Svinjina s čilijem in indijskimi oreščki

Svinjina s čilijem in indijskimi oreščki

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

Sestavine

  • 600 g svinjske ribice, zelo tanke rezine
  • 3 žlice arašidovega olja
  • 4 mlade čebule, narezane na 3 cm velike kose
  • 50 g praženih indijskih oreščkov
  • 1 žlica omake nuoc mam
  • 1 žlica ostrigine omake
  • 2 žlici čilijeve paste
  • 1 žlica tajske bazilike, oprana in sesekljana (uporabite lahko tudi svež koriander)

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Popražite čebulo. Dodajte svinjino. 4 minute jo pecite na vseh straneh. Dodajte omake in poper. Mešajte 4 minute.

Okrasite z indijskimi oreščki in tajsko baziliko. Postrezite.