Losos v kremni omaki

Losos v kremni omaki

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Drago

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 3/4 skodelice (175 ml) nasekljanega svežega kopra
  • 1/4 skodelice (50 ml) nasekljane mlade čebule
  • 2 jedilni žlici (30 ml) limoninega soka
  • 2 jedilni žlici (10 ml) drobno naribane limonine lupine
  • 1 strok stisnjenega česna
  • 3/4 jedilne žlice (4 ml) soli in popra posebej, razpolovljene
  • 1/4 skodelice (50 ml) olivnega olja
  • 1/2 skodelice (125 ml) lahke kisle smetane
  • 4 fileji lososa, približno 125 g vsak

Priprava

V kuhinjskega robota dajte koper, mlado čebulo, limonin sok, limonino lupino, česen in 1/2 jedilne žlice (2 ml) soli in popra posebej. Vse skupaj drobno nasekljajte. Robota pustite vklopljenega in medtem počasi vlivajte olje, dokler ni vse dobro premešano. Mešanico razdelite na dva dela. V en del mešanice vmešajte kislo smetano in postavite na stran. Lososa začinite s preostankom soli in popra. Premažite ga s preostankom mešanice s koprom.

Izberite program »Fish/Seafood« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, lososa položite na žar in zaprite pokrov.

Pecite, dokler indikator ne začne svetiti rumeno. Lososa postrezite z omako iz kisle smetane.

Namigi: Če boste lososa odstranili z žara, ko bo indikator svetil rumeno, bo losos imel sočno rožnato sredico, ravno tako kot v restavraciji. Za elegantno večerjo lososa postrezite z mladim krompirjem, kuhanim na pari, in s poparjeno listnato zelenjavo, npr. blitvo ali špinačo.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom