Provansalska obara s svinjsko kračo

Provansalska obara s svinjsko kračo

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 500 g svinjske krače, s kostjo in kuhana
  • 150 g prekajenih klobasic, narezanih na kose pribl. 20/25 g
  • 100 g rumene paprike, brez semen in narezana na trakove
  • 300 g bučk, oprane in narezane na kose pribl. 75 g
  • 600 g paradižnikov, oprani in razpolovljeni
  • 1 rdeča čebula, olupljena in narezana na četrtine
  • 12 izkoščičenih zelenih oliv, mariniranih v zeliščih
  • 1 vejica svežega rožmarina
  • 250 g srednje-zrnatega zdroba

Priprava

Pripravite sestavine.

Rumeni papriki odstranite semena in jo narežite na trakove.

Rumeno papriko narežite na trakove.

Svinjsko kračo narežite na kose, velike približno 125 g.

Kose krače dajte v posodo. Dodajte klobasice.

Dodajte zelenjavo, olive, rožmarin in 650 ml vode. Ne dodajajte soli.

Kuhajte pod pritiskom.

Zdrob zalijte z jušno osnovo. Pustite 5 minut, da nabrekne.

Postrezite.