Čokoladni fondant

Čokoladni fondant

Sladica

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 100 g jedilne čokolade, 50/55 % kakava, stopljene
  • 60 g stopljenega masla
  • 40 g koruzne moke (ali podobno)
  • 40 g mletih mandljev
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 50 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 tablici čokolade, narezani na dva ali tri kose
  • Okrogel pekač, namaščen, premer 13 cm

Priprava

Pripravite sestavine.

Zmešajte vse sestavine in jih prelijte v pekač. Dodajte tablico čokolade. V posodo z 250 ml vode vstavite košaro za kuhanje na pari.

Čas kuhanja pod pritiskom: 35 minut.

Počakajte, da se malo ohladi, nato vzemite iz pekača. Postrezite.