Topel ali hladen gaspačo

Topel ali hladen gaspačo

Prva predjed

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 200 g paradižnika, olupljenega in narezanega na četrtine
  • 50 g bele čebule, olupljene in sesekljane
  • 1 strok česna, olupljen in odstranjen zeleni del
  • 50 g rdeče paprike, olupljene, brez semen in narezane na kocke
  • 1 rezina belega kruha, obrezana skorja
  • 1 žlica šerijevega kisa
  • 6 svežih listov bazilike
  • 1 žlička sladkorja
  • 300 ml vode
  • Kakovostno oljčno olje

Priprava

Pripravite sestavine.

Belo čebulo olupite in narežite na kose.

Stroke česna olupite in odstranite zelene dele.

Rdečo papriko olupite in odstranite semena. Narežite jo na kocke.

V posodo dodajte vse sestavine, razen bazilike. Začinite s soljo in poprom.

Kuhajte pod pritiskom: 5 minut.

Fino zmiksajte.

Pojejte toplo ali ohlajeno, začinjeno z baziliko in oljčnim oljem.