabljajte cvrtnika na prostem, saj to povzroči utekočinjanje vodne pare.
Cvrtnik ne sme nikoli delovati s stopnjami maščobe, ki presegajo oznako za največjo dovoljeno količino, saj bo to povzročilo izlivanje.
Odstranite odvečno maščobo z zajemalko.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.
Če menite, da manjka eden izmed delov, pokličite središče za storitve za potrošnike in pomagali vam bomo poiskati ustrezno rešitev.