Priročniki za uporabo Tefal BODYSIGNAL

Oznaka : BM3021Q0

Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Pomembno je, da svojo težo vedno preverjate ob isti uri dneva. Telesno težo je najbolje preverjati enkrat na teden.
Ta funkcija omogoča takojšnji prikaz teže. Ni vam treba čakati, da se prikaže oznaka »0« – postopek merjenja teže se začne takoj.
Večina sodobnih kopalniških tehtnic vključuje stikalo v predelu baterije. Če to ne velja za vaš model, preberite priročnik z navodili.
Ko bosi stopite na tehtnico, elektrode pošljejo skozi telo zelo blag električni tok. Ta tok se težje prevaja skozi maščobno tkivo na poti od ene elektrode do druge. Ta telesni upor, imenovan bioelektrična impedanca, je odvisen od posameznikovega spola, starosti in višine, na podlagi tega upora pa je mogoče določiti delež telesne maščobe.
Ta naprava je povsem varna, saj uporablja zelo blag tok (4 x 1,5-voltne baterije).
Za najboljše rezultate je treba merjenje in tehtanje vedno izvajati pod enakimi pogoji:
– Tehtnico vedno uporabljajte bosi. Stopala morajo biti suha in ustrezno nameščena prek elektrod. Če je na stopalih preveč trde kože, lahko to vpliva na postopek merjenja.
– po možnosti opravite postopek merjenja zjutraj,
– 15 minut po tem, ko se zbudite, kajti takrat je voda v vašem telesu porazdeljena po spodnjih okončinah.
Poleg tega pazite, da se noge ne stikajo (v predelu stegen, kolen, meč ali stopal). Po potrebi vstavite med noge list papirja.
To je odvisno od modela tehtnice, ki ga uporabljate:
– Diagnostična tehtnica: postopek merjenja bo moten.
– Druga kopalniška tehtnica: postopek merjenja ne bo moten.
Napravo lahko očistite z gobico in sredstvom za pomivanje posode. Ne uporabljajte kovinskih čistilnih pripomočkov ali abrazivnih praškov za drgnjenje površin. Nikoli ne potopite v vodo.
Kopalniško tehtnico položite na suho mesto in nanjo ne odlagajte nobenih predmetov. Če je ne nameravate uporabljati dalj časa, odstranite baterije.
Priporočamo, da vedno uporabljate nove alkalne baterije (LR03) in ne baterij, ki vsebujejo soli alkaličnih kovin (R03), ali baterij za vnovično polnjenje (HR03).
Izrabljene baterije vedno nadomestite z novimi alkalnimi baterijami.
To ne velja za tehtnice z gumbastimi baterijami CR2032 ali litijevimi baterijami.
Običajno je, da se pri vstavljanju baterij prikaže sporočilo »8888«. Naprava je v fazi zagona. Položite jo na ravno površino in počakajte, da sporočilo izgine. Ko je prikazano sporočilo »8888«, ne premikajte tehtnice in ne stopajte nanjo, kajti v nasprotnem primeru se bo postopek zagona ponovil. Postopek zagona lahko traja 5–30 sekund.
Tehtnica je pri tehtanju zaznala napako in se znova umerja. Stopite s tehtnice in pred vnovičnim tehtanjem počakajte, da se na zaslonu prikaže »0,0«.
Navidezna tipkovnica se aktivira šele, ko je postopek tehtanja dokončan.
Upoštevajte ta navodila:
– Ko se postopek tehtanja konča, stopite s tehtnice.
– Pri uporabi tipk mora biti tehtnica na tleh.
– Tipk se dotikajte samo z enim prstom.
– Tipk se dotikajte samo s prstom (ne s predmeti).
Da, diagnostična tehtnica meri delež mase brez maščob in z odštetjem tega deleža od skupne telesne mase poda težo celotne telesne maščobe ne glede na to, za kateri predel telesa gre.
Da, teža oblačil je dodana masi telesnih maščob.
Med tovarniškim umerjanjem kopalniških tehtnic lahko pride do nekaterih razlik med posameznimi tehtnicami. Posledično lahko do razlik pride tudi pri primerjavi telesne teže z dvema različnima kopalniškim tehtnicama.
Priporočamo, da se za natančno oceno, ali se pametno tehtnico lahko varno uporablja med nosečnostjo, posvetujete s svojim zdravnikom. Če jo boste uporabili, bo izračun mase telesne maščobe nepravilen. Zato priporočamo, da ne upoštevate rezultatov med nosečnostjo.
Če nosite srčni spodbujevalnik ali katero koli drugo medicinsko napravo, pametne tehtnice ne smete uporabljati. Pametne tehtnice pri merjenju mase vaše telesne maščobe oddajajo skozi vaše telo šibek električni signal, ki lahko poškoduje ali moti srčni spodbujevalnik (ali drugo medicinsko napravo).
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.