TEFAL Easy Fry & Grill XXL Black

Easy Fry & Grill XXL Black Cvrtje na vroč zrak in peka na žaru – istočasno

S cvrtnikom na vroč zrak in žarom 2 v 1  Tefal Easy Fry & Grill XXL navdušite družino z okusnimi in zdravimi obroki iz lastne kuhinje. Z odstranljivo pregrado Flexcook lahko preprosto preklopite z zmogljivosti XXL, ki postreže do 8 oseb, na dve coni za peko dveh različnih jedi, ki bosta pripravljeni hkrati. Tehnologija za izjemno hrustljavo cvrtje in žar iz tlačne litine zagotavljata popolno peko, ki hrano naredi zunaj hrustljavo, znotraj pa mehko, z manj olja. Z 8 samodejnimi programi so možnosti neskončne!

Oznaka: EY801815

XXL 2 v 1 cvrtnik na vroč zrak in žar za dve različni jedi, ki sta pripravljeni istočasno

Za hitre in zdrave domače obroke ponuja Easy Fry & Grill XXL popolno vsestranskost in lažje kuhanje dan za dnem do 8 oseb.

Dodajte ali odstranite priročno pregrado, da preklopite s prostornine XXL za prevelike sestavine na dvojno posodo za pripravo dveh različnih jedi hkrati, zahvaljujoč inteligentnemu načinu sinhronizacije.

Odkrijte tehnologijo Extra Crisp za okusno hrano, ocvrto na vročem zraku z manj olja in tehnologijo žara za peko vseh vrst hrane.

Osnovne funkcije
 • Cvrtnik na vroč zrak & žar 2 v 1 XXL

  Odkrijte cvrtnik na vroč zrak in žar 2 v 1, ki ponuja neskončne možnosti v eni napravi in je enostavna za uporabo: sočasno kuhanje, 8 programov za kuhanje in XXL prostornina za obilne in okusne obroke.

 • Varčevanje s časom

  Napredna tehnologija za popolne rezultate: način inteligentne sinhronizacije ponuja prednastavitve za kuhanje dveh različnih sestavin in zagotavlja, da je vse pripravljeno istočasno.

 • Prilagojen vsem vašim potrebam

  Prilagodite svoj prostor za kuhanje in prihranite čas z zlahka odstranljivo pregrado Flexcook - preidite od kuhanja prevelikih sestavin v enem delu do dvojnega kuhanja za celoten obrok v enem koraku.

 • Zanesljivi rezultati kuhanja

  Enostavni obroki, ki so vedno popolni, zahvaljujoč 8 prednastavljenim programom kuhanja (krompirček, medaljoni, pečen piščanec, pica, meso, ribe, zelenjava, sladica) in ročnemu načinu.

 • Žar brez dima

  Rešetka iz litega aluminija z neoprijemljivo prevleko, luknjami za odvajanje maščobe in praktično brezdimnim kuhanjem zagotavlja nežno, sočno meso ali zelenjavo, pripravljeno do popolnosti, kar v vaši kuhinji.

 • Zdrava hrustljava hrana

  Tehnologija Extra Crisp zagotavlja popolno ravnovesje temperature in pretoka vročega zraka za hrustljave, zlate rezultate z malo ali nič dodanega olja - uživajte v 99 % manj dodanih maščob kot v cvrtniku!* *99 % manj dodanih maščob: 1 kg svežega krompirčka pripravljenega s 15 ml olja v primerjavi s tradicionalnim cvrtjem z 2 l

 • XXL prostornina

  Velika posoda s prostornino 6,5 l lahko nasiti do osem oseb in ponuja obilne in okusne obroke za vsako priložnost - od hitrih večerij med tednom do slavnostnih pogostitev.

 • Prihranek električne energije do 70%*

  Skuhajte vso svojo najljubšo hrano s Tefalovo tehnologijo cvrtja na vroč zrak in prihranite do 70 % energije* *v primerjavi s klasično pečico energijskega razreda A. Test opravljen leta 2022 na zamrznjenem krompirčku.

 • Brezplačna aplikacija

  Z našo uporabniku prijazno aplikacijo za kuhanje, ki ponuja različne enostavne recepte, od prijetnih in vsakodnevnih jedi do eksotičnih, imate na dosegu roke neskončno veliko inspiracije.

Recepti
Funkcije
Hladen dotik    
Tehnologija ActiFry ne - tehnologija cvrtnika na vroč zrak  
Količina živil 1,5  kg
Pokrov Polna motnost  
LCD-zaslon    
Časovnik    
Odstranljiva posoda PTFE  
Samodejna ustavitev    
Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Z izdelkom ActiFry in dozirno žlico z oljem po svoji izbiri boste naredili lahke in hrustljave krompirčke. Po želji lahko za še boljši okus dodate še 1 žlico olja!
Pred pripravo narezan, olupljen krompir dvakrat operite v skledi vode, da odstranite ves odvečen škrob. Nato je treba pred cvrtjem krompir temeljito posušiti s čisto, vpojno kuhinjsko krpo in ga popivnati še s papirnato brisačo. Če pripravljate zamrznjen krompirček, ni treba dodajati olja, saj ta krompirček že vsebuje olje in bi bil krompirček zaradi preveč olja lahko razmočen. Če uporabljate funkcijo 2 v 1 (posoda + pladenj), ko je hrana na pladnju pripravljena, pladenj odstranite in krompirček cvrite še dodatnih 2–5 minut, da bo bolj hrustljav.
Nič, saj krompirček že vsebuje olje.
Če pripravljate zamrznjen krompirček, ni treba dodajati olja, saj ta krompirček olje že vsebuje.
Obstaja več možnih razlogov:
• Morda niste uporabili prave vrste krompirja.
• Krompir pred kuhanjem ni bil ustrezno opran in posušen in je še vedno vseboval preveč škroba.
• Krompirjevi lističi so predebeli. Narežite tanjše krompirjeve lističe.
• Niste uporabili dovolj olja. Povečajte količino olja.
• Filter je morda zamašen. Očistite filter.
Velikost krompirjevega lističa vpliva na to, kako hrustljav ali mehak je.
Tanjši kot je krompirjev listič, bolj hrustljav bo, in obratno, debelejši krompirjev listič bo znotraj mehkejši.
Čas pečenja in debelino krompirjevih lističev lahko prilagajate glede na zaželen okus: tanek: 8 x 8 mm/standarden: 10 x 10 mm/debel: 13 x 13 mm.
Za najboljše rezultate operite cel krompir in nato narezan krompir v večji količini vode, dokler se voda ne zbistri.
Tako boste odstranili škrob v največji možni meri, da bi preprečili sprijemanje krompirjevih lističev.
Temeljito jih osušite s suho in vpojno kuhinjsko krpo.
Krompirjevi lističi morajo biti pred pečenjem povsem suhi.
Izbirate lahko med različnimi okusi in uporabljate različna olja.
Standardna olja: olivno olje, repično olje*, olje grozdnih pešk, koruzno olje, arašidovo olje, sončnično olje, sojino olje*
Aromatizirana olja: aromatična zelišča, čili, česen, limona ...
Posebna olja: lešnikovo olje*, sezamovo olje*, olje žafranike*, mandljevo olje*, avokadovo olje*, arganovo olje* ...
Uporabo orehovega olja odsvetujemo, saj ustvari žarek okus po pripravi.
(* olje za kuhanje v skladu z navodili proizvajalca).
Ne presezite največjih količin in časov priprave, navedenih v tabeli receptov, saj v nasprotnem primeru ne boste dosegli pričakovanih rezultatov, poleg tega pa lahko poškodujete napravo.
Krompirček ali hrana nista enakomerno narezana. Hrano je treba narezati na enako velikost, da bo popolno ocvrta.
Ni nevarno, če med cvrtjem izvlečete košaro, vendar to ni priporočljivo.
S tem bi znižali temperaturo v aparatu in pri »pametnih« receptih se lahko zgodi, da to prekine nastavitve cvrtja, ki so namenjene za najboljše rezultate.
Ne priporočamo uporabo detergentov, razen tekočine za pomivanje posode.
Če menite, da je v delovanju motorja naprave prišlo do okvare, napravo nesite v pooblaščen servisni center, da jo preverijo.
Med postopkom kuhanja ste hrano verjetno solili. Hrane ne solite pred koncem kuhanja, da preprečite opraskanje posode naprave ActiFry.
Pri modelih, pri katerih se uporablja pladenj, in da bi njegovo kakovost ohranili dlje časa, ne uporabljajte nobenih kovinskih pripomočkov.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
Možnih je več razlag:
• Naprava ni pravilno priključena v električno omrežje.
• Gumba za napajanje še niste pritisnili ali pa ste ga pritisnili nepravilno. Poskusite znova, pritisnite ga močno.
• Gumb za napajanje ste pritisnili, vendar naprava še vedno ne deluje. Prepričajte se, da je pokrov dobro zaprt.
• Motorji delujejo, vendar se naprava ne segreva. Napravo nesite v pooblaščen servisni center, da jo preverijo.
Ob koncu priprave je temperatura v napravi Actifry približno 180 °C (v središču hrane 160 °C).
Da, to je večnamenski aparat, ki se lahko uporablja za pripravo različnih živil.
Aparat lahko uporabljate za različne recepte, od predjedi do sladic.
Pripravite lahko tudi hrustljave krompirjeve lističe, mehko piščančje meso ali celo sadno torto.
Krompir skladiščite v dobri kleti ali hladni omari (med 6 in 8 °C), ne na svetlobi.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.
Če menite, da manjka eden izmed delov, pokličite središče za storitve za potrošnike in pomagali vam bomo poiskati ustrezno rešitev.