Škampi na buzaro

Škampi na buzaro

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

  • 10 min

    Čas počitka

Sestavine

  • 1800 g škampov
  • 600 g rdeče čebule
  • 90 g česna
  • 3 dl olivnega olja
  • 3 dl pasiranega paradižnika
  • 3 dl jušne osnove
  • 180 g češnjevega paradižnika
  • 1,5 dl belega vina
  • sol, poper
  • 90 g krušnih drobtin

Priprava

Pripravite sestavine.

Nasekljajte čebulo, česen, češnjev paradižnik in peteršilj.

Dodajte čebulo in olivno olje.

Pražite, da postane zlato rumena. Dodajte česen in pražite, da pobeli. Dolijte belo vino in ga zreducirajte do polovice.

Dodajte škampe, jušno osnovo, pasiran paradižnik in začimbe.

Kuhanje pod pritiskom: 2 minuti

Dodajte krušne drobtine, pokuhajte še 1 minuto ter postrezite.