Naše zaveze

Naše besede so naša dejanja!

Tefal in njegovi partnerji si nenehno prizadevajo za izboljšave in pomemben napredek. Spoštujemo splošne vrednote: trajnosten razvoj, enake možnosti, uravnoteženo prehrano za vse in odgovorno potrošnjo.

V Tefalu smo za obravnavo teh novih izzivov opredelili pet prednostnih nalog za trajnostni razvoj:

V prvi vrsti zagotavljamo, da so naši izdelki proizvedeni ob upoštevanju etičnih načel, tako v lastnih tovarnah kot tudi v tovarnah dobaviteljev.

V Tefalu smo razvili tudi odgovorno politiko človeških virov, ki temelji na načelih nediskriminacije in spoštovanja ljudi. V tem smislu Tefal daje veliko pomembnost zagotavljanju varnih delovnih mest za svoje zaposlene.

Tretja prednostna naloga se nanaša na pomoč skupnostim. Tefal v regijah, v katerih posluje, nastopa v vlogi odgovornega gospodarskega subjekta, pomaga rasti lokalnim podjetjem in podpira lokalna združenja v boju proti izključitvi oziroma sodeluje v javnih razpravah, na primer o prehrani in zdravju.

Potrošniki v današnjem času zahtevajo izdelke, ki upoštevajo zdravje in varnost. To pomeni, da mora Tefal proizvajati visokokakovostne izdelke, ki so vzdržljivi in omogočajo kuhanje zdrave ter okusne hrane.

Navsezadnje Tefal v vseh fazah življenjskega cikla svojih proizvodov, od začetnih raziskav do predelave izrabljenih izdelkov, kar vključuje proizvodnjo, prevoz in uporabo s strani potrošnikov, spoštuje okolje.

To pomeni, da verjamemo, da smo lahko vodilni proizvajalec gospodinjskih aparatov, vendar smo se hkrati pripravljeni osredotočiti na pomembne vrednote, kot so družbena, okoljska in ekonomska načela, ki jih umeščamo v središče svoje dejavnosti..

V nadaljevanju predstavljamo nekaj primerov, ki opisujejo našo dejavnost.


 

Novo kuhanje je zdravo kuhanje

Prehrana je veliko več od mešanja sestavin. Pri pripravi obroka je ključno, kaj kuhate in na kakšen način. Če želite razumeti zdravo kuhanje, se morate naučiti, kako ohraniti hranilno vrednost in značilnosti (okus, teksturo in arome) sestavin. To lahko dosežete s pametnimi aparati.

Za uživanje v zdravi in uravnoteženi prehrani morate upoštevati tri pomembne dejavnike:

  • Manj olja za preprosto in zdravo kuhanje.
  • Dober nadzor nad temperaturo za uživanje v popolno kuhanih obrokih z dobro ohranjenimi sestavinami.
  • Enakomerna porazdelitev toplote za hitrejše kuhanje, s čimer prihranite čas in energijo.
  •  

Naš neoprijemljivi premaz, ki je zaslovel s Tefalovimi ponvami, ne zahteva uporabe olja, zato predstavlja enkratno hranilno prednost.

S tehnologijo Thermo-Spot boste obvladali umetnost nastavljanja temperature za pripravo popolnih obrokov. Postali boste pravi kuhar! Navsezadnje je dizajn naše posode ekskluziven in izjemno odporen.

+ Tefal

V današnji dobi, v kateri se potrošniki bolj kot kadar koli doslej zavedajo svojega zdravja in okolja, obvestilo o ekoloških informacijah jamči za varnost neoprijemljivih premazov naših izdelkov.

Te zaveze si ponosno prizadevamo izpolniti!

OGLED IZDELKOV

Varni in zanesljivi izdelki

Vse lokacije podjetja Groupe SEB, vključno s Tefalom, izpolnjujejo okoljske zahteve ISO standarda 14001. V vsakem novem industrijskem ali logističnem obratu se izvedejo posebne analize za potrditev skladnosti ali doseganje skladnosti z navedenim standardom.

Glavni proizvodni obrat podjetja Tefal je v kraju Rumilly v Franciji, kjer vsako leto izdelajo 45 milijonov artiklov. V okviru kampanje za izboljšave si vsako leto prizadevamo zmanjšati ekološke vplive. Naša strategija ekološke odgovornosti je privedla do izdelave presoje življenjskega cikla ponve, ki jo je opravil ENSAM (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers) in potrdil QUANTIS.  

S tem smo dokazali, da je okoljski vpliv neoprijemljive ponve Tefal ob upoštevanju trajnosti izdelka veliko manjši od vpliva ponve s keramičnim premazom, če se oba izdelka proizvajata v istih pogojih.

Prizadevamo si za proizvajanje trajnih izdelkov, ki vas bodo spremljali dolgo časa in zagotavljali vesele ter okusne trenutke z vašimi najbližjimi ter istočasno ohranjali zdravje našega planeta.

 

Prenos datoteke

 

Pomagajte vrniti nasmeh na otrokov obraz

Od leta 2010 vsako leto ponudimo novo serijo izdelkov, ki podpirajo prehrambene projekte Unicefa.

Tefal ob vsaki prodaji enega od teh izdelkov prispeva 1€ za Unicef. Zbrani denar se porabi za terapevtsko hrano in dodatke za podhranjene otroke ter za posebno nego in izobraževanje njihovih staršev o dobrih prehranskih navadah.

Od leta 2010 smo Unicefu nakazali več kot 1,5 milijona evrov za podporo otrok po svetu, od Madagaskarja leta 2011 do Indije in Južne Afrike leta 2012. Program v letih 2013-2014 je namenjen podhranjenim otrokom v Burkini Faso.

Tudi vi lahko pomagate podhranjenim otrokom z nakupom enega od izdelkov iz našega partnerskega programa z Unicefom:
  • Posode: ponve, lonca …
  • Likalnika
  • Tehtnice

Odkrijte izdelke ECODESIGN

Pri Tefalu želimo razvijati izdelke, ki vam pomagajo pri pripravi odličnih obrokov za vaše najbližje. Istočasno želimo prispevati k varstvu našega planeta, zato ponujamo širok nabor izdelkov, ki se lahko popolnoma reciklirajo.

Leta 2010 smo začeli izvajati politiko ekološke odgovornosti, s katero smo povezali ekologijo in kulinariko. Uvedli smo posodo za peko Natura iz aluminija, ki se lahko 100-odstotno reciklira, in lopatice Enjoy, izdelane iz materiala, ki se lahko 95-odstotno reciklira. Zdaj nadaljujemo z uvajanjem ekološko odgovornih izdelkov in ponosni smo, da lahko napovemo prvo serijo kompletov posode za peko, izdelane iz 100-odstotno recikliranega aluminija.

100-odstotno reciklirani aluminij ima tri glavne prednosti:

  • Prihranek energije: za njegovo proizvodnjo je potrebnih 95 % manj energije kot za proizvodnjo klasičnega aluminija.
  • Ohranjanje svetovnih zalog aluminija: 1 tona recikliranega aluminija pomaga prihraniti 4 tone boksita*. Ohranijo se naravni viri planeta in zmanjša količina odpadkov na deponijah. To je majhen korak za naše kuhinje, vendar velik skok za Zemljo.
  • Popolni rezultati: reciklirani aluminij zaradi enakomernega širjenja toplote in hitrega naraščanja temperature zagotavlja iste rezultate kot običajni aluminij.

Pri Tefalu smo se odločili, da poskrbimo za Zemljo in si želimo ohraniti njene naravne vire. Verjamemo, da z recikliranim aluminijem prispevamo k varstvu našega planeta!

Več o tem