Zajec z gorčico

Zajec z gorčico

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 6 zajčjih bedrc, razpolovljenih in pomokanih
  • 1,5 čebule, fino sesekljane
  • 60 ml telečje jušne osnove
  • 600 g sesekljanih korenčkov
  • 80 ml belega vina
  • 3 žličke sesekljanega žajblja
  • 3 žličke soli in popra
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 3 žlice gorčice
  • 3 žlice goste kisle smetane

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Zajčja bedrca popecite na vseh straneh.

Dodajte čebulo in korenje. Dolijte vino, nato telečjo jušno osnovo, dodajte gosto kislo smetano in gorčico. Začinite s soljo in poprom.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte sesekljan žajbelj in postrezite.