Sarma

Sarma

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 600 g mletega mesa (50 % SVINJSKEGA, 50 % JUNČJEGA MESA)
  • 200 g suhega mesa
  • 800 g kislega zelja
  • 200 g rdeče čebule
  • 40 g česna
  • 200 g riža
  • 30 g rdeče paprike
  • 60 g masti
  • 80 g moke
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine. Nasekljajte čebulo in česen, ⅟₄ suhega mesa narežite na kocke. Zeljni listi (2 do 3 liste na osebo). Preostalo zelje narežite . Dodajte ⅓ masti, narezano suho meso in čebulo. Čebulo pražite, da postane zlato rumena, dodajte česen. V mleto meso dodajte začimbe, čebulo, česen, suho meso in riž ter vse premešajte. Zavijte sarme in jih položite na narezano kislo zelje, v sredino dodajte kose suhega mesa. Dodajte vodo, da prekrije sarme. Kuhanje pod pritiskom: 35 minut Dodajte prežganje iz masti, moke in paprike v prahu. Pokuhajte 5 minut. Postrezite.