TEFAL EASY COOK & CLEAN

EASY COOK & CLEAN 100% enostavno čiščenje

Vsi vemo, da je za okusno kuho potreben čas - za čiščenje pa ne. Tefalov vok Simply Clean je oblikovan tako, da vam olajša življenje, saj popolnoma prevlečena površina proti prijemanju zagotavlja gladko in enostavno čiščenje, izboljšane karakteristike pa pripomorejo do popolnih rezultatov pri kuhanju.

Tefal Easy Cook & Clean

Vsi vemo, da je za okusno kuho potreben čas - za čiščenje pa ne.

Tefalov vok Simply Clean je oblikovan tako, da vam olajša življenje, saj popolnoma prevlečena površina proti prijemanju zagotavlja gladko in enostavno čiščenje, izboljšane karakteristike pa pripomorejo do popolnih rezultatov pri kuhanju.

    

Osnovne funkcije
 • 100% enostavno čiščenje

  Odkrijte preprosto čiščenje s popolnoma prevlečeno posodo: na notranji in zunanji strani ter z zaščito proti plamenu za enostavno čiščenje v trenutku.

 • THERMO-SIGNAL™

  Tehnologija THERMO-SIGNAL™ kaže idealno začetno temperaturo za kuhanje in s tem zagotavlja jedem popolno teksturo, barvo ter okus dan za dnem.

 • OBLOGA PROTI PRIJEMANJU S TITANOM

  Izjemno kakovostna obloga proti prijemanju je izredno trpežna in odporna zahvaljujoč ultra ojačani strukturi ter zaščitni prevleki s titanom

 • 100% varna obloga proti prijemanju

  0 % PFOK,  0 % svinca, 0 % kadmija* *Strožji nadzor kot ga trenutno zahtevajo predpisi za prehrano za nove asortimane. Brez svinca in brez kadmija (brez Pb, brez Cd) pomeni, da Pb in Cd v oblogo nista dodana namerno. Ni preseganja dovoljene omejitve 0,005 mg/kg.

 • Dno z difuzijo

  Zahvaljujoč dnu z difuzijo se toplota enakomerno razporedi po celotni ponvi in omogoča homogene kuharske rezultate.

 • Ročaj v obliki prizme

  Popoln nadzor z ročajem, zasnovanim za udobje in natančnost, z izboljšano ergonomijo ter čvrstim prijemom.

 • Measuring marks

  Cooking has never been simpler, with easy-to-read built-in measuring marks ensuring total accuracy while filling.

 • Glass lid

  Speed up your cooking time and monitor progress with total ease thanks to the elegant glass lid.

 • Združljivost s kuhališči: vsa kuhališča razen indukcije

  Možnost uporabe na vseh kuhališčih, razen na indukcijskem (plin, elektrika, steklokeramika).

 • Izdelano v Franciji

  V celoti zasnovano in izdelano v Franciji, z najboljšim znanjem in strokovnostjo.

 • Tefal: št. 1 med posodami*

  Tefal se trudi zagotavljati popolne rezultate kuhanja, vsakič ko kuhate - še en razlog več, da izberete Tefal! *Vir: Euromonitor International Limited, izdaja Home and Garden 2019, maloprodajna vrednost znamke RSP, podatki za leto 2018.

 • Energy-efficient cooking 

  Eco-benefit: Advanced Thermo-Signal® technology offers the exact starting temperature for perfect searing, ensuring no energy is wasted by letting your cookware heat up too long.

 • Faster cooking results

  Eco-benefit: Dicing your food into smaller pieces delivers faster cooking results, cutting down on time and energy.

Recepti
Funkcije
Material Aluminij  
Vir toplote Plinski, električni, keramični, halogenski  
Pranje v pomivalnem stroju DA  
Notranja prevleka/končna obdelava Proti prijemanju  
Barva notranje prevleke ČRNA  
Thermo-Spot (kazalnik temperature) DA  
Zunanja prevleka/končna obdelava Proti prijemanju  
Rob za nalivanje Samo lonci  
Vrsta ročaja Fiksen  
Notranja prevleka Titanium  
Površina za kuhanje Neoprijemljiva  
Slog kuhanja Enostavno kuhanje  
Trajnost obloge (za ponve) X1  
Specifikacija proizvoda Kuhanje brez olja ali z malo olja  
Odstranljiv ročaj Ne  
Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
V pečici lahko uporabljate samo ponve ali kozice iz linije Ingenio, ker lahko snamete ročaje (zagotovite, da je ročaj odstranjen). Pripomočkov TEFAL nikoli ne uporabljajte v mikrovalovni ali konveksni pečici.
V primeru ponev: med 140 °C in 195 °C
V primeru ponev za palačinke: med 165 °C in 240 °C
To je idealna temperatura za praženje in porjavitev živil. Ta indikacija vam pomaga kuhati bolj zdravo in pri idealni temperaturi.
• Uporabljajte plastične ali lesene pripomočke; pri nekaterih serijah lahko uporabljate nekatere kovinske pripomočke razen nožev in metlic (glejte priporočila za uporabo, navedena na embalaži ali v navodilih, ki so priložena izdelku).
• Ne režite neposredno v posodah.
• Ne spraskajte premaza proti prijemanju. Na površini se lahko pojavijo manjši madeži ali odrgnine, kar je običajno in ne vpliva na uporabnost posode.
• Po kuhanju ne pustite, da iz posode izpari vsa tekočina, niti ne puščajte prazne posode na prižganem gorilniku.
• Vedno izberite električni gorilnik primerne velikosti ali nastavite plinski gorilnik tako, da se plamen razporedi le po spodnjem delu posode, ne pa tudi ob straneh.
• Med kuhanjem posod nikoli ne pustite brez nadzora.
• Pustite posode, da se pred čiščenjem ohladijo.
• Ponev pomijte v topli vodi in s pomivalnim sredstvom, da odstranite morebiten prah. Osušite jo in pred prvo uporabo na premaz proti prijemanju nanesite majhno količino jedilnega olja. Odstranite odvečno olje.
• Posodo po vsaki uporabi pomijte in posušite.
Ponev se pri toplotnem šoku zvije (pregreta prazna ponev, vroča ponev v stiku s hladno vodo ali vroča ponev, odložena na hladno površino itd.).
Ponev je treba pred čiščenjem ohladiti na sobno temperaturo.
Kuhanje v zviti ponvi ne bo uspešno.
Pove NIKOLI ne uporabljajte v mikrovalovni pečici.
To morate preveriti v priporočilih za uporabo, ki so navedena na embalaži, ali v navodilih, ki so priložena k izdelku.

Odvisno od linije lahko uporabljate večino kovinskih pripomočkov, razen nožev, vilic in metlic. Vendar bodite pri uporabi kovinskih pripomočkov vedno previdni. Izogibajte se uporabi pripomočkov z ostrimi robovi in ne režite živil neposredno v posodi. Bodite pozorni, da pripomočkov ne zabadate in z njimi ne spraskate površine proti prijemanju.

Vendar, če želite podaljšati življenjsko dobo ponev in kozic, uporabo kovinskih pripomočkov močno odsvetujemo. Uporabljajte plastične ali lesene pripomočke.
Ne. Kuhanje pri visokih temperaturah ne zagotovi občutnega skrajšanja časa kuhanja in vsekakor ne prispeva h kakovosti hrane, zato močno priporočamo kuhanje pri srednjih temperaturah. To priporočamo tudi zaradi tega, ker se med kuhanjem pri visokih temperaturah lahko poškoduje premaz proti prijemanju.
Če želite podaljšati življenjsko dobo prevleke, pri praženju ali pečenju uporabite majhno količino olja. Pri kuhanju ali dušenju uporaba olja ni potrebna.
Ponev s premazom proti prijemanju:
Pripomočki s premazom proti prijemanju TEFAL so zasnovani tako, da se hrana ne prijema. Vendar je treba ponev ali kozico ustrezno vzdrževati. Upoštevajte naslednje namige: ponev/kozico pred prvo uporabo rahlo naoljite, nato pa jo pomijte in posušite; če ponev/kozico redno pomivate v pomivalnem stroju, postopek občasno ponovite. Potrebno se je tudi izogibati pregrevanju in praskanju, ki nastane predvsem zaradi uporabe kovinskih pripomočkov (lopatic, zajemalk) in čiščenja z žičnatimi gobicami.

Keramična ponev:
Lastnosti neprijemanja keramičnega premaza so veliko bolj omejene, tako z vidika učinkovitosti kot tudi trajnosti, od lastnosti klasičnega premaza (PTFE). Priporočamo kuhanje z več maščobe in temeljitejše čiščenje z nekoliko večjo količino pomivalnega sredstva. Če živila pečete, priporočamo, da posodo namočite v milnici, po možnosti z majhno količino alkoholnega kisa.
Sčasoma se bodo na keramičnem dnu posode pojavili madeži, ki jih ni mogoče odstraniti. To na noben način ne poslabša učinkovitosti posode in ne predstavlja nevarnosti za zdravje.

Posoda iz nerjavečega jekla:
Predhodno segreta ponev in manjši ogenj sta bistvena, da se na posodo iz nerjavečega jekla med pripravo ne prime hrana. Ponev na nizki ali srednji temperaturi segrevajte minuto ali dve. Preverite, ali je ponev pripravljena, tako da vanjo spustite nekaj kapljic vode in vidite, ali bodo poskakovale po dnu. Ko je posoda primerno ogreta, vanjo vlijte 2–3 čajne žličke olja oziroma toliko, da prekrijete dno posode. Preden dodate hrano, je dobro, da jo potapkate in s tem osušite, če je še mokra, ter jo ogrejete na sobno temperaturo. Ko dodajate hrano, poskrbite, da se ob dotiku z dnom ponve zasliši enakomerno cvrčanje. To pomeni, da se hrana kuha že ob stiku in ustvarja naravno oviro, ki preprečuje prijemanje. Pustite, da se hrana kuha, ne da bi jo mešali, dokler ne doseže ustrezne mehkosti. Naravni sladkorji v hrani se karamelizirajo na opečeni površini, razvijejo odlične okuse in naravno dvignejo hrano s kuhalne površine. Če je zvok, ki se zasliši, ko hrana pride v stik s ponvijo, bolj podoben pokanju kot cvrčanju, kuhate na previsoki temperaturi in hrane bi se lahko prijela posode.
NE UPORABLJAJTE pršil, ki preprečujejo prijemanje na posodo.
Ponev s premazom proti prijemanju:
Zadostuje ročno čiščenje v milnici.
Ponev je treba očistiti po vsaki uporabi, s čimer odstranite sloj maščobe, ki lahko ostane na površini. Če ponev samo obrišete s papirnato brisačo ali izperete z vodo, ne boste popolnoma odstranili sloja in se bodo ob naslednjem kuhanju v ponvi pojavili madeži.
Ponev s premazom proti prijemanju ne smete čistiti z abrazivnim praškom ali abrazivnimi gobami. Tako za notranjost kot zunanjost ponve je idealna najlonska goba.

Keramična ponev:
Priporočamo ročno pomivanje keramične ponve, z vodo in blagim detergentom. To je najbolj učinkovit način.
Če ponev po običajnem pomivanju ni dovolj čista, lahko vanjo nalijete malo kisa in vodo ter mešanico segrejete. Mešanica vode in kisa bo očistila ponev. Po tem ponev temeljito izperite, osušite in premažite z malo olja, na primer sončničnega. Vaša ponev bo kot nova.
Če se na dnu nahaja trdovratna umazanija, lahko ponev napolnite z vročo vodo in učinkovitim detergentom za razmaščevanje in pomivanje posode ter pustite stati. Nato, če je treba, lahko ponev očistite s plastično abrazivno gobo in tekočim detergentom za abrazivno čiščenje.

Ponev iz anodiziranega aluminija:
Da bi podaljšali življenjsko dobo vaše ponve, priporočamo ročno pranje z neabrazivno gobico.
Zunanja prevleka vašo posodo ščiti pred škodljivimi učinki pranja v pomivalnem stroju. Zato je zelo pomembno, da te prevleke ne poškodujete; priporočamo, da se izogibate uporabi abrazivnih gob (Scotch Brite).
V primeru uporabe pomivalnega stroja je priporočljivo uporabljati nežne detergente v obliki tekočine ali gela.
Poleg tega preveč intenzivna uporaba pomivalnega stroja ni priporočljiva.
Ročno pomivanje brez uporabe abrazivnih gob podaljša življenjsko dobo vaše posode.

Posoda iz nerjavečega jekla:
Za vsakodnevno čiščenje zadostuje topla voda z nekaj detergenta. Priporočamo, da po vsaki uporabi temeljito očistite ponev, saj lahko tanki sloji hrane, ki ostanejo na ponvi, povzročijo razbarvanje in prijemanje.
Priporočamo, da izdelek čistite s čistilom za nerjaveče jeklo ali baker, ker se boste le tako znebili prilepljenih ostankov hrane ali razbarvanja in madežev, ki so nastali zaradi tega, ker ste ponev preveč segrevali. Lahko se uporablja na notranji strani ali pa na zunanji.
Če ima vaša voda visoko vsebnost železa, boste morda opazili rjasto razbarvanje. Uporabite čistilo za nerjaveče jeklo ali baker, da to odstranite.
Nekateri deli se smejo pomivati v pomivalnem stroju, drugi ne.

Primerno za pomivanje v pomivalnem stroju:
 • Posoda/ponev za cvrtje: Priporočamo samo ročno pomivanje, saj tako podaljšate življenjsko dobo izdelka. Če izdelek pomivate v pomivalnem stroju, je boljše uporabiti blage detergente, kot so tekoče sredstvo, gel ali prašek, ne pa tablet ali vrečic. Nekateri deli lahko zaradi delovanja korozivnih detergentov izgubijo lesk in se razbarvajo. Tovrstne obrabe naše jamstvo ne zajema.

 • Poseben ročaj (iz lesa ali snemljivi ročaji, kot je Ingenio): NE, primerno samo za ročno pomivanje; priporočamo pomivanje z neabrazivno gobico.

 • Pokrov za kuhanje (razen magnetne ročke): DA.

 • Snemljive magnetne ročke pokrova: NE, ker lahko zarjavi.

 • Pokrov s tesnilom za shranjevanje: NE, lahko se deformira.

Za daljšo življenjsko dobo ponve priporočamo pomivanje z neabrazivno gobico. Pri pomivanju v pomivalnem stroju je bolje uporabiti blage detergente, kot je tekoče čistilo ali gel.
Ročaji lahko sčasoma popustijo zaradi nenehnega segrevanja in ohlajanja vijakov. V tem primeru vijake previdno privijte z ustreznim izvijačem, vendar jih ne zategnite pretirano.
• Na ponvi so se verjetno nabrali ostanki hrane, kar je rezultat predolgega kuhanja hrane v ponvi. Ostanke hrane lahko običajno odstranite, če ponev napolnite z vodo in pomivalnim sredstvom ter jo pustite stati čez noč. Nato ponev previdno očistite z mešanico sode bikarbone in vode, pri čemer uporabljajte gobo, ki ne pušča sledi (gobo za čiščenje posode s premazom proti prijemanju). Nato morate premaz proti prijemanju obnoviti z majhno količino olja, ki ga nanesete na površino ponve s papirnato kuhinjsko brisačo.
• Ponev se je morda pregrela, zaradi česar se je premaz proti prijemanju poškodoval in razbarval. Pogosto pregrevanje ponve oslabi premaz proti prijemanju. Rdeči Thermo-Spot v ponvah Tefal je kazalnik temperature, ki vam pove, kdaj ponev doseže idealno temperaturo za kuhanje. Ko se ta kazalnik obarva rdeče, znižajte moč toplote, da ohranite temperaturo. Ponve ne segrevajte dodatno na visoki temperaturi, ker se bosta ponev in premaz proti prijemanju pregrela.
• Če ponev pomivate v pomivalnem stroju, premaz proti prijemanju po vsakem pomivanju obnovite z jedilnim oljem, da preprečite izsušitev premaza proti prijemanju in zagotovite njegovo učinkovitost.
• Ponev ste uporabljali na previsoki temperaturi ali na napačnem viru toplote, zaradi česar se je površina ponve ukrivila in deformirala.
• V vročo ponev tudi nikoli ne nalivajte mrzle vode in vroče ponve ne potapljajte v mrzlo vodo. Nenadne temperaturne spremembe lahko povzročijo ukrivljanje kovine, zaradi česar površina ponve postane neravna.
Ponve na plinske štedilnike postavljajte previdno, ker imajo kuhalne plošče različno število podpornih nog, predvsem za majhne ponve pa je morda potreben trinožnik, ki ga večina proizvajalcev plinskih štedilnikov dobavi skupaj s štedilnikom, ali pa ga lahko kupite naknadno.
Močna sila na zunanjem delu aluminijastega lonca ali ponve za cvrtje, na primer ob udarcu ali padcu, lahko deformira posodo. (Lonec/ponev za cvrtje se ne bosta deformirala zaradi vročine pri kuhanju.)
NE. Posoda s premazom proti prijemanju TEFAL/T-fal ne vsebuje perfluorooktanske kisline (PFOA). To redno preverjajo v neodvisnih laboratorijih, kjer potrdijo odsotnost perfluorooktanske kisline (PFOA) v končnih izdelkih. Preizkuse od leta 2003 redno izvajajo v neodvisnih laboratorijih v mnogih državah (Aromalyse in Ianesco v Franciji, TüvSud v Hong Kongu in SGS na Kitajskem). V teh preizkusih je bila sistematično dokazana odsotnost perfluorooktanske kisline (PFOA) v izdelkih s premazom proti prijemanju Tefal/T-fal.
Ne, premaz proti prijemanju je treba nanesti med prvotnim proizvodnim postopkom.
Premaz proti prijemanju se pri običajni uporabi v gospodinjstvu zelo redko obrabi. Ustrezna uporaba in nega bosta sčasoma omogočili večjo učinkovitost. V večini primerov obrabe premaza proti prijemanju je mogoče dokazati pregrevanje, opraskanost in/ali čiščenje z abrazivnimi sredstvi.
Tefal/T-fal se je obvezal k zagotavljanju kakovosti in potrošnikom posreduje informacije o ekološki uporabi izdelkov Tefal/T-fal s premazom proti prijemanju, ki so navedene v razdelku »Zdravje in okolje«. Ta obveza zagotavlja, da premazi Tefal/T-fal ne vsebujejo perfluorooktanojske kisline (PFOA), svinca in kadmija ter da so izdelki s premazom proti prijemanju neškodljivi za okolje in potrošnike. Informacije o varovanju okolja temeljijo na rednih analizah neodvisnih laboratorijev iz več različnih držav (INERIS v Franciji, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS v Združenem kraljestvu, FABES Labs v Nemčiji, MB Labs v Kanadi, SGS na Kitajskem). Te informacije lahko poiščete na spletnem mestu blagovne znamke Tefal/T-fal in na embalaži posode Tefal/T-fal s premazom proti prijemanju.
Trenutno vlada precejšnja zmeda glede premazov proti prijemanju, saj se jih včasih povezuje s perfluorooktanojsko kislino (PFOA). Premazi proti prijemanju Tefal/T-fal pa so izdelani iz snovi PTFE, kar je kratica za znanstveno ime politetrafluoroetilen, za katerega so javne zdravstvene ustanove v Evropi in ZDA potrdile, da je neškodljiv. PFOA in PTFE sta dve povsem različni snovi. Posoda Tefal/T-fal s premazom proti prijemanju je torej izdelana iz snovi PTFE in ne vsebuje PFOA. Poleg tega se je Tefal/T-fal že pred več kot 20 leti zavezal, da pri izdelavi posode ne bo uporabljal kadmija in bo tako zagotovil neškodljivost svojih izdelkov.
PFOA je standardna kratica za perfluorooktanojsko kislino v angleškem jeziku. Tefal/T-fal zagotavlja, da v njegovih končnih izdelkih PFOA ni prisotna, prav tako ni vsebnosti svinca in kadmija, tako da so izdelki s premazom proti prijemanju neškodljivi tako za okolje kot tudi za potrošnike.
Premaz proti prijemanju in emajl Tefal/T-falovih kuhinjskih posod ne vsebujeta niti kadmija niti svinca. Tefal/T-fal že dvajset let kuhinjske izdelke oblikuje in izdeluje brez kadmija in svinca. Informacije o ekološkosti izdelkov so navedene na embalaži naših izdelkov s premazom proti prijemanju.
Tefal/T-falov premaz proti prijemanju je mehanska obloga, narejena iz polimera, znanega kot politetrafluoroetilen = PTFE. Prav PTFE daje posodi lastnost, da se nanjo snovi pri kuhanju ali pečenju ne prijemajo. Organi javnega zdravstva v Evropi in ZDA (ANSES, EFSA, FDA) so dokazali, da je PTFE inertna snov, ki ne reagira v stiku s hrano, vodo ali čistili za domačo uporabo. Tudi v primeru zaužitja je povsem neškodljiv. Organi javnega zdravstva so tako potrdili neškodljivost PTFE v premazih proti prijemanju na posodi. PTFE je pravzaprav tako varen, da se pogosto uporablja v medicini za izdelavo srčnih spodbujevalnikov in majhnih cevk, ki zamenjujejo arterije. Uporablja se pri kirurških operacijah pri bolnikih, ki trpijo za resnimi obolenji ledvic. Celo nekatere proteze sklepov so delno prevlečene s PTFE.
Delovanje ponve na indukcijski kuhalni plošči lahko najhitreje preverite z magnetom. To je zelo preprosto: če se magnet prime na dno ponve, bo delovala na komercialni indukcijski kuhalni plošči.
Število let življenjske dobe je težko določiti, saj je odvisno od načina in pogostosti uporabe. Življenjsko dobo prevleke lahko podaljšate tako, da jo zaščitite pred nepotrebno visokimi temperaturami in je ne segrevate brez prisotnosti vode. Zadostuje nizka do srednje visoka vročina. Kuhane hrane ne shranjujte dlje časa (več kot en dan).
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.