Mešana spomladanska zelenjava in paprika

Mešana spomladanska zelenjava in paprika

Druga predjed

  • 4

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 100 g suhega belega fižola
  • 50 g rdečega fižola
  • 2 korenja
  • 2 repi
  • 2 sveži sredici artičok
  • 200 g stročjega fižola
  • 1 velika čebula
  • 450 g boba (oluščenega)
  • 25 g rdeče paprike
  • 1 (120 ml) olivnega olja z limono
  • 2 stisnjena stroka česna (po želji)
  • 1 paket jušnih začimb
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 200 g sladke koruze
  • sol in poper

Priprava

Beli in rdeči fižol dajte v dve ločeni posodi. Dodajte dovolj vrele vode, da prekrije fižol, ki naj se namaka eno uro.

Odcedite in dobro sperite namočene stročnice v sveži vodi. Olupite vso zelenjavo. Narežite korenje in repo na majhne, ravne trakove.

Sredici artičok narežite na trikotnike. Stročji fižol narežite na 4 cm.

Nasekljajte čebulo. Na kocke narežite rdečo papriko. Meso limone narežite na majhne kocke.

Olje segrejte v odprti ponvi in nasekljano čebulo pražite 3 minute, papriko pa 2 minuti, dokler se ne zmehčata.

Dodajte svežo zelenjavo, namočen fižol, stisnjen česen, jušne začimbe in limonine kocke. Kuhajte 5 minut brez pokrova.

Začinite in dolijte 600 ml vode. Uporabite raven pritiska 1. Zaprite s pokrovom in nastavite pritisk na najvišjo raven. Kuhajte še 15 minut.

Ventil obrnite na pozicijo za izpuščanje pare ali pa lonec na pritisk postavite pod tekočo vodo. Medtem skuhajte zamrznjen grah in sladko koruzo v vreli slani vodi, tako kot je zapisano na embalaži.

Odcedite. Vso zelenjavo zmešajte in postrezite toplo ali hladno.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom