Rižota s kozicami

Rižota s kozicami

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 160 g kozic
  • 200 g riža
  • 6 dl jušne osnove
  • 0,6 dl olivnega olja
  • 20 g česna
  • 0,8 dl belega vina
  • 40 g parmezana
  • 30 g masla
  • 10 g peteršilja
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Nasekljajte česen.

Dodajte kozice, olivno olje in sol.

Popražite kozice, dodajte česen in belo vino.

Dodajte riž in jušno osnovo.

Kuhanje pod pritiskom: 5 minut

Rižoto dokončajte s parmezanom (sirom Grana Padano), maslom in olivnim oljem.