Čokoladni crème brûlée

Čokoladni crème brûlée

Sladica

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 30 g jedilne čokolade, 50 % kakava
  • 70 ml smetane
  • 60 ml mleka
  • 2 rumenjaka
  • 10 g sladkorja
  • 3 žličke rjavega sladkorja

Priprava

Pripravite sestavine.

V skledi zmešajte sladkor in rumenjak. Stopite čokolado (v posodi ali mikrovalovni pečici) in dodajte smetano ter mleko.

Obe zmesi dobro premešajte. Razdelite v servirne kozarce. Namestite pokrove.

Kuhajte pod pritiskom.

Postavite na hladno za 12 ur. Posujte z rjavim sladkorjem demerara in karamelizirajte z gorilnikom.