Priročniki za uporabo Tefal Mlin za kafu

Pritisnite in zmeljite!
  • Preprosto upravljanje, s pritiskom do popolnih rezultatov!
  • Odličen za mletje kave, začimb, oreščkov ...

Oznaka : GT110838

Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Čist mlinček je ključnega pomena, če želite kar se da dober okus. Večina kavnih zrn vsebuje olja, ki sčasoma okrepijo svoj okus, in tako spremenijo okus kave. Po vsaki uporabi izpraznite posodo za mleto kavo.
Pred čiščenjem mlinček vedno izključite. Mlinčka, električnega kabla ali vtiča nikoli ne zmočite. Za čiščenje naprave nikoli ne uporabljajte grobih čistilnih sredstev ali abrazivnih gobic.
Preverite, ali je naprava priključena in ali je pokrov pravilno nameščen.
Če še vedno ne začne delovati, kontaktirajte pooblaščeni servisni center.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
Priporočamo, da kavna zrna hranite v hladnem, suhem prostoru. Hraniti jih je treba v neprozorni, neprepustni posodi. Kisik in vlaga sta največja sovražnika kave, ki hitro izgubi svojo kakovost po tem, ko je bila zmleta: vlaga spremeni njen okus in aromo, kava pa postane postana in neokusna. Mleta kava oksidira zaradi kisika, kar okrepi grenak okus pijače; zrna je treba zato mleti tik pred kuhanjem kave.
To je odvisno od aparata za kavo, ki ga uporabljate. Zato je mleta kava za ekspreso bolj fina od mlete kave za aparat za filter kavo.
Mletje kave tik pred uporabo ohranja njeno aromo in okus.
Cela kavna zrna lahko hranite več mesecev. Kava po mletju hitro izgubi svojo aromo. Mleto kavo lahko pri sobni temperaturi hranite 7 do 10 dni. Priporočamo, da sprejmete naslednje varnostne ukrepe, da ohranite aromo mlete kave: mleto kavo hranite v neprozorni, neprepustni posodi v hladilniku, kjer jo lahko hranite en mesec.
Če ima vaš mlinček za kavo tovarniško vdelano rezilo, lahko meljete začimbe, oreščke in zrna. Če ima vaš mlinček za kavo mlinski kamen, lahko meljete le kavna zrna.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.