Sladko-kisla svinjska rebrca

Sladko-kisla svinjska rebrca

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1,2 kg svinjskih zarebrnic, narezanih na trikotnike in pomokanih
  • 6 žlic riževega kisa
  • 4 žlice sojine omake
  • 6 žlic arašidovega olja
  • 3 mlade čebule, narezane na tanke rezine
  • 1,5 sesekljane zelene paprike
  • Poper
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 žlički nastrganega svežega ingverja
  • 100 ml pomarančnega soka

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Rebrca popecite na vseh straneh. Dodajte čebulo in papriko.

Dodajte sojino omako, rižev kis, sladkor, pomarančni sok in ingver. Dodajte poper.

Kuhajte pod pritiskom.

Omako prelijte čez rebrca, postrezite z rižem.