Vegetarijanski burger

Vegetarijanski burger

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 2 velika paradižnika marmande, oprana
  • 2 veganska zrezka (100/125 g) (iz ekološke trgovine)
  • 2 rezini ementalca
  • 40 g velikih vloženih sladkih in kislih kumaric, narezane
  • 50 g bele čebule, olupljene in tanko sesekljane
  • 2 žlički kečapa (ali gorčice ali omake za burgerje)
  • 2 žlički oljčnega olja
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Paradižnik razpolovite, da ga uporabite namesto štručke. V posodo nalijte olje.

Čebulo podušite na olju, da se zmehča. Sestavite burgerje: paradižnik za podlago, omaka, čebula, kisla kumarica, pleskavica, sir, paradižnik na vrh.

Paradižnikove burgerje naložite v posodo. (Če jih imate 6, 4 položite na dno, 2 na vrh, zgornje dele pa na stran.) Dodajte 10 cl vode.

Čas kuhanja: 6 minut.

Burgerje previdno vzemite ven. Postrezite.