Špinačni tortelini

Špinačni tortelini

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 600 g tortelinov s špinačo in rikoto (ali drugih, po okusu)
  • 200 g špinače, brez stebel in sesekljana
  • 200 g šampinjonov, razpolovljenih ali narezanih na četrtine
  • 1/2 čebule, fino sesekljane
  • 20 cl vode
  • 20 cl smetane
  • 2 žlici olja
  • 4 žlice ribanega parmezana
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Dodajte čebulo in gobe. Nekaj minut pražite. Dodajte špinačo in mešajte med kuhanjem.

Ko je špinača kuhana, dodajte testenine, vodo, sol in poper. Premešajte.

Kuhajte pod pritiskom.

Dolijte smetano. Zaprite in pustite stati 1 minuto. Postrezite s parmezanom.