Paella

Paella

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Drago

    Strošek

  • Težko

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1 piščanec (1,2 kg)
  • 250 g lignjev
  • 12 velikih dagenj
  • 6 velikih kozic
  • 150 g klobase chorizo
  • 1 paprika
  • 3 paradižniki
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 100 g graha
  • 200 g riža
  • 4 jedilne žlice olivnega olja
  • 0,75 l piščančje jušne osnove
  • žafran
  • sol in poper

Priprava

Izberite program Rice/Risotto in termostat nastavite na 100 °C. V posodo zlijte olje in popecite približno deset koščkov narezanega piščanca. Odstranite iz posode. V istem olju popecite še na koleščke narezano klobaso chorizo, lignje, na trakove narezano papriko, nasekljano čebulo in česen, na četrtine narezan paradižnik, sol, poper in žafran.

Mešajte in kuhajte še 10 minut. Dodajte riž in grah ter dobro premešajte. Dodajte piščanca, kozice in dagnje. Nato dodajte še jušno osnovo in pustite vreti 3 minute.

Izberite način za ohranjanje toplote in termostat nastavite na 80 °C. Pustite približno petnajst minut, dokler riž ne nabrekne. Postrezite.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom