Brusketa s piščancem in paradižnikom

Brusketa s piščancem in paradižnikom

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 2 veliki rezini rustikalnega kruha, popečeni
  • 1 strok česna, olupljen
  • 75 g čebule, olupljene in narezane na tanke rezine
  • 250 g mesnatega paradižnika
  • 200 g piščančjih filejev, narezanih na tanke trakove
  • 1/3 žličke suhega origana
  • 25 g izkoščičenih črnih oliv, sesekljanih
  • 25 g sušenih paradižnikov, grobo sesekljanih
  • 25 g ribanega parmezana
  • Sol solnega cveta, sveže mlet poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Čebulo olupite in narežite na tanke rezine.

Piščančje fileje narežite na tanke trakove.

Rezine kruha podrgnite s česnom.

V posodo dodajte nekaj sušenih paradižnikov.

Trakove piščanca popecite na eni strani. Dodajte čebulo, paradižnik in sušeni paradižnik.

Začinite s soljo in poprom. Dodajte origano, olive in 50 ml vode.

Kuhajte pod pritiskom.

Pustite, da se ohladi. Nadev in parmezan naložite na kruh.