TEFAL Steam Cooker Cocoon

Steam Cooker Cocoon Izjemno kompakten kuhalnik na paro za zdrave obroke

Izjemno kompakten kuhalnik na paro znamke Tefal zagotavlja okusne in hranilne obroke brez dodatnih težav, saj omogoča zdravo kuhanje v izjemno kompaktnem formatu, zasnovanem za popolno priročnost. Patentiran sistem za zlaganje zmanjša zaseden prostor v omarici in na pultu. Pri kuhanju s 3 posodami eno nad drugo, kar omogoča pripravo treh različnih sestavin sočasno, pa boste prihranili tudi čas — posode so brez BPA za zdrave in okusne rezultate dan za dnem.

Oznaka: VC204010

Priročen kuhalnik na paro za pripravo okusnih in zdravih jedi, v katerih bodo vsi uživali

S kuhalnikom na paro Ultracompact Steam Cooker pripravite zdrave in okusne jedi za celotno družino.

Sistem za kuhanje na pari s tremi posodami z velikim volumnom je zasnovan za pripravo celotnega obroka v eni potezi s pomočjo domiselnega sistema zlaganja za izjemno kompaktno pospravljanje.

Za zdravo kuhanje posode ne vsebujejo BPA.

Spoznajte vse prednosti zdravega kuhanja na paro: metoda kuhanja z malo maščobami ohrani hranilno vrednost, okus, teksturo in barvo sestavin.

Celoten paket pa popolno zaključijo še pametne funkcije izdelka.

Osnovne funkcije
  • Izjemno kompakten dizajn

    Patentiran sistem, s katerim boste prihranili veliko prostora, vsebuje posode, ki se zložijo na osnovno enoto za izjemno kompaktno shranjevanje in ultimativno priročnost.

  • Zdravo kuhanje

    Uživajte v vseh prednostih kuhanja na pari z malo maščobami brez dodanih maščob — metoda počasnega kuhanja ohrani vse vitamine, okus in hranilno vrednost vaših sestavin. Poleg tega pa so za popolnoma brezskrbno kuhanje vse posode brez BPA.

  • Enostavna uporaba

    Kuhalnik boste takoj obvladali, saj ponuja pametne funkcije, kot so 60-minutni časovnik, lučka za gretje, enostavno spremljanje nivoja vode in neomejena uporaba zaradi možnosti dolivanja vode med kuhanjem na pari.

  • Popolna zmogljivost

    Večplastni sistem s 3 posodami eno nad drugo in velikim volumnom omogoča sočasno uporabo treh posod za kuhanje na pari, s čimer boste prihranili čas, prostora pa bo dovolj tako za pripravo večjih količin za velike družine kot tudi jedi ob posebnih priložnostih ter vsak drugi dan.

  • Popravljivost izdelka 15 let

    Zasnovano za enostavna popravila in poceni ter hitro dobavo rezervnih delov v obdobju 15 let in več s pomočjo več kot 6200 servisnih centrov po vsem svetu.

Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Da, v parnem kuhalniku lahko pogrejete svoj obrok. Časovnik nastavite na približno 10 minut (odvisno od vrste hrane) in se prepričajte, da je v rezervoarju dovolj vode.
Po daljšem času uporabe naprave se lahko zaradi naravnih sokov hrane z močnimi barvili, kot sta korenček in rdeča pesa, na zbiralniku sokov pojavijo madeži. To je povsem normalno. Zbiralnik takoj po končani pripravi očistite z limoninim sokom.
Priporočamo vam, da največje kose hrane, ki se bodo kuhali najdlje, postavite v spodnjo posodo.
Sestavine so zelo kompaktne in zahtevajo različen čas priprave: podaljšajte čas priprave.
Skupaj se kuha preveč različnih sestavin: večje sestavine in sestavine, ki se kuhajo dlje, premaknite v spodnjo posodo.
Posod za kuhanje v pari ne napolnite preveč.
Odstranite vodni kamen z aparata.
Sestavine narežite na majhne koščke.
Hrana, pripravljena v parnem kuhalniku, je okusnejša, zato ne bo treba dodati toliko začimb kot običajno.
Po potrebi lahko posujete nekaj začimb neposredno na hrano ali pa dodate zelišča v vodo parnega kuhalnika in hrani dodate okus na takšen način.
Da. Malega gospodinjskega aparata v času delovanja ne smete nikoli pustiti brez nadzora. Vendar pa vam parnega kuhalnika ni treba ves čas opazovati. Nastavite časovnik in opozorilni zvonček vas bo opozoril, ko bo vaša hrana pripravljena. Hrana se ne bo prismodila. Hrane ni treba mešati.
Pozor: ne pozabite v rezervoar dodati zadostne količine vode.
Vsi sokovi hrane, ki se kuha v pari, se zbirajo v zbiralniku sokov. Te sokove lahko uporabite kot osnovo za pripravo jušnih osnov in omak.
Če so časi priprave različni za hrano v različnih posodah, začnite kuhati hrano, ki se kuha najdlje, v spodnji posodi, nato pa med kuhanjem dodajajte zgornje posode v ustreznih časovnih razmikih do konca cikla kuhanja.
Vso zamrznjeno zelenjavo je mogoče skuhati v pari, v napravo jo lahko dodate, ko je še zamrznjena.
Priporočamo vam, da v parnem kuhalniku kuhate le vnaprej pripravljene stročnice in fižol. Stročnice naj bodo odcejene in sprane, nato pa jih lahko dodate v posodo parnega kuhalnika. Ni jih treba predhodno namakati ali kuhati.
Da, ta kolač je mogoče skuhati v parnem kuhalniku.  Priprava traja enako dolgo, kot če bi jed kuhali nad paro/vrelo vodo v loncu. Vendar je treba redno preverjati raven vode v napravi in vodo dolivati.
Da, če imajo posode za kuhanje na pari odstranljiva dna, boste lahko odstranili dna z druge in tretje posode in v kuhalnik, v spodnjo posodo za kuhanje v pari, namestili manjšega celega piščanca.
Da, če želite, da so meso, piščanec in ribe sočni in odličnega okusa, jih lahko marinirate nekaj ur pred kuhanjem v pari.
Pri pripravi jedi, ki se kuhajo dolgo časa, boste morali med kuhanjem dolivati vodo v rezervoar za vodo. Pri dolivanju vode v rezervoar za vodo uporabite prijemalke za dvigovanje pokrova in posode za kuhanje v pari. Previdno dvignite zbiralnik sokov in odlijte vso odvečno vodo, ki se je v njem nabrala, nato pa v rezervoar za vodo dolijte hladno, neobdelano vodo iz pipe.
Čas kuhanja je enak, če uporabite eno ali dve višini. Pazite, da hrane na prvi višini ne stisnete preveč skupaj, da lahko para doseže drugo višino.
Jajca enostavno postavite v košaro parnega kuhalnika. Čas kuhanja za 6 trdo kuhanih jajc je 12 minut, za 6 mehko kuhanih jajc pa 8 minut.
Med kuhanjem ne prijemajte posod in kozarčkov za hrano in se ne dotikajte naprave, ko proizvaja paro; pred tem jo vedno zaustavite.
Kadar so v napravi vroče tekočine ali hrana, je ne premikajte.
Pri ravnanju s posodami ali kozarčki za hrano po kuhanju vedno uporabljajte zaščitne rokavice.
Hrani neposredno dodajte sveža zelišča, limono, česen, pomaranče ali celo čebulo.
Da bi dodali okus piščancu, mesu in ribam, pripravljenim v marinadi, uporabite omako za žar ali mešanice začimb.
Stresite riž v posodo za riž in jo napolnite z vodo.
Vstavite posodo za riž v parno košaro ali v največjo posodo in pričnite s kuhanjem.
Da, zlasti pri receptih z dolgim časom kuhanja.
Med kuhanjem spremljajte tudi nivo vode, če bi bilo treba rezervoar ponovno napolniti.
Uporabljajte samo vodo iz pipe.
Pri nekaterih receptih je treba uporabiti oprijemljivo folijo za zaščito, da bi preprečili kondenzacijo in zaščitili krhko hrano.
Pri kuhanju uporabite posebno oprijemljivo folijo ali oprijemljivo folijo, varno za uporabo v mikrovalovni pečici.
Izogibajte se aluminijasti foliji, ki podaljša čas kuhanja.
Da, lahko jih pomijete v pomivalnem stroju, vendar priporočamo pranje pri nastavitvi z najnižjo temperaturo ali nastavitvi za predpranje.
Da, vodni kamen je treba odstraniti po 7 do 10 uporabah. To storite tako, da vodni rezervoar enostavno napolnite z mešanico 1/3 alkoholnega kisa in 2/3 vode.
Pustite, da mešanica učinkuje čez noč.
Notranjost vodnega rezervoarja nekajkrat izperite s toplo vodo.
Nikoli ne uporabljajte abrazivnih čistilnih sredstev.
Povprečno je priporočeno odstranjevanje vodnega kamna iz naprave izvesti po 7 do 10 uporabah, da se ohrani učinkovit pretok pare in podaljša življenjska doba naprave.
To storite tako, da vodni rezervoar enostavno napolnite z mešanico 1/3 alkoholnega kisa in 2/3 vode.
Pustite, da mešanica učinkuje čez noč.
Notranjost vodnega rezervoarja nekajkrat izperite s toplo vodo.
Nikoli ne uporabljajte abrazivnih čistilnih sredstev.
Iz naprave niste odstranili vodnega kamna po 7 do 10 uporabah: odstranite vodni kamen iz naprave.
[Check 1] Ali ste vodo vlili v ustrezno mesto?
Vodo vlijte v rezervoar za vodo s sivim delom na sredini (grelni element).

