Tiramisu s čokoladnim moussom

Tiramisu s čokoladnim moussom

Sladica

  • 4

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Srednje

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

  • 4H00

    Čas počitka

Sestavine

  • 8 bebe piškotov
  • grenak kakav v prahu za dekoracijo
  • 15 g amareta (ali ruma)
  • 13 g sladkorja
  • 140 g bele čokolade
  • 25 g sladkorja
  • 17 cl mleka
  • 14 cl ohlajene tekoče smetane
  • 14 g koruznega škroba
  • strok vanilje
  • 2 jajčna rumenjaka
  • 0,8 g agarja v prahu (1 zravnana žlica)

Priprava

Mousse iz bele čokolade. Zmešajte sladkor in jajčna rumenjaka. Dodajte koruzni škrob, v katerega ste dodali agar v prahu, in vse temeljito zmešajte v maso brez grudic. Postopoma dodajajte mleko in vaniljina semena (prerežite strok vanilje in odstranite semena). Zmes vlijte v ponev.

Kuhajte na srednjem ognju in zmes stalno mešajte, dokler se ne zgosti. Zmanjšajte ogenj. Dodajte belo čokolado. Nadaljujte s segrevanjem in mešajte, vse dokler se čokolada ne stopi. Pokrijte s kuhinjsko folijo (biti mora v stiku s površino smetane, kar preprečuje nastanek površinskega sloja). Pustite, da se zmes ohladi (ne da bi jo dali v hladilnik).

Stepite smetano. Ko se bela čokolada skoraj ohladi, ji v dveh delih dodajte stepeno smetano. Zmes dajte v vrečko za dekoriranje. Pustite, da se zmes popolnoma ohladi v hladilniku. Za pripravo sirupa segrejte kavo in sladkor. Dodajte alkohol. Pustite, da se ohladi.

Kekse namočite v sirupu in jih razdelite v krasne skodelice oziroma jih postavite na servirni pladenj. Bebe kekse pokapajte z moussom iz bele čokolade.

Tik pred serviranjem jih posujte še z grenkim kakavom v prahu.

Olupite ananas in odstranite vlaknasto sredico. Razdelite ga na 8 porcij. Stopite 30 g masla. Dodajte sladkor. V zmesi pecite kose ananasa, dokler ne porjavijo.