Navodila za uporabo in pogosto zastavljena vprašanja Actitry Essential

Oznaka : FZ301030

Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Aplikacija zaradi okrepljene varnosti podatkov ni več združljiva z različicami sistema Android 4.4.4 ali nižjimi.

Če je le mogoče, priporočamo, da sistem Android v svoji napravi posodobite na višjo različico ali uporabite drugo združljivo napravo.

Posodobitve ne bodo omogočale le bogatejše izkušnje z novimi funkcijami in združljivosti z najnovejšo tehnologijo, temveč vas bodo tudi zaščitile pred morebitnimi varnostnimi ranljivostmi, ki so bile odpravljene v najnovejših različicah.
Pred pripravo narezan, olupljen krompir dvakrat operite v skledi vode, da odstranite ves odvečen škrob. Nato je treba pred cvrtjem krompir temeljito posušiti s čisto, vpojno kuhinjsko krpo in ga popivnati še s papirnato brisačo. Če pripravljate zamrznjen krompirček, ni treba dodajati olja, saj ta krompirček že vsebuje olje in bi bil krompirček zaradi preveč olja lahko razmočen. Če uporabljate funkcijo 2 v 1 (posoda + pladenj), ko je hrana na pladnju pripravljena, pladenj odstranite in krompirček cvrite še dodatnih 2–5 minut, da bo bolj hrustljav.
Nič, saj krompirček že vsebuje olje.
Če pripravljate zamrznjen krompirček, ni treba dodajati olja, saj ta krompirček olje že vsebuje.
Obstaja več možnih razlogov:
• Morda niste uporabili prave vrste krompirja.
• Krompir pred kuhanjem ni bil ustrezno opran in posušen in je še vedno vseboval preveč škroba.
• Krompirjevi lističi so predebeli. Narežite tanjše krompirjeve lističe.
• Niste uporabili dovolj olja. Povečajte količino olja.
• Filter je morda zamašen. Očistite filter.
Velikost krompirjevega lističa vpliva na to, kako hrustljav ali mehak je.
Tanjši kot je krompirjev listič, bolj hrustljav bo, in obratno, debelejši krompirjev listič bo znotraj mehkejši.
Čas pečenja in debelino krompirjevih lističev lahko prilagajate glede na zaželen okus: tanek: 8 x 8 mm/standarden: 10 x 10 mm/debel: 13 x 13 mm.
Za najboljše rezultate operite cel krompir in nato narezan krompir v večji količini vode, dokler se voda ne zbistri.
Tako boste odstranili škrob v največji možni meri, da bi preprečili sprijemanje krompirjevih lističev.
Temeljito jih osušite s suho in vpojno kuhinjsko krpo.
Krompirjevi lističi morajo biti pred pečenjem povsem suhi.
Ne presezite največjih količin in časov priprave, navedenih v tabeli receptov, saj v nasprotnem primeru ne boste dosegli pričakovanih rezultatov, poleg tega pa lahko poškodujete napravo.
Izbirate lahko med različnimi okusi in uporabljate različna olja.
Standardna olja: olivno olje, repično olje*, olje grozdnih pešk, koruzno olje, arašidovo olje, sončnično olje, sojino olje*
Aromatizirana olja: aromatična zelišča, čili, česen, limona ...
Posebna olja: lešnikovo olje*, sezamovo olje*, olje žafranike*, mandljevo olje*, avokadovo olje*, arganovo olje* ...
Uporabo orehovega olja odsvetujemo, saj ustvari žarek okus po pripravi.
(* olje za kuhanje v skladu z navodili proizvajalca).
Ne priporočamo uporabo detergentov, razen tekočine za pomivanje posode.
Če menite, da je v delovanju motorja naprave prišlo do okvare, napravo nesite v pooblaščen servisni center, da jo preverijo.
Med postopkom kuhanja ste hrano verjetno solili. Hrane ne solite pred koncem kuhanja, da preprečite opraskanje posode naprave ActiFry.
Pri modelih, pri katerih se uporablja pladenj, in da bi njegovo kakovost ohranili dlje časa, ne uporabljajte nobenih kovinskih pripomočkov.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
Ob koncu priprave je temperatura v napravi Actifry približno 180 °C (v središču hrane 160 °C).
Da, to je večnamenski aparat, ki se lahko uporablja za pripravo različnih živil.
Aparat lahko uporabljate za različne recepte, od predjedi do sladic.
Pripravite lahko tudi hrustljave krompirjeve lističe, mehko piščančje meso ali celo sadno torto.
Krompir skladiščite v dobri kleti ali hladni omari (med 6 in 8 °C), ne na svetlobi.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.
Če menite, da manjka eden izmed delov, pokličite središče za storitve za potrošnike in pomagali vam bomo poiskati ustrezno rešitev.