Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
V mikrovalovni pečici kuhajte krompir 6 minut, oziroma tako dolgo, da jih z vilicami lahko brez težav napičite, vendar naj krompir še vedno ostane čvrst. Pustite, da se toliko ohladi, da se pri pripravi ne boste opekli. Vsak kos krompirja razrežite na polovici, nato pa koščke po dolžini krompirja narežite na 1 cm debele trakove. Krompir potresite z oljem in polovico začimb za zrezke. Dobro zmešajte kečap, omako Worcestershire in pekočo omako, nato postavite na stran.
Nato zrezke osušite s papirnato brisačo. S preostankom začimb za zrezke natrite obe strani zrezkov.
Izberite program »Red Meat« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, zrezke položite na žar in zaprite pokrov.
Pecite dokler indikator ne začne utripati v barvi, ki izraža raven priprave in je po vašem okusu: rumena za krvavo, oranžna za srednje pečeno in rdeča za pečeno. Zrezke prestavite na krožnik in jih pokrijte s folijo. Pustite jih počivati 5 minut.
Medtem izberite program »Manual Mode« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, krompir položite na žar in zaprite pokrov.
Krompir v več delih pecite 5 minut, oziroma tako dolgo, da postane mehek in se dobro zapeče. Zrezke postrezite s krompirjem in mešanico s kečapom ob strani.
Namigi: Okus lahko spreminjate tako, da namesto montrealskih začimb za zrezke uporabite cajunske začimbe, začimbe Tex-Mex ali mešanico poprovih semen. Zrezek in krompir postrezite z brokolijem in cvetačo, ki ju skuhajte na pari.