Tajski piščanec z rižem

Tajski piščanec z rižem

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 750 g piščančjih prsi, narezanih na 1 cm široke trakove
  • 360 g tajskega riža
  • 1,5 limete (sok in lupina)
  • 3/5 žličke rdeče čilijeve paste (po želji)
  • 3 žlice riževega kisa
  • 1,5 žlice ostrigine omake
  • 1,5 žlice sojine omake
  • 15 svežih listov mete, oprani in sesekljani
  • 3 stroki česna, olupljeni, odstranjen zeleni del, fino sesekljani
  • 500 ml vode

Priprava

Pripravite sestavine.

V solatni skledi zmešajte omako iz ostrig, sojino omako, limetin sok in lupino, čili ter česen. Dodajte piščanca in pustite, da se marinira.

V posodi segrejte malo olja. Dodajte piščanca in marinado. Popecite (po potrebi v več serijah).

Dodajte riž, vodo in kis. Premešajte.

Kuhajte pod pritiskom.

Okrasite z meto. Postrezite.