Brusketa s pršutom in šparglji

Brusketa s pršutom in šparglji

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 4 velike rezine rustikalnega kruha, popečene
  • 2 stroka česna, olupljena
  • 20 vršičkov zelenih špargljev, oprani in očiščeni
  • 4 rezine pršuta
  • 600 g paradižnikov, opranih in narezanih na kocke
  • 200 g čebule, olupljene in narezane na tanke rezine
  • 15 svežih listov bazilike, oprani in sesekljani
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50 g grobo ribanega parmezana
  • Poper Espelette (ali sladka paprika)

Priprava

Pripravite sestavine.

Čebulo olupite in narežite na tanke rezine.

Svežo baziliko operite in narežite.

Rezine kruha podrgnite s česnom. V posodo nalijte olje.

Dodajte čebulo in paradižnik. Začinite s soljo, poprom in malo popra Espelette ter baziliko.

Dodajte 50 ml vode. Šparglje naložite v košaro za kuhanje na pari. Košaro namestite nad zelenjavo.

Kuhajte pod pritiskom.

Na kruh naložite paradižnik, pršut, šparglje in parmezan.