[Check 2] Ste vlili dovolj vode v rezervoar za vodo?
Če v rezervoarju za vodo ni dovolj vode, naprava ne bo mogla ustvariti pare. Tudi pri kratkotrajnem kuhanju mora voda segati vsaj do vrha grelnega elementa (sivega dela). Tudi če ste vlili dovolj vode, bo trajalo nekaj časa, preden se ustvari para.

[Check 3] Ali je grelni element (sivi del) umazan?
Če so na grelnem elementu obloge mineralov iz vode, morda ne prevaja toplote na ustrezen način in se para ne ustvarja. Če na grelnem elementu opazite spremembe, kot je razbarvanje (rjava, črna ali bela barva) ali lupljenje vrhnje plasti, ga je treba očistiti. Odstranite vodni kamen.
Tako je ustrezno. Obroček turbo obda grelni element, da se voda v notranjosti učinkovito segreje. Zasnovan je tako, da se ne prilega popolnoma, saj se iz vode v vmesnem prostoru ustvari para. Prepričajte se, da je obroček turbo pravilno obrnjen, tako da je zareza obrnjena navzdol.
Površina grelnega elementa se ne lupi. Najbrž je na površini grelnega elementa nastala tanka plast. Odstranite vodni kamen.
Če v rezervoarju ni dovolj vode, naprava več ne segreva.
Ponovno ga napolnite do najvišjega nivoja in naprava bo samodejno ponovno zagnala program za kuhanje.
Pri ponovnem polnjenju rezervoarja uporabljajte rokavice in pazite, da se ne dotaknete vročih površin ali hrane, ki se kuha.
Posode so opremljene z odstranljivimi rešetkami, razen pladnja za odcejanje, na katerem morajo zmeraj biti rešetke.
Če odstranite rešetke, povečate območje za kuhanje za pripravo velikih kosov hrane (celega piščanca, artičok, jastoga, cvetače, brokolija itd.)
Če želite namestiti rešetke:
• Rešetko pravilno obrnite (sponka naj bo obrnjena navzdol).
• Rešetko namestite v posodo.
• Pritisnite na območje sponke, da pritrdite posodo.
Če želite odstraniti rešetke, pritisnite na rešetko.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
Ne, v pari lahko skuhate vse vrste hrane: meso, ribe, jajca, krompir, sladice, rižote, kuskus itd.
Ne, prednost kuhanja v pari je dejstvo, da se okusi zelenjave ne prenesejo z ene zelenjave na drugo, tudi če so skupaj zmešane različne vrste zelenjave.
Parni kuhalnik ne kuha pod tlakom, uporablja tlak okolice.
Para v parnem kuhalniku se proizvaja pri temperaturi, pri kateri zavre voda, to je približno 100 °C.
Da, vendar ne prepogosto, saj se bo zaradi tega znižala temperatura in zmanjšala količina pare, kar lahko kuhanje upočasni.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Če menite, da manjka eden izmed delov, pokličite središče za storitve za potrošnike in pomagali vam bomo poiskati ustrezno rešitev.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.