Solata s pečenimi kalamari in prelivom iz limon in kaper

Solata s pečenimi kalamari in prelivom iz limon in kaper

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Srednje

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 8 očiščenih lignjev z lovkami, približno 500 g
  • 2/3 skodelice (150 ml) ekstra deviškega olivnega olja
  • 1/3 skodelice (75 ml) limoninega soka
  • 1/4 skodelice (50 ml) drobno nasekljanih kaper
  • 1 drobno nasekljana šalotka
  • 1/4 jedilne žlice (1 ml) soli in popra posebej
  • 12 skodelic (3 l) mlade rukole
  • 1 skodelica (250 ml) tanko narezane pečene rdeče paprike
  • 1/2 skodelice (125 ml) odmrznjenega mladega graha
  • 1/2 skodelice (125 ml) tanko narezane rdeče čebule

Priprava

Lignje po dolžini zarežite do treh četrtin. Vse lovke odrežite na enako dolžino. Operite in osušite trup in lovke vsakega lignja.

Olivno olje dobro zmešajte z limoninim sokom, kaprami, šalotko, soljo in poprom. Čez lignje prelijte 1/4 skodelice (50 ml) preliva.

Izberite program »Fish/Seafood« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, lignje položite na žar in zaprite pokrov.

Pecite v več delih, dokler indikator ne začne svetiti oranžno. Čez lignje prelijte 2 jedilni žlici (30 ml) preliva. Rukolo zmešajte s pečeno rdečo papriko, rdečo čebulo, grahom in preostankom preliva. Na vrh solate položite kalamare in postrezite.

Namigi: Če boste kupili neočiščene lignje: Najprej razmaknite lovke. Iz notranjosti lignja odstranite in zavrzite hitinasto pero (tanka, plastiki podobna kost). S trupa lignja odstranite in zavrzite tudi plavuti in modrikasto kožo. Lovke pristrizite takoj nad očmi in odstranite trd kljun sredi glave. Jed lahko postrežete kot lahko predjed ali kot prvi hod na zabavi. Pripravo si lahko poenostavite, tako da kalamare zamenjate s 16 velikimi kozicami in 8 pokrovačami.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom