Španska tortilja

Španska tortilja

Glavni obrok

  • 5

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 800 g olupljenega krompirja
  • 100 ml olivnega olja
  • 200 g olupljene čebule
  • 4 srednje velika jajca

Priprava

S temno zelenim stožčastim nastavkom narežite čebulo in krompir. Začinite.

V ponvi segrejte olje in dodajte mešanico čebule in krompirja. Pokrijte in na zmernem ognju na obeh straneh pecite 15 minut. V skledi pustite 5 minut, da se ohladi. Rahlo stepite 4 jajca. Zlijte v skledo in dobro zmešajte s krompirjem in čebulo. Mešanico ponovno pecite v pokriti ponvi.

Tortiljo grejte 5 minut na eni strani na majhnem ognju, nato jo obrnite in pecite še 2 minuti na drugi strani. Postrezite v skledi in uživajte v še vroči omleti.

Namig: Pripravite vroč sendvič, tako da omleto zavijete v veliko rezino sušene šunke, npr. vrste serrano.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom