Piščanec, čičerika in zelenjavna juha

Piščanec, čičerika in zelenjavna juha

Juha

  • 5

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Srednje

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 2 piščančja fileja s kožo (150 g vsak)
  • 1 jedilna žlica kokošje jušne osnove v prahu
  • 1,5 l vode
  • 3 olupljeni stroki česna
  • sol, poper, timijan in lovor
  • 1 jedilna žlica mlete kumine
  • 200 g že kuhane čičerike
  • 200 g olupljenega korenja
  • 200 g opranih bučk
  • nasekljane sveže začimbe po lastnem okusu (bazilika, koriander ipd.)

Priprava

Čebulo narežite s temno zelenim stožčastim nastavkom.

Čebulo, česen, timijan, lovor, vodo, kokošjo jušno osnovo, kumino in piščančji file dajte v lonec. Zavrite in kuhajte približno 20 minut na majhnem ognju.

Odstranite piščančje fileje in jih razrežite na kose.

Korenje naribajte z oranžnim stožčastim nastavkom. Bučko naribajte z rdečim stožčastim nastavkom.

Vse skupaj stresite v juho in kuhajte še 4 do 5 minut na majhnem ognju. Poizkusite in začinite po potrebi. Postrezite vroče z začimbami po lastnem okusu.

Namig: Juho lahko obogatite s polnozrnatim pšeničnim kruhom.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom