TEFAL Pro Express Care GV9060E0

Pro Express Care GV9060E0 Za popolne rezultate ter izjemno nego, brez madežev na oblačilih*

Visokotlačna parna postaja GV9060 modro-bela

Visokotlačna parna postaja GV9060 modro-bela

Z Pro Express X-Pert Care nudite svojim oblačilom nego, ki jo potrebuje. Njena dvostranska zaščita ohranja oblačila brezhibna, medtem, ko visokotlačna para in 3 nastavitve z idealno kombinacijo pare in temperature zagotavljajo popolno zlikano tkanino.

Hitro, močno likanje ter skrb za vaša oblačila

Pro Express X-Pert Care je visokotlačna parna postaja, ki skrbi za vaša oblačila.

Zahvaljujoč njeni dvostranski zaščiti, se ne rabite skrbeti: ekskluzivni sistem zaščite pretvarja umazane kapljice vode v paro in s tem ne pušča madežev, medtem, ko zbiralnik vodnega kamna olajša odstranjevanje le tega.

S svojo pametno tehnologijo zagotavlja 3 optimalne kombinacije pare in temperature, ki se popolno prilagodijo vašim oblačilom.

Njena močna visokotlačna para ter dodaten udar pare zagotavljata popolno likanje, tudi najdebelejših tkanin in vam s tem prihrani čas.

Poleg tega ima tudi AutoClean likalno ploskev, sistem zaklepanja, za enostavno in varno prenašanje ter odstranljiv rezervoar za vodo, za praktično polnjenje.

*V primerjavi s predhodnim modelom iz linije Pro Express

Osnovne funkcije
 • Popolna skrb za vaša oblačila

  Ekskluzivna zaščita preprečuje nastanek madežev na vaših oblačilih. Integrirana v likalnik odstranjuje umazane delce, ki se lahko zadržujejo v oblačilih in jih spremeni v paro. Izjemen pri odstranjevanju umazanih delcev popolno skrbi za vaša oblačila.

 • Prihrani čas

  Visokotlačna para prodre v tkanine in olajša likanje

 • Močna

  Dodatni udar pare za povečan izpust za likanje tudi najdebelejših tkanin in odstranjevanja neželjenih gub.

 • Exclusive Protect System technology prevents stains on your garment. Integrated in the iron, it breaks dirty droplets that can remain and transform them into steam. It is the ultimate barrier against dirty droplets for a complete garment care.

 • Kills up to 99,99% bacteria : thanks to the combination of temperature and steam pressure, your high pressure steam generator kills up to 99.99% of bacteria from all ironable fabrics.

 • Pametna

  Parna cev se lahko navije okoli parne postaje.

 • Praktična

  Odstranljiv rezervoar za vodo se lahko polni bilokdaj med samim likanjem.

 • AutoClean likalna plošča

  Popolno glajenje in dolgotrajna učinkovitost.

 • Enostavno in varno prenašanje

  Zaklenite svojo napravo za enostavno in varno prenašanje

 • Enostavna in učinkovita rešitev proti vodnemu kamnu

  Zbiralnik vodnega kamna omogoča enostavno odstranjevanje le tega in zagotovi dolgotrajno likanje ter učinkovit izpustu pare.

 • Popolni rezultati z enim dotikom

  Ekskluzivna Smart tehnologija: do 3 elektronske nastavitve za popolno kombinacijo pare in temperature za vsako vrsto tkanine, z le enim dotikom.

Funkcije
Moč 2400  W
Količina pare 120  g/min
Izpust pare 470  g/min
Visokotlačni kotel    
Tlak pare 7  bar
Vertikalna para    
Čas ogrevanja 2  min
Tehnologija likalne plošče Autoclean  
Drsenje likalne plošče *****  
Vzdržljivost likalne plošče/odpornost proti praskam *****  
Konica za natančnost    
Neprekinjena razpršenost pare Konica, stran in sredina  
Udoben ročaj    
Stabilna opora    
Kapaciteta rezervoarja za vodo (L) 1,6  L
Rezervoar za vodo Odstranljivo  
Detektor praznega rezervoarja    
Neprekinjeno polnjenje    
Preprečevanje kapljanja    
Samodejni izklop    
Okolju prijazen način    
Dolžina napajalnega kabla 1,8  m
Prostor za shranjevanje kabla Napajalni kabel in kabel za paro  
Sistem zaklepanja    
Funkcija proti vodnemu kamnu Sistem izplakovanja  
Zbiralnik vodnega kamna    
Opozarjanje na vodni kamen    
Barve Modro-bela  
Ostalo Sistem zaščite  

Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Izberite likalno desko z nastavljivo višino in jo prilagodite svoji telesni višini. Likalna deska mora biti stabilna in trdna, da lahko nanjo odložite likalnik.
Deska mora imeti luknje, da lahko para prosto prehaja skozi vlakna tkanine, jih zmehča in omogoča preprostejše likanje. Prevleka likalne deske mora biti primerna in omogočati prost pretok pare.
• Voda iz pipe:
Vaš aparat je bil zasnovan tako, da deluje z vodo iz pipe. Če vaša voda vsebuje preveč apnenca, jo zmešajte s 50 % vode iz pipe in 50 % demineralizirane vode, ki jo dobite v trgovini.
V določenih obmorskih območjih je lahko vsebnost soli v vodi višja. V tem primeru uporabljajte izključno demineralizirano vodo.
• Priprava za mehčanje vode:
Obstaja več vrst priprav za mehčanje vode in večina se jih lahko uporablja v vašem aparatu. Vendar lahko določene priprave za mehčanje vode in zlasti tiste, ki uporabljajo kemične proizvode, kot je sol, povzročijo bele ali rjave sledi, zlasti v filtrirnih stekleničkah. Če imate tovrstne težave, vam priporočamo, da poskusite uporabljati neobdelano vodo iz pipe ali ustekleničeno vodo.
Pomnite:
Nikoli ne uporabljajte deževnice niti vode, ki vsebuje aditive (kot je škrob, dišava), ali vode iz gospodinjskih aparatov (sušilec, hladilniki, klimatske naprave). Taki aditivi lahko vplivajo na lastnosti pare in pri visoki temperaturi v parni komori tvorijo usedline, ki lahko povzročijo madeže na vaših oblačilih in prezgodnjo obrabo aparata.
Ta funkcija vam omogoča, da tkanine likate na mestu, kjer visijo, ali na obešalniku.
Za to vrsto likanja nastavite gumb za nastavitev temperature v položaj za najvišjo temperaturo.
• Oblačilo pustite obešeno na obešalniku in z eno roko raztegnite tkanino, da ni nagubana.
• Večkrat zapored pritisnite gumb za izpust pare in
premikajte likalnik od zgoraj navzdol.
Ker je proizvedena para zelo vroča, zmehča vlakna in odstrani gube.
Opomba: funkcije navpičnega likanja s paro nikoli ne uporabljajte na oblačilih, v katera je oseba že oblečena.
Da, to je mogoče zato, ker se para ustvarja v posebnem območju, ne na plošči likalnika. To vam omogoča, da likate s paro tudi pri nastavitvi likanja z najnižjo temperaturo, tj. pri likanju svile. Vendar je treba pri nastavitvi temperature na najnižjo nastavitev tudi vrtljivi gumb za sproščanje pare (odvisno od modela) nastaviti na nizko nastavitev, saj se v nasprotnem primeru lahko med paro sproščajo tudi kapljice vode.
Če ne želite poškodovati likalne plošče likalnika, upoštevajte spodnje nasvete:
– Likalnik vedno položite na podnožje ali pripadajoči nosilec (odvisno od modela).
– Ne likajte abrazivnih delov oblačil (gumbi, zadrge itd.).
– Likalne plošče ne čistite z abrazivnimi ali kovinskimi gobicami.
Svetleči madeži se lahko pojavijo na nekaterih vrstah tkanin, še zlasti na tkaninah, ki so temnejših barv. Temna oblačila likajte po notranji strani in pri ustrezni temperaturi.
Če likate oblačila iz mešanih vlaken, nastavite regulator temperature na funkcijo za likanje najbolj občutljivih vlaken.
Pred kakršnim koli vzdrževanjem se prepričajte, da je naprava izključena in da so se plošča likalnika, grelnik vode in podstavek za odlaganje likalnika popolnoma ohladili (vsaj 2 uri po likanju).
Za čiščenje plošče ali podstavka za odlaganje likalnika ne uporabljajte izdelkov za vzdrževanje ali odstranjevanje vodnega kamna. Likalnika ali podstavka za odlaganje likalnika nikoli ne postavljajte pod tekočo vodo.
Čiščenje podstavka za odlaganje likalnika:
• občasno obrišite plastične dele z vlažno mehko krpo.
Vzdrževanje grelnika vode (enkrat na mesec):
• ne pozabite: da bi podaljšali učinkovito delovanje grelnika vode in se izognili nalaganju vodnega kamna, je treba grelnik vode po vsakih 10 uporabah očistiti (približno enkrat mesečno).
• Prepričajte se, da se je generator pare ohladil in je izključen že več kot 2 uri.
• Počasi odvijte pokrov grelnika vode. Če je grelnik vode generatorja pare opremljen s kartušo za vodni kamen, jo odstranite in sperite z vodo iz pipe, potem pa jo namestite nazaj v grelnik vode.
• Uporabite vrč in v grelnik vode nalijte vodo iz pipe, tako da napolnite 3/4 posode.
• Nekaj sekund nežno stresajte podstavek za odlaganje likalnika, nato pa ga izpraznite nad pomivalnim koritom.
• Za najboljše rezultate ta postopek ponovite.
Če prebivate na območju s trdo vodo, ta postopek izvajajte pogosteje. Predvsem pa za čiščenje grelnika vode ne uporabljajte izdelkov za odstranjevanje vodnega kamna, saj ga lahko tako poškodujete.
Iz generatorja pare ni treba odstranjevati vodnega kamna, kljub temu pa lahko na vsakih 10 likanj sperete grelnik vode (glejte navodila za uporabo).
Grelnika vode ne smete spirati s sredstvi za odstranjevanje vodnega kamna ali s kisom, saj ga tako lahko poškodujete.
– Modeli s sistemom z zbiralnikom vodnega kamna: Zbiralnik vodnega kamna sperite pod vodo. Ko boste naslednjič želeli uporabiti generator pare, najprej pritisnite gumb za ponovni zagon, da oranžna lučka sistema z zbiralnikom vodnega kamna ugasne (odvisno od modela).
– Modeli brez zbiralnika vodnega kamna: Sperite grelnik vode. Ko boste naslednjič želeli uporabiti generator pare, najprej pritisnite gumb za ponovni zagon, da oranžna lučka sistema z zbiralnikom vodnega kamna ugasne (odvisno od modela).
Likalna plošča Durillium:
likalno ploščo redno čistite z vlažno gobico za pranje posode brez žičnatih delov. Za preprostejše, nekorozivno čiščenje likalne plošče vašega likalnika uporabite vlažno gobico in ploščo očistite, ko je še topla.
Če imate težave s čiščenjem umazanije, uporabite izdelek v stiku, ki je zasnovan posebej za čiščenje likalnih plošč Durillium.
– Nerjavna likalna plošča:
likalno ploščo očistite, ko je ohlajena, uporabite vlažno krpo ali neabrazivno gobico.
– Samočistilna likalna plošča:
priporočeno je, da z mehko vlažno krpo obrišete toplo likalno ploščo, da ne bi poškodovali površine.
Opozorilo: če uporabite čistilno sredstvo za likalnike, se bo prevleka za samodejno čiščenje poškodovala.
Ne. Pri zagonu ali uporabi generatorja pare bo slišati zvok črpanja ali vibriranja, ob tem pa tudi klikajoč zvok. To je popolnoma običajen pojav, črpalka črpa vodo v grelnik vode ali pa se odpira ventil za paro.
Po čiščenju grelnika vode pritisnite in za približno 3 sekunde zadržite gumb za ponovno vključitev, da lučka neha utripati.
Vtič ventila proti nastanku vodnega kamna morda ni pravilno privit ali pa je tesnilo na notranji strani pokrova obrabljeno.
Da. Če pa opazite, da je parna cev poškodovana, napravo odnesite na popravilo v pooblaščen servisni center.
Gumb za uravnavanje temperature nastavite na vrsto tkanine, ki jo boste likali, in nastavite tudi izpust pare (če ste regulator temperature nastavili za likanje sintetičnih oblačil, morate izpust pare nastaviti na oznako MIN).
To je običajno. Likalnik izpusti veliko pare, ki se utekočini na likalni deski. Nekaj kapljic se lahko pojavi na spodnji strani likalne deske, od koder padejo na tla.
Če grelnik vode ne deluje ali če na nadzorni plošči sveti rdeča lučka, čeprav je v rezervoarju za vodo še nekaj vode, preverite, ali ni morda zmanjkalo vode. Preverite lahko tudi, ali je odstranljiva posoda za vodo (odvisno od modela) dobro nameščena, in nato pritisnite gumb za ponovni zagon na nadzorni plošči. Morda je regulator pare nastavljen na najmanjšo vrednost (odvisno od modela), če želite večji izpust pare, ga nastavite na višjo vrednost.
Če na napravi utripa rdeča lučka, v rezervoarju za vodo ni vode ali pa rezervoar ni pravilno in trdno nameščen.
To se lahko zgodi: – 1) ker ste uporabili paro, še preden se je likalnik zadosti segrel. Če likate pri nizkih temperaturah, morate z regulatorjem pare zmanjšati izpust pare (odvisno od modela generatorja pare). Preden začnete likati, počakajte, da kontrolna lučka za temperaturo likalnika ugasne. 2) V ceveh se je morda kondenzirala voda, ker paro uporabljate prvič ali pa je niste uporabljali že nekaj časa. V tem primeru obrnite likalnik stran od likalne deske in na gumb za izpust pare pritisnite tolikokrat, da iz likalnika začne izhajati para. 3) Pretirana uporaba funkcije za povečan izpust pare lahko ohladi likalno ploskev likalnika. V tem primeru prenehajte uporabljati funkcijo za povečan izpust pare in počakajte, da se kontrolna lučka za temperaturo prižge in ugasne, ter šele nato ponovno uporabite funkcijo za povečan izpust pare. 4) Grelnik za vodo je morda preveč poln. Grelnika za vodo ne napolnite do vrha.
Vklopil se je varnostni mehanizem generatorja pare. Generator pare naj pregleda pooblaščeni serviser.
• V vodi uporabljate kemične izdelke za odstranjevanje vodnega kamna ali aditive. Teh izdelkov nikoli ne dodajajte v rezervoar za vodo. V nasprotnem primeru se obrnite na pooblaščenega serviserja.
• Perilo ni bilo dobro izplaknjeno ali likate novo neoprano oblačilo. Dobro izplaknite oblačila, da odstranite ostanke mila ali kemikalij, ki bi se lahko prilepili na likalnik.
• Likalnik je prevroč, seznanite se z našimi priporočili glede nastavitev temperature v priročniku izdelka.
• Uporabljate škrob. Škrob popršite le po narobni strani tkanine, ki jo želite zlikati.
Nekatere vrste škroba za perilo ali sintetičnih vlaken se lahko lepijo na površino likalnika. Očistite površino likalnika.
Notranji deli lahko ustvarjajo kovinske zvoke zaradi sprememb v temperaturi. Nič ni narobe.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer bodo zamenjali kabel.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Te funkcije omogočajo samodejno uravnavanje temperature in pretoka pare glede na vrsto tkanine in tako zagotovijo doseganje najboljših rezultatov.
Ne, tlak ostaja na relativno nizki ravni. Naprava je opremljena z dvema varnostnima sistemoma.
– Ventil preprečuje kopičenje odvečnega tlaka in v primeru okvare naprave omogoča izhajanje odvečne pare.
– Temperaturna varovalka preprečuje pregrevanje naprave.
Generator pare je najzmogljivejša naprava za likanje, ki proizvaja velike količine močne pare v posebni enoti grelnika vode ter jo nenehno in dosledno črpa prek plošče likalnika neposredno na oblačila. Prednost te naprave je, da razpolovi čas likanja in zagotavlja odlične končne rezultate. Parna postaja pa je podobna običajnemu likalniku, vendar ima večji rezervoar za vodo. Voda se iz rezervoarja prečrpa v likalnik, kjer se proizvaja para. Para se ne proizvaja v enoti grelnika vode. Sproščanje pare je neprekinjeno, vendar ne tako zmogljivo kot pri generatorju pare.
  Nalaganje vodnega kamna se preprečuje, ker voda ne pride v neposreden stik z grelnim elementom, ki je nameščen izven rezervoarja za vodo. Vseeno pa je rezervoar treba očistiti po vsakih 10 uporabah, da se prepreči nabiranje vodnega kamna.
Ne. Oba kabla sta ločeno izolirana: kabla sta zaščitena in podrobno pregledana. Če pa opazite, da je kabel poškodovan, napravo odnesite na popravilo v pooblaščen servisni center.
S funkcijo ECO lahko zmanjšate porabo energije. To pomeni, da se porablja manj električne energije in posledično likalnik proizvede manj pare.
Ta sistem preprečuje sprijemanje na likalni plošči. Njena aktivna prevleka odstranjuje vlakna in nečistoče, ki se pogosto lepijo na likalno ploščo in s tem ovirajo drsenje.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.