Beli fižol in solata s kozjim sirom

Beli fižol in solata s kozjim sirom

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 250 g suhega belega fižola (1 h namočenega v vreli vodi)
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 jedilna žlica sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1 čajna žlička posušenih listov origana
  • 4 jedilne žlice svežih listov koriandra (razrezanega s škarjami)
  • 3 jedilne žlice peteršilja z gladkimi listi (razrezanega s škarjami)
  • 1/4 čajne žličke zdrobljene rdeče paprike (koščki pekoče rdeče paprike)
  • 250 g kozjega sira razrezanega na 1 cm velike kocke, sol in sveže zmlet črni poper

Priprava

Fižol potopite v vrelo vodo približno eno uro pred kuhanjem (če pri kuhanju ne boste uporabili lonca pod pritiskom, mora biti fižol namočen čez noč).

Odcedite in dobro sperite namočene stročnice v sveži vodi.

V lonec pod pritiskom nalijte 1,2 litra vode in dodajte fižol.

Uporabite raven pritiska 2.

Zaprite s pokrovom in povišajte pritisk na najvišjo raven.

Zmanjšajte ogenj in kuhajte še 17 minut.

Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, ne da bi pri tem spreminjali pritisk, dokler se kazalnik tlaka ne pomakne na začetno pozicijo. Odcedite fižol.

V srednje veliki skledi zmešajte fižol in preostale sestavine tako, da vse skupaj dobro pretresete.

Začinite in postrezite še toplo.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom