Opečenec iz briošev s kokosom in ananasom

Opečenec iz briošev s kokosom in ananasom

Sladica

  • 4

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 4 rezine briošev debeline 2 cm
  • 2 jajci
  • 40 cl kokosovega mleka
  • ½ ananasa
  • 25 g sladkorja
  • 2 × 30 g masla
  • sladkor v prahu ali nariban kokos za dekoracijo

Priprava

Olupite ananas in odstranite vlaknasto sredico. Razdelite ga na 8 porcij. Stopite 30 g masla. Dodajte sladkor. V zmesi pecite kose ananasa, dokler ne porjavijo.

Stepite jajca in kokosovo mleko. V zmesi namočite rezine briošev.

Preostanek masla stopite v ponvi. Rezine briošev pecite, dokler ne porjavijo na obeh straneh.

Opečenec iz briošev servirajte s karameliziranimi rezinami ananasa.

Dekorirajte s sladkorjem v prahu ali nastrganim kokosom.