Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Zmešajte kis, limonin sok, med, česen, sol in poper. Stalno mešajte in počasi dodajajte olivno olje, dokler se vse lepo ne porazgubi. S primerno količino preliva poškropite bučko, jajčevec, rdečo papriko in čebulo. Ostanek preliva prihranite za solato.
Izberite program »Manual Mode« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, zelenjavo položite na žar in zaprite pokrov.
Zelenjavo v več delih pecite 3 do 5 minut, oziroma tako dolgo, da postane mehka in se dobro zapeče. Grobo narežite zelenjavo in jo zmešajte z makaroni, preostalim prelivom, zdrobljeno feto, baziliko in olivami, tako da vse skupaj dobro pretresete. Tik preden postrežete, posujte po solati pinjole, (če jih boste uporabili).
Namigi: Receptu lahko dodate beljakovine, tako da vmešate čičeriko, kuhane kozice, narezanega pečenega piščanca, zrezek ali klobaso. To solato lahko uporabite kot prilogo pri katerikoli beljakovinski jedi, pripravljeni na žaru, naj bo to piščanec, goveji zrezek, svinjina, riba ali morski sadeži. Tesno pokrito solato lahko v hladilniku hranite 3 dni. Če vam kaj solate ostane, si jo lahko vzamete kot odlično kosilo za na pot.