Rižota s klementinami in kozicami

Rižota s klementinami in kozicami

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 420 g riža za rižote
  • 1,5 čebule, olupljene in fino sesekljane
  • 840 ml zelenjavne jušne osnove (ali ribje jušne osnove)
  • 120 g ribanega parmezana
  • 600 g olupljenih surovih repkov velikih kozic (velikost 12/16)
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 9 ml viskija
  • 6 klementin (pripravite olupke in koščke)
  • 3 žlice maskarponeja
  • 1,5 žlice peteršilja, fino sesekljan

Priprava

Pripravite sestavine.

Čebulo olupite in fino sesekljajte.

Pripravite naribano lupino in lunice klementin.

V posodo nalijte polovico olja. Začinite velike kozice.

Kozice popecite, 1 minuto na vsaki strani. Deglazirajte z viskijem. Kozice vzemite ven. Dodajte preostalo olje, čebulo in riž. Popražite.

Dodajte zelenjavno jušno osnovo in naribano lupino klementin.

Kuhajte pod pritiskom.

Premešajte. Dodajte kozice in preostale sestavine. Premešajte. Postrezite.