Torta Caprese

Torta Caprese

Sladica

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1 jajce
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 20 g sladkorja
  • 40 g temne čokolade, 55 % kakava, stopljene
  • 40 g stopljenega masla
  • 40 g mletih mandljev
  • 30 g neoluščenih mandljev, popečenih in sesekljanih
  • Okrogel pekač s papirjem za peko, premer 12 cm
  • Sladkor v prahu za dekoracijo

Priprava

Pripravite sestavine.

Zmešajte čokolado in maslo. Jajca in sladkor stepajte 10 minut. Dodajte čokolado/maslo in druge sestavine.

Prelijte v pekač. V posodo nalijte 200 ml vode. Vstavite košaro za kuhanje na pari, nato pa še pekač.

Kuhajte pod pritiskom.

Vzemite iz pekača. Pustite, da se ohladi. Posujte s sladkorjem v prahu.