Kvinoja & čokolada veganska torta

Kvinoja & čokolada veganska torta

Peka

  • 1

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Srednje

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • Torta:
  • 2 skodelici kuhane kvinoje (250g)
  • Mandeljevo mleko (60 ml)
  • Margarina ojlčna(80ml)
  • ½ skodelice trsnega sladkorja (100g)
  • 1/2 skodelice kakava (75g)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • Glazura:
  • Kokosovo mleko (150g)
  • Temno čokolado(100g)
  • Svežo sadje

Priprava

1. Skuhamo kvinojo

2. V mešalniku zmešamo vse sestavine in vlijevo v naoljen pekač.

3. Pečemeo pri 175°C približno 30 minut

4. Glazura: čokolado stopite nad paro, dodajte kokosovo mleko in mešajte dokler ni tekstura gladka

5. Okrasite s svežim sadjem