Goveji file z gobami in modrim sirom

Goveji file z gobami in modrim sirom

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Drago

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 4 goveji fileji, približno 150 g vsak
  • 1 jedilna žlica (5 ml) soli in popra posebej, razpolovljena
  • 1 jedilna žlica (15 ml) masla
  • 250 g narezanih rjavih (cremini) gob
  • 2 stroka stisnjenega česna
  • 1/2 jedilne žlice (2 ml) suhih timijanovih listov
  • 2 jedilni žlici (30 ml) balzamičnega kisa
  • 1/4 skodelice (50 ml) drobno nasekljanih svežih listov peteršilja
  • 30 g zdrobljenega modrega sira

Priprava

Zrezke osušite s papirnato brisačo. Začinite jih z mešanico enakomerne količine soli in popra.

Izberite program »Red Meat« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, zrezke položite na žar in zaprite pokrov.

Pecite, dokler indikator ne začne utripati v barvi, ki izraža raven priprave in je po vašem okusu: rumena za krvavo, oranžna za srednje pečeno in rdeča za pečeno. Zrezke prestavite na krožnik in jih pokrijte s folijo v obliki šotora. Preden postrežete, naj počivajo 5 minut.

Medtem v veliki, neoprijemljivi kozici na zmernem ognju stopite maslo. Dodajte gobe, česen, timijan ter preostanek soli in popra. Kuhajte 5 minut, oziroma dokler vsebina ne porjavi in se ne omehča. Občasno premešajte. Vmešajte balzamični kis. Odstavite z ognja in vmešajte peteršilj. Čez zrezke polijte mešanico z gobami in jih postrezite z zdrobljenim modrim sirom.

Namigi: Kot odlična priloga tej enostavni, a elegantni jedi se priležeta penasto pripravljen pire krompir in nežno zapečen grah. File je pust kos mesa, ki lahko postane izjemno suh, če ga preveč pečemo. Za najboljši okus zrezkov ne pecite dlje kot do srednje pečeno.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom