TEFAL LOFT KO251

LOFT KO251 Začnite jutro v slogu

Po navdihu klasičnega britanskega zajtrka je električni grelnik za vodo Loft privlačen dodatek za vsak kuhinjski pult. Brezčasni dizajn, ki spominja na tradicionalno keramično posodo, posodobljen z modernim dodatkom in prefinjenimi bakrenimi poudarki. Poleg tega pa priročne funkcije zagotavljajo okusno pripravo vročih napitkov za celotno družino.

Oznaka: KO251430

Tefal Loft grelnik za vodo: začnite jutro v slogu

Začnite jutro v slogu, s setom za pripravo zajtrka, ki bo s klasičnim pridihom okrasil vaš kuhinjski pult.

Grelnik za vodo Loft z osupljivimi linijami po navdihu tradicionalnih britanskih keramičnih čajnikov, elegantno združenimi s sodobnimi kromiranimi dodatki za brezčasni dizajn, ki bo čudovit v vsaki kuhinji.

Z volumnom 1,7 L, primeren za do 7 skodelic, in močjo 3000 W bodo topli napitki takoj pripravljeni, popolno za trenutke z družino in prijatelji.

Snemljiv pokrov dodaja tradicionalni retro pridih, a ohranja svojo priročnost, skriti grelni element v notranjosti pa zagotavlja hitrejše segrevanje in enostavnejše čiščenje.

Eleganten grelnik ima tudi praktičen pokazatelj nivoja vode, za jasno in enostavno spremljanje, snemljiv filter proti vodnemu kamnu za čistejšo vodo in okusnejše napitke ter natančen lij za nalivanjem brez polivanja.

Vse skupaj pa lepo zaokrožita stikalo za vklop/izklop s samodejnim izklopom za priročno uporabo, če pozabite na izklop, ter rotacijska baza 360 °, ki brezžični električni grelnik za vodo ohrani na svojem mestu.

Osnovne funkcije
 • Popoln dodatek za vašo kuhinjo

  Po navdihu klasične britanske keramične posode, kanelirane linije in polirani bakreni dodatki združujejo brezčasen, a sodoben dizajn. Lep dodatek za vsak kuhinjski pult!

 • Velik volumen 1,7 L za celotno družino

  Za pripravo do 7 skodelic, velik volumen 1,7 L je popoln za skupne trenutke ob vročih napitkih z družino in prijatelji.

 • Snemljiv pokrov za tradicionalni občutek

  Snemljiv pokrov v retro slogu zagotavlja občutek tradicionalnega grelnika za vodo, a ohranja vso svojo priročnost.

 • Skrit grelni element za hitrejše segrevanje

  Skrit grelni element zagotavlja hitrejše segrevanje in gladko površino za enostavnejše čiščenje notranjosti grelnika.

 • Pokazatelj nivoja vode za enostavnejši nadzor

  Spremljajte točno količino vode v vašem grelniku samo z enim pogledom zahvaljujoč priročnemu pokazatelju nivoja vode.

 • Snemljiv filter proti vodnemu kavno za enostavno čiščenje

  Snemljiv filter proti vodnemu kamnu olajša čiščenje grelnika in poskrbi za bolj čisto vodo, posledično pa bosta kava ter čaj okusnejša.

 • Natančen lij za nalivanje brez polivanja

  Natančen lij zagotavlja popolno nalivanje ob vsaki uporabi, da ne kaplja in ni polivanja.

 • Osvetljen gumb za vklop/izklop s samodejnim izklopom

  Gumb za vklop/izklop z indikatorsko lučko jasno kaže, kdaj je aparat vklopljen, samodejni izklop pa zagotavlja priročno uporabo, če kdaj pozabite na izklop.

 • Opekač v enakem slogu

Funkcije
DRUGO
Material ohišja aparata Plastika  
Filter za vodni kamen Odstranljiv  
Pokrov Removable lid  
Podstavek s 360-stopinjskim vrtenjem    
Grelni element Prikrit  
Prostor za shranjevanje kabla    
Polnjenje po lijaku    
Indikatorska lučka    
Izbirno stikalo za temperaturo Mehansko  
Brez kabla    
Samodejna ustavitev    
Barva Blue  
Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Preverite, ali se pokrov grelnika vode pravilno zapira in je na njem filter.
Če se grelnik ne zapira pravilno, ga odnesite na popravilo v pooblaščeni servisni center.
• Grelnika ne uporabljajte, če imate mokre roke ali gola stopala.
• Ne pustite napajalnega kabla, da visi čez rob mize ali delovne površine, in tako preprečite tveganje, da bi grelnik vode padel na tla.
• Vedno bodite pozorni na napravo, ko ta deluje, še posebej na paro, ki uhaja iz dulca in je zelo vroča.
• Prav tako ne smete pozabiti, da se ohišje grelnika vode iz nerjavnega jekla med delovanjem močno segreje. Grelnika vode se ne dotikajte, primete lahko le ročaj.
• Nadzirajte otroke in poskrbite, da se ne igrajo z napravo.Če je poškodovan napajalni kabel, ga mora zamenjati proizvajalec, ustrezna poprodajna služba ali oseba z ustreznimi kvalifikacijami,da se izognete vsem tveganjem.
V izdelku lahko uporabljate le vodo. Če zavrete drugo tekočino, lahko pride do puščanja, razlitja ali poškodb.
Lahko zavrete mineralno vodo. Če je v vodi veliko mineralov, se bo nerjaveče jeklo hitro zamazalo (odvisno od modela). Priporočamo, da grelnik vode redno čistite.
Čeprav je videti, da je za vodo na voljo še več prostora, lahko ob vretju začne uhajati, če grelnik vode napolnite čez označeno mero. Grelnik vode napolnite le do najvišje označene mere.
To je odvisno od velikosti grelnika vode; najmanjša količina vode je s črto označena v okencu grelnika.
Priporočamo, da grelnik vode po uporabi izpraznite, saj tako zmanjšate nastanek madežev zaradi vode in preprečite razlitje vode, če bi se grelnik prevrnil.
Da, grelnega elementa nikoli ne drgnite s krpo ali katerim koli abrazivnim materialom. Odstranjevanje vodnega kamna je edino primerno čiščenje za ta element.
Filter je sestavljen iz mreže, ki zaustavlja delce vodnega kamna. Pomembno je, da filter redno čistite, tako da ga zdrgnete s krtačo ali namočite v posodi z raztopino za odstranjevanje vodnega kamna (razredčen kis ali citronska kislina).
Zunanjost preprosto obrišite s čisto krpo (po potrebi dodajte nekaj kapljic kisa). Nikoli ne uporabljajte abrazivnih čistilnih sredstev, praškov za drgnjenje, detergentov ali drugih izdelkov za vzdrževanje, saj lahko razbarvajo plastične dele. Bodite pozorni na to, da grelnika vode, napajalnega kabla, vtiča ali električnega podnožja nikoli ne namakate v vodi!
Vodni kamen odstranjujte redno, vsaj enkrat na mesec ali pogosteje, če je voda na vašem območju zelo trda.
Za odstranjevanje vodnega kamna iz grelnika vode:
• uporabljajte alkoholni kis z 8 % ocetne kisline za komercialno uporabo:
Napolnite grelnik vode s 0,5 l kisa.
Pustite delovati 1 uro, pri tem tekočine ne segrevajte.
• Citronska kislina:
Zavrite 0,5 litra vode. Dodajte 25 g citronske kisline in pustite delovati 15 min.
• Posebno sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna iz plastičnih grelnikov vode: Upoštevajte navodila proizvajalca.
Grelnik vode izpraznite in ga petkrat ali šestkrat sperite.
Po potrebi postopek ponovite.

Za odstranjevanje vodnega kamna s filtra (odvisno od modela):
• filter namočite v alkoholni kis ali razredčeno citronsko kislino,
• nikoli ne uporabljate metod odstranjevanja vodnega kamna, ki niso priporočene.
V nekaterih regijah, kjer voda vsebuje visoke ravni železa, se naravne bele usedline vodnega kamna v vašem grelniku vode lahko obarvajo rjavo ali črno.
Med uporabo:
upoštevajte navodila iz navodil za uporabo, ne napolnite grelnika čez oznako za največjo raven vode in grelnik polnite le z vodo.
Po uporabi:
odvečno vodo vedno odstranite iz grelnika.
Vzdrževanje:
redno odstranjujte vodni kamen, vsaj enkrat mesečno ali pogosteje, če prebivate na območju s trdo vodo.
Pred prvo uporabo izplaknite notranjost grelnika vode in enkrat ali dvakrat zavrite vodo.
Če je upor grelnega elementa zmanjšan zaradi vodnega kamna, se proizvedena toplota le delno prenaša do vode za segrevanje. Po drugi strani vodni kamen pripomore k nastanku rje.
Ta pojav običajno povzroči nabiranje vodnega kamna v grelniku: pozorno preberite navodila za odstranjevanje vodnega kamna (odvisno od modela).
V nasprotnem primeru ste grelnik vode morda po nesreči vklopili brez vode ali s premalo vode (oznaka za najnižjo raven mora biti vedno prekrita z vodo), zato se je sprožil varnostni sistem prekinitve delovanja naprave. Ponastavite napravo:
počakajte 5 minut, da se grelnik vode ohladi, in ga nato ponovno napolnite z vodo.
Pritisnite stikalo za vklop/izklop in po približno 15 minutah se bo grelnik vode samodejno ponastavil in začel segrevati vodo.
Plastičnega grelnika vode ne postavljajte blizu oken, saj sončna svetloba lahko razbarva plastične dele.
360-stopinjski podstavek se mora prosto vrteti.
Hrup je lahko posledica visoko učinkovitega oblikovanja sestavnih delov, ki segrevajo vodo.
Grelnik vode ste morda prenapolnili, zato je voda med vretjem prekipela čez rob grelnika ali pa je prišla v notranji zračnik za paro in se je pojavila na podstavku grelnika ter na delovni površini.  Grelnik vode napolnite le do oznake za največjo dovoljeno količino. Na delovno površino je morda prikapljala kondenzirana tekočina s pokrova.
Kabel ni navijalni. Ročno odstranite in raztegnite del kabla, ki je ovit okrog podstavka.
Poraba energije je visoka, zato vtič lahko oddaja nekaj toplote. Električni vtič uporabljajte le za grelnik vode. Če je vtič tako vroč, da bi se lahko opekli, ali je plastika deformirana, nehajte uporabljati grelnik in se obrnite na serviserja.
Notranji deli lahko ustvarjajo zvoke zaradi sprememb v temperaturi. Nič ni narobe z grelnikom.
Električni grelniki vode so zasnovani, da se ugasnejo, ko zaznajo paro. Para se lahko utekočini, zaradi česar lahko z dna ročaja pade nekaj kapljic vode. Ne gre za okvaro. Prav tako to ne bo povzročilo okvare grelnika vode.
Takoj po zavretju je senzor za samodejni izklop vroč, zato stikalo za vklop takrat lahko ne deluje. Počakajte, da se senzor ohladi, in ponovno poskusite.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
Do tega običajno pride, ko je grelnik vode še nov: pred uporabo nekajkrat segrejte vodo in jo zlijte stran. Če težave ni mogoče odpraviti, napolnite grelnik vode do največje dovoljene ravni in dodajte 2 čajni žlički sode bikarbone. Vklopite grelnik vode, da voda zavre, nato pa zlijte vsebino stran in sperite grelnik.
Ta pojav je običajen v regijah s trdo vodo. Pojavi se zaradi kalcijevega in magnezijevega karbonata, ki sta prisotna v vodi. Namig: redno odstranjevanje vodnega kamna je obvezno.
Električni grelniki vode zavrejo želeno količino vode ob želenem času, vendar običajno nimajo funkcije za ohranjanje toplote vode. Voda zavre zelo hitro, zato ni potrebe po tem, da bi jo ohranjali toplo.
Filtri grelnika vode in nosilci filtrov so izdelani iz polipropilena (PP), primernega za živila.
Grelni element je izdelan iz nerjavnega jekla, primernega za živila (SUS304).
Ohišje plastičnega grelnika vode je izdelano iz polipropilena (PP), primernega za živila.
Ohišje grelnika vode iz nerjavnega jekla je izdelano iz nerjavnega jekla, primernega za živila (SUS304).
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.
Če menite, da manjka eden izmed delov, pokličite središče za storitve za potrošnike in pomagali vam bomo poiskati ustrezno rešitev